jeden brokuł kawałek czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1/4 cebuli 2 jajka sól pieprz tłuszcz do smażenia Cebulę i czosnek drobno siekamy, paprykę w paseczki, brokuła
Gotowanie jest łatwewkawiarence.pl wpis absolutnie nie z tych zaplanowanych, jednak upiekłam, popatrzyłam, pomyślałam, że a nóż ktoś zechce. Jedna porcja, którą Wam podaje to 15-16 bułek, troszkę
W KawiarenceDzisiaj polecam pieczeń z szynki. Ostatnio bardzo często robię, różnego rodzaju pieczone mięsa do pieczywa. Gdyż te kupowane w różnych firm jak i przedziału cenowego, bardzo
Pomysłowa kuchniaDzień Dobry kochani po weekendzie :-) U mnie pada, pogoda straszna, spać się chce, a zaczęły się u nas właśnie ferie zimowe. Szkoda, że ten śnieg tak
kruche babeczkiSałatka śledziowa z papryką i groszkiem konserwowym chodziła za mną od dłuższego czasu. Kiedyś jadałam śledzie bardzo rzadko, ale teraz się to zmienia. W ostatnim czasie
Pieguskowa KuchniaKanapkowe pasty to coś, co doskonale pamiętam z dzieciństwa. Często robiliśmy takie sami (noo może z lekką pomocą Mamy, np. w
Kolorowy PrzepisownikTo jest bardzo, ale to bardzo przyjemne smarowidło! Słodkie, bez gadania. I kto dietuje, ten niech żałuje. Łatwe do zrobienia i ze składników zawsze w
Lejdi of the houseW blenderze zmiksuj dokładnie, przez około 2 minuty: 1 banana , szpinak (mniej-więcej połowa 125g opakowania), 1 szklankę brzoskwiń pokrojonych na
Lejdi of the houseWielu z nas owsiankę kojarzy z nieapetyczną breją, którą niechętnie jadło się w dziecinstwie. Niesłusznie, bo zwykła, prosta owsianka daje szerokie pole do
Vegan TasteBardzo często kupowałam w sklepie gotowe naleśniki do przygotowania tortilli, do czasu gdy spróbowałam usmażyć je pierwszy raz w domu. Czy są lepsze? Nie
Życie zaczyna się w kuchniJak macie w domu niejadka, który ma bardzo wysublimowany gust jedzeniowy polecam ten wpis. Chociaż nie mogę powiedzieć, że Misia jest niejadkiem, jest dzieckiem wybrednym, który
Gotowanie z pasjąJuż nie mogę doczekać się wiosny i świeżutkich warzyw Ten wiosenny torcik twarogowy jest takim jej wspomnieniem. Najsmaczniejszy jest zawsze przygotowany z świeżutkich i chrupiących nowalijek
PatiGotujeHummus to pasta, która pasuje na każdą okazję i pod każdą postacią Możemy robić hummus z ciecierzycy (klasyka), soczewicy, bobu, grochu itp. Dzisiaj przedstawiam przepis na
I LOVE LIFEZłociste tosty francuskie na słodko pojawiły się już dawno na moim blogu w wersji podstawowej. Dzisiaj zrobiłam je z moimi ulubionymi dodatkami. Przyznaję, że niezbyt dietetycznie
wyzwania kuchenne