zupa - 39741 przepisów (strona:1589/2650)

pomidorowe serduszka kurczaka czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – kurczak 189

gotować do miękkości serc z 45 minut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
serduszkowa kalafiorowa... 186

słupki kolorowe fasole szparagowe, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew w plasterkach i gotować z 20 minut pod koniec przyprawić kucharkiem, pieprzem, koperkiem - dla amatorów podrobów jest to smaczna zupa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa z kapusty kiszononej z kaszą i pieczarkami... 179

minut następnie dodać pokrojone pieczarki, pokrojoną kapustę kiszoną i gotować z 20 minut na średnim ogniu pod koniec dodać kucharka, pieprz, majeranek i gotować jeszcze z 5 minut podać zupę z obranym mięskiem ze skrzydełek.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa botwinkowa na maśle z jajkiem... 148

dodać podduszoną na maśle botwinkę, kucharka, pieprz, cukier, ocet jabłkowy i gotować z 15 minut, na koniec dodać koperek pałką blendera wszystko zmiksować i w trakcie miksowania wsypywać mąkę, zupę ponownie zagotować i zdjąć z ognia podawać że śmietaną i jajkami posiekanymi........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zupa kalafiorowa na piersi z kolorowym makaronem... 202

nacią selera rozdrobnioną w rozdrabniaczu dodać umytą pierś kurczaka i zagotować dodać kostki rosołowe drobiowe, pieprz mielony i gotować z 30 minut śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając, wsypać posiekany koperek i sól do smaku podać z ugotowanym kolorowym makaronem..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem 219

starty imbir (w paseczki). Po chwili przekładamy warzywa do kurczaka. Dodajemy przyprawy. Gotujemy niezbyt długo, dosłownie kilka minut.  W tym czasie przygotowujemy makaron ryżowy i nakładamy na talerze. Zupę zabielamy mlekiem kokosowym (może być z puszki

prawdziwe jedzenie
Grochówka fasolowa 227

następnie gotować w wywarze warzywnym z dodatkiem, czosnku, cebuli, majeranku, ziela , liścia laurowego . Po pewnym czasie, jak fasola zaczyna robić się miękka, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. Zupę zagęszczamy,  przyprawiamy i gotowe. Smacznego

Anioły w kuchni
KREM Z KALAFIORA I BROKUŁÓW 192

wrzenia stale mieszając. Zmniejszyć ogień i gotować 20 min. Wyjąć część warzyw i odłożyć na później, wsypać ser i  podgrzewać do rozpuszczenia i zmiksować i doprawić. Przełożyć zupę do podgrzanych miseczek, udekorować różyczkami warzyw i serem posypanym papryką i natychmiast podawać

Anioły w kuchni
Zupa paprykowa z jabłkiem i pestkami 149

Paprykę marchew i cebulę oczyszczone kroimy drobno. W garnku rozgrzewamy olej i chwilę smażymy warzywa.Wlewamy bulion i od zawrzenia gotujemy15 minut. Pestki słonecznika prażymy na patelni.Obrane jabłko ścieramy do zupy. Doprawiamy solą, pieprze,. miodem, octem jabłkowy,Posypujemy pestkami.     /źródło  Moje gotowanie/wrzesie

Anioły w kuchni
Zupka krem z cukinii z serkiem topionym 307

serek się rozpuści zestawić z ognia i zmiksować wszystko blenderem na gładką masę. Dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Zupkę można podawać, ja podałam z chrupiącymi grzaneczkami. Polecam też: Zupę krem z cukinii z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Kremowa zupa z dyni z suszonymi grzybami 209

macie wrażenia, że za szybko przyszły chłody? W dodatku dopadł mnie jakiś wirus i trudno poznać mój głos przez telefon... Dlatego zaczęłam częściej gotować zupy, szczególnie te z dodatkiem rozgrzewających przypraw. Dzisiejsza dyniowa pachnie jeszcze aromatem suszonych grzybów, które zebraliśmy, kiedy temperatura powietrza sięgała w dzień 20 o C. Ale to już historia... Składniki: 300 g surowej dyni – wypatroszonej

Czerwień i błękit
Zielony krem ze szpinaku i sałaty 187

powiedziałam mamie z czego zrobiłam krem.. lekko się zdziwiła. Zielone..dziwne..przepyszne! Delikatny smak, bardzo podobny do smaku tradycyjnej zupy z Egiptu. Polecam wszystkim miłośnikom szpinaku, ja jestem zakochana. Sałatę równie dobrze możecie zastąpić większą ilością szpinaku, choć szczerze mówiąc.. ta sałata ma coś w sobie. Podany z jogurtem lub groszkiem ptysiowym jest znakomity, momentami smakował

Czarnawisienka
Przepis na kapuśniak Christophera. 156

przełamania mdłości po świątecznych specjałach i łakociach, dla zaostrzenia apetytu przed Sylwestrem proponuję zwyczajny kapuśniaczek. Niewątpliwie jedną z najbardziej tradycyjnych zup gotowanych zimą,  jest kapuśniak z kiszonej kapusty. Gęsty, rozgrzewający, wypełniający cały dom swoim specyficznym zapachem. Mam taki dziwny zwyczaj, nawet nie umiem powiedzieć od kiedy – jak kapuśniak, to pajda świeżego pełnoziarnistego chleba, najlepiej upieczonego w domu

Kulinarny karnet Christophera
Bogracz węgierski. 217

Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą. Składniki: 1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata ) 3 cebule 6 papryk różnokolorowych 2 puszki pomidorów krojonych w kostkę z zalewy 3 ziemniaki 2 papryczki chilli 1 łyżeczka kminek papryka słodka i ostra pieprz czarny świeżo zmielony 4 kostki bulion wołowy

Kulinarny karnet Christophera