Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI 400 g m ą ki pszennej chlebowej 100 g m ą ki razowej 100 g wyłuskanych orzechów włoskich 25 g świeżych drożdży 25 g masła 10 g soli 1 jajko **** INGREDIENTI 400 g di farina 0 100 g di farina integrale 100 g di noci sgusciate 25 g di lievito di birra fresco 25 g di burro 10 g di sale 1 uovo PRZYGOTOWANIE W miseczce rozkruszone drożdże zalewamy letni ą wod ą (ok. 250 ml), dodajemy masło, mieszamy do rozpuszczenia si ę składników. W misce mie... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".