Składniki : 1 kalarepka i cebula 4 ziemniaki, 2-3 ząbki czosnku 1 duża marchew i pietruszka kawałek selera mały kawałek buraczka czerwonego garść żółtej fasoli sól, pieprz mielony i ziarnisty liść laurowy, papryka ostra mielona olej do smażenia , ewentualnie śmietana Przygotowanie : Warzywa obrać. Ziemniaki pokroić, cebulę seler i buraczek pokroić w drobną kostkę Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce Do garnuszka wrzucić ziemniaki i cebulę oraz pieprz ziarnisty i liść laurowy - gotować Dołożyć pokrojoną... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula