trasie to ja niestety nie gotuję bo mi się nie chce.Zjem kiedy poczuję głód,przekąszę byle co...ech..nie wpływa to na mnie dobrze. Dziś polecam Wam zupę krem czosnkowy - na zimową porę idealny. Składniki: 3 szklanki bulionu warzywnego, drobiowego 1 mała główka czosnku 4 ziemniaki 50 g ostrego,twardego sera 1 liść laurowy
Niespełnione zdolności kulinarnePyszna kremowa zupa z dodatkiem sera i czosnku. Ilość czosnku można sobie dostosować pod swój smak więc jeśli ktoś woli mocno czosnkowe smaki wystarczy dodać więcej czosnku. Sery można dodać dowolne tylko żeby dobrze się topiły, ja wybrałam te ostrzejsze w smaku-cheddar i parmezan. składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 700 g obranych ziemniaków 1 duża cebula 1 duża
Monia miesza i gotujestarte na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę, seler i ogórki kiszone, a także zalewę z ogórków, wszystko gotujemy 5 minut. Pod koniec wrzucamy poszatkowany koperek i świeżo mielony pieprz. Jeżeli zupa jest mało słona, doprawcie ją. Przed podaniem wlewamy śmietanę
Kardamonovyjakoś zachciało się nam pomidorowej i niewiele pracy włożone a pyszna zupa na stole. Pachnie latem, smakuje wybornie i syci brzuchy, polecam do wypróbowania. Pomidorowa z zieloną soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechciałam Wam przypomnieć te przepisy, które przygotowałam w zeszłym roku :) Bezglutenowe piernikowe brownie z quinoą i mandarynką Bezglutenowa Inka jak choINKA Warstwowa sałatka śledziowa z quinoą i domowym majonezem Zupa wigilijna z suszonych borowików z quinoą A TU znajdziecie przepisy świąteczne z 2015 roku
Quinoa Raz!Sposób Dynię obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać mlekiem i bulionem. Dodać szczyptę soli morskiej i gotować do miękkości. Dodać rozdrobniony czosnek i jeszcze chwilę pogotować. Zupę zblenderowac na krem, dodać śmietankę. Doprawić gałką muszkatołową oraz pieprzem. Podawać z uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni
Kuchenne aromatycukinii (szerokie wstążki). Jeśli nie posiadamy maszynki, cukinię tniemy wzdłuż na 2-3 mm plastry, później kroimy w julenkę (również wzdłuż), szklimy przez chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy do zupy, podajemy z posiekaną bazylią. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenMoczka to śląskie danie wigilie. Generalnie jest to zupa, ale coraz częściej jest podawana w formie deseru, mega słodkiego, gęstego, przypominającego budyń. Taką wersję właśnie dzisiaj przygotowałam: na pierniku, z piwem, z dużą ilości bakalii. Zapraszam, bo to tradycja warta podtrzymywania. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikA dzisiaj polecamy Wam na Święta pyszny wigilijny barszcz czerwony z fasolą :) Jeżeli ktoś nie lubi uszek lub nie może ich jeść to fasola jest świetną
Kuchenne Wariacjerybne, pierogi, paszteciki, bezmięsne pasztety- grzyby w takich potrawach sprawdzają się świetnie. Jednak moje ulubione danie z suszonych grzybów, które na stole gości nie tylko w okresie świąt, to zupa grzybowa. W moim domu podaje się ją często z makaronem, jednak na Wigilię zawsze przygotowujemy z kaszą pęczak. Mocno grzybowa, lekko kwaskowa, esencjonalna, pyszna. Polecam. Czytaj więcej
Pichceniomaniakruchymi ciasteczkami. Upiekłam bardzo maślane gwiazdeczki z dodatkiem aromatycznego rozmarynu oraz orzeźwiąjącej skórki z cytryny. Moim domownikom, ten pomysł bardzo przypadł do gustu. Żeby zaoszczędzić trochę czasu, do przygotowania zupy użyłam koncentratu barszczu Krakus. ciasteczka: 200 g mąki pszennej 180 g masła 3 łyżki zimnej wody 2 żółtka pół łyżeczki soli spora szczypta grubomielonego pieprzu skórka starta z całej cytryny
Mienta blogŚwięta za pasem więc trzeba pomyśleć o świątecznym obiedzie. Może taki rosół z domowym makaronem zadowoli domowników i gości? Zachęcam do ugotowania bo warto zajadać się tak pyszną zupą. Makaron robi się bardzo szybko więc i ten element obiadu nie sprawi kłopotu. Lubicie rosół czy wolicie pomidorową? Rosół z kaczki i wołowiny z domowym makaronem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDawno nie było przepisu na zupkę, no i jest .Pyszna zupka z dodatkiem ryby, do zupy pod koniec gotowania można dodać także śmietanę. 300 g filetu np. z morszczuka 1-2 marchewki kilka grzybków mun 1/2 pietruszki kilka ziemniaków sól, pieprz listek , ziele domowa vegeta Pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz ziemniaki przełożyć do garnka. Wlać wodę , dodać pokrojone grzyby ,przyprawy
Moje domowe kucharzenieflaków i majeranek na patelni stopić margarynę, wsypać mąkę i mieszać do złocistej zasmażki, od razu dodać do wywaru, zamieszać i gotować z 5 minut - flaki to moja ulubiona zupa, zwłaszcza w chłodne jesienne, zimowe dni, nie tylko rozgrzewa ale również dobrą bułką są sycące i zaspokajają głód .........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwody wlewać ciasto cienkim strumieniem. Wykorzystać do tego celu trzepaczkę. Gotować kluseczki 1 minutę. Odlać na sitko i przelać zimną wodą. Takie kluseczki są idealne do rosołu lub innych zup. Smacznego
Kuchnia Pokoleń