mąki pszennej natka pietruszki makaron Czaniecki gniazdko 1 Do garnka wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy i listki laurowe, zagotować. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wywaru i dodać do zupy, doprawić do smaku solą z pieprzem, zagotować. Na koniec dodać łyżkę posiekanej natki. Makaron ugotować i podawać ze zupką, na wierzchu posypać jeszcze odrobiną posiekanej natki pietruszki
Monia miesza i gotujedanie, które minimalnie przegrało w akcji „gotowanie za głosowanie”. Postanowiłam je jednak zrobić ze względu na duże zainteresowanie nim z Waszej strony. Tutaj też pragnę przełamać myślenie, że zupa chińska to zupa z proszku, które jest bardzo mylne. W domowych warunkach można ugotować pyszne i aromatyczne danie, które nie ma nic wspólnego z proszkowaną saszetką. Wystarczy tylko trochę bulionu, kurczaka(...)warzyw, a wychodzi syta zupa, która na pewno zadowoli tych, którym się znudziły się już te tradycyjne. Swoje dodatki do niej możecie dobrać wg własnego gustu, a poniżej przedstawiam Wam swoją wersję. Składniki na ok. 4 porcje: 25 dag piersi z kurczaka Puszka pędów bambusa (225g) 25g grzybów mun 50g makaronu ryżowego Biała część pora – kilka
Fabryka pomysłówjeden z tych przepisów, które mogą przywoływać miłe wspomnienia lub być katorgą dzieciństwa. W moim przypadku zupa dyniowa i w dodatku mleczna to smak, do którego chętnie wracam, gdyż zawsze podobną przygotowywała mi mama albo babcia. To było jedno z tych dań, do których nie trzeba było wysiłku by zadowolić mała Anię. Słodkie, pomarańczowe plamki dyni, które chętnie łowiłam(...)talerzu oraz zacierki - im więcej tym lepiej! A i co najważniejsze - niechętnie dzieliłam się tą zupą z bratem. Była moja i już! Natomiast mam też kilka takich potraw, do których próbuję się nawrócić, są to m.in.: kotlety jajeczne czy rybne. Do dziś pamiętam jak ich nie znosiłam jako dziecko. Gdy były serwowane na obiad, zawsze powstawała w mojej głowie myśl
Fabryka pomysłówlitr bulionu z kurczaka koperek sól, pieprz oregano tymianek Wykonanie: Bulion doprowadzamy do wrzenia, dodajemy pokrojone warzywa. Wszystko razem gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Wyjmujemy seler, czekamy aż zupa trochę wystygnie, następnie blendujemy. Doprawiamy do smaku, dodajemy koperek, oregano i tymianek. Ja bardzo lubię smak oregano i tymianku, więc dodaje ich dużo. Ale to wszystko zależy od indywidualnego smaku
Czerwona PorzeczkaPost Zupa kalafiorowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeOdkryj smak Wietnamu w swojej kuchni. Jeśli kochasz aromatyczne i orientalne dania, zupa Pho jest dla Ciebie. Zapraszam po ten niezwykły przepis, idealny na wiele okazji
AniaGotuje.plwarto pamiętać, że kawa działa moczopędnie i może podrażnić pusty żołądek. Jak zakończyć głodówkę? Po dniu bez jedzenia ważne jest stopniowe wprowadzenie posiłków: 1. Pierwszy posiłek: – Lekki, np. zupa warzywna, gotowane warzywa lub koktajl owocowy. 2. Unikaj ciężkich potraw: – Tłuste i smażone dania mogą obciążyć układ trawienny. 3. Pij wodę: – Nawodnienie po głodówce jest równie ważne
RafalCookkilka pomysłów Nie wyrzucaj suchego chleba, bo jest wartościowym dodatkiem do różnych dań. Oto kilka inspiracji: Grzanki – smażone na patelni z odrobiną oliwy i czosnku stanowią idealny dodatek do zup i sałatek. Panierka – pokruszony chleb można zmiksować na bułkę tartą, idealną do panierowania mięsa czy warzyw. Zapiekanki – kromki chleba posypane żółtym serem z dodatkami, np. szynką, pieczarkami itp. Wypróbuj
Wiszniówkasię? Jak zrobić makaron z kurczakiem i pieczarkami? Składniki: 4 polędwiczki z kurczaka 200 g krojonych pieczarek 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 500 ml śmietanki 18% do sosów i zup 2 trójkąty topionego serka o smaku śmietankowym olej do podsmażenia składników do smaku: przyprawa kebab, świeżo mielony pieprz, sól, szczypta suszonej bazylii, 1-2 szczypty granulowanego czosnku pół opakowania makaronu
Słodkie okruszkipodać? Najlepszą opcją będzie chyba pieczywo. Nam taka wersja smakowała najbardziej, my zjedliśmy ją z chlebem orkiszowo-żytnim, bo taki piekę najczęściej. Ta potrawa ma postać jakby gęstej zupy, więc trzeba ją tak potraktować. Na dziś tyle, zaraz usiądziemy na rodzinną naradę i obgadamy co mogę jeszcze wyczarować sylwestrowego na bloga. I nie tylko na bloga. Postaram się do poniedziałku
Kardamonovynadać daniu nowego smaku. Jakie są najlepsze sposoby na podanie krokietów, aby były jeszcze smaczniejsze? Krokiety można podać z różnymi dodatkami, aby były jeszcze smaczniejsze. Doskonale komponują się z zupą, taką jak barszcz czerwony, który podkreśla ich smak. Można również podać je z sosem grzybowym lub pomidorowym, co nada krokietom dodatkowego aromatu. Ważne jest, aby krokiety były podawane na ciepło
PysiaGotuje.plPrzepis na domowy chleb z ziemniakami, czyli chleb, który długo utrzymuje świeżość i jest wilgotny. Ten chleb doskonale sprawdzi się zarówno do przygotowania kanapek, jak i do sałatek, czy zup. Dlaczego dodaje się ziemniaki do chleba? Dodatek ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków do ciasta na chleb sprawia, że chleb po upieczeniu jest bardziej wilgotny i dłużej zachowuje świeżość
Via Gusto