Pyszna kremowa zupa z dyni, przyprawiona świeżym imbirem, czosnkiem i kurkumą. Delikatna, ale zarazem rozgrzewająca i dodająca energii. W sam raz na jesienną pochmurną aurę. Nawet kolorem przypomina piękne letnie słoneczko, którego w tym roku było tak dużo :) Koniecznie trzeba ja zrobić chociaż ten jeden raz w roku. Gorąco polecam ;) Składniki: 500 g dyni (masa bez pestek i skórki
Krokusowy DomRosół zawsze kojarzy mi się z domem rodzinnym podawanym w niedzielę. Dziś zapraszam na nieco zmienioną wersję tej zupy. Dietetyczny odpowiednik rosołu mojej wersji. Lubicie? Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło . SKŁADNIKI NA 4 OSOBY: 3 litry wody
Gotowanie PatkiGrzyby od zawsze kojarzą nam się z Polską Złotą Jesienią. Ich aromat zawsze zniewala, a smak powala. Dzisiaj postanowiliśmy zrobić z nich pożywną zupę. Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 seler korzeniowy 1 por (biała część) 4 duże ziemniaki 500 g borowików 2 łyżki masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
R'n'G KitchenZupa z dyni o gęstej kremowej konsystencji ma smak i zapach pomarańczy oraz korzennych przypraw. Jest rozgrzewająca i sycąca. W sam raz na jesienne
Przepisy KulinarneZnudziły mi się ostanio już tradycyjne pomidorowe, pieczarkowa czy rosół. Postanowiłam wymyśleć coś innego , szybkiego , sycącego a dodatkowo przez pogodę - rozgrzewającego. Wpadłam na pomysł zrobienia zupy gulaszowej z mięsa wołowego z warzywami. Robi się ja szybko , mimo , że główny składnik - wołowina - trochę się gotuje. Polecam zniknęła bardzo szybko u Nas w domu :) Zapraszam do polubienia mojej strony
Gotowanie PatkiBardzo smaczna, aromatyczna i sycąca zupa, w sam raz na jesienny obiad. Pojawiła się w sklepach fioletowa kapusta pekińska i właśnie z niej przygotowałam kapuśniak. Można oczywiście zrobić z białej, będzie również smaczna. Coraz popularniejsza jest również kiszona kapusta pekińska, czyli kimchi. Pekinkę warto jednak jeść nie tylko ze względu na jej walory smakowe, ale … Czytaj dalej Kapuśniak
gotuj ze mnąsię skończyła, a na jej miejsce przywędrowała okropna, deszczowa i zimna pogoda. W takie dni warto spożywać rozgrzewające posiłki, dlatego dziś zapraszam na kremową zupę czosnkową. Ten przepis czekał na publikację kilka dobrych miesięcy. Przygotowałem go w deszczowy dzień, jeszcze przed tegorocznymi wakacjami, jednak nadchodzące słońce nijak nie pasowało
Vegan Tastepora, chwilę smażę. Warzywa zalewam bulionem, przyprawiam kurkumą, solą i pieprzem. Zagotowuję, gotuję na małym ogniu 10 minut. Po tym czasie dodaję rozmrożoną fasolkę i gotuję kolejne 10 minut. Zupę odstawiam z ognia, wlewam do niej wcześniej zahartowaną śmietanę i dodaję posiekaną zieleninę
JejKuchniamiękkości ziemniaków. Przed podaniem oprószyć posiekanym koperkiem lub mieszanką zieleniny. Do tego Bozbaszu można dodać również cukinię. Polecam tę zupkę wszystkim tym, którzy lubią treściwe i pikantne zupy Artykuł Bozbasz- ormiański gulasz pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki Arminepoczątek kilka zasad, o którym mówili wszyscy, od porno z anime po kucharzy. Ramen to makaron, więc zastąpienie makaronu ramen, makaronem typu „rosołowy czanecki” robi z niego jakąś zupę, która nie jest ramenem. Więc nie kombinujemy. Ja kupuje makaron do ramenu świeży – w Krakowie dostaniecie go w Delikatesach Azjatyckich Asia Deli na Węgłowej. Lub w sklepie internetowym delikatesyazjatyckie.pl . Można zrobić
ladykitchendrugim naczyniu, w osolonej wodzie przygotowujemy kasze. Po ugotowaniu dodajemy do całego dania. Wychodzi nam bardzo gęste danie, dolewamy bulionu- również wedle uznania, jeśli chcemy żeby była to zupa. Możemy nie dodawać bulionu, uzyskamy gęste danie . Całość obficie posypujemy natką pietruszki posiekaną
Z Majeczką w kuchniMini krokiety z pastą pieczarkową Krokiety to doskonały dodatek do każdej zupy . Mogą także z powodzeniem stanowić danie główne . Mini krokiety to małe , zgrabne pakieciki które łatwo przygotować . Nadziewane pastą pieczarkową są po prostu pyszne . Fakt że są niewielkich rozmiarów pozwala na zaserwowanie ich nawet jako przekąskę do piwa . Tym razem jednak były dodatkiem do pysznego barszczu białego na domowym
Ogrodnik w podróżyprzez minutę. Dodaj paprykę i pomidory, smaż na dużym ogniu 5 minut. Wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Wlej wywar rybny, dodaj pokrojoną marchewkę i pietruszkę. Gotuj 5 minut. Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy i kawałki szczupaka. Gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania wsyp listki rozmarynu i tymianku, dopraw solą, pieprzem i 1 łyżeczką cukru. Ingredients: (6 servings) 1 gutted
Delicious PlaceŻywienia POLSPEN dr.hab.med. Stanisława Kłęka. Przygotowałam przykładowe danie zalecane w okresie nudności i wymiotów, bo akurat zmagałam się z problemem zatrucia pokarmowego i pomyślałam,że wypróbuję smak na sobie. Zupa jest pyszna, to mogę powiedzieć z czystym sumieniem. Dla chorego, który jest wymęczony będzie potężnym zastrzykiem energii, a jednocześnie będzie się obchodzić łagodnie z naszym organizmem. Składniki na 4 porcje
Z Kuchni Do KuchniGęsty, aromatyczny krem z dyni, dojrzewających w słońcu pomarańczy, marchwi, z dodatkiem wyrazistego kardamonu oraz chrupiących pestek dyni to świetna propozycja idealnie rozgrzewającej jesiennej zupy. Składniki: 1kg dyni piżmowej 3 pomarańcze 2 marchewki 2 cebule 1l bulionu drobiowego 3 łyżki masła 2 łyżeczki mielonego kardamonu 50g pestek dyni 1 łyżka kremu balsamicznego sól pieprz Wykonanie: 1. Dynię obrać ze skóry
Szalona Kuchnia Eweliny