kostkę. Wszystko smażymy na małym płomieniu, aż warzywa zrobią się szkliste. Po godzinie gotowania się grochu dodajemy podsmażone warzywa z boczkiem i kiełbasą, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, gotujemy zupę pod przykryciem, aż do miękkości grochu (ok. 2-3 godz.), co jakiś czas mieszając. Smacznego :)) grochówka, kiełbasa, smalec, groch
Bułka z Chlebemminut przed końcem gotowania wywaru, dokładamy do niego białe kiełbasy. Po godzinie wyciągamy wszystko z bulionu. Kiełbasy odkładamy na później, boczek możemy pokroić w drobną kostkę i dodać do zupy ( ja odkładam z warzywami ), a warzywa nie będą nam już potrzebne. Do bulionu wlewamy żurek, wodę z kiszonych ogórków, wodę z gotowania grzybów, dodajemy grzyby, suszony majeranek, doprawiamy solą, pieprzem
NiePieprz.plBulion to doskonała baza do zup, sosów oraz innych dań. Warto go zawsze przygotować wcześniej co przyśpieszy przygotowanie każdego dania :) Składniki: Por biała część połowa Por zielona część połowa Marchew 4 Cebula Seler ćwiartka Pietruszka korzeń Pietruszka natka pęczek mały Czosnek 2 ząbki Ziele angielskie 3 Liść laurowy 3 Pieprz ziarnisty 2 kulki Sól łyżka Woda 2 l Cebulę obrać
Kulinarne przygodySezon grzybowy wciąż trwa a ta fotka to najlepszy dowód. Maślaki z pewnością wszyscy znają. Dziś wykorzystamy je do zupy. Składniki: -maślaki -2 l bulionu warzywnego -4 ziemniaki -marchew -5 dkg kaszy ( u nas orkiszowa ) -odrobina wędzonki -cebula lub drobny szczypiorek -natka pietruszki -słodka śmietanka -sól, pieprz Maślaki kroimy na kawałki, ziemniaki i marchew i wędzonkę
Maminek kulinarnychwilę mieszając, około 3-4 minut. Dorzucamy grzyby, czosnek, imbir, ziele, liście, słodką paprykę, majeranek i gałkę muszkatołową, mieszamy i podsmażamy jeszcze 2 minuty. Wlewamy wodę/bulion, mieszamy, gotujemy zupę na małym ogniu, do miękkości grzybów i warzyw. Około 40 minut. Artykuł Flaczki z boczniaków pochodzi z serwisu Niepieprz
NiePieprz.plczerwoną soczewic ę. Doprawiamy sol ą, pieprzem, curry i imbirem. Na koniec dolewamy gorący bulion. Całość mieszamy, gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. Do przygotowanej zupy dodajemy kukurydzę i miksujemy. Przed podaniem dekorujemy ziarnami kukurydzy; oprószamy natką pietruszki i czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Tagliate la polpa di zucca a cubetti. In una grande casseruola riscaldate
La grande e la piccola cuocaprzerabianie. Popularnymi grzybami są maślaki, które wspaniale nadają się do octu . Gdy gotujemy maślaki do octu zostaje nam sporo wywaru, którego nie wolno wylewać! Będzie on stanowił bazę naszej zupy. Proporcji nie podam, ponieważ wszystko zależy od tego, ile mamy maślaków. Wywar z gotowania maślaków, cebula, maślaki i lub inne świeże grzyby, olej lub masło, sól, pieprz, liść laurowy, ziele
królestwo garówmarchewka czy dziwnie wygięty por Wszystko to ląduje w suszarce do grzybów i jak widać nie tylko Po 24 godzinach mam zdrową , doskonałej jakości jarzynkę , której mogę użyć do zup sosów , gulaszu . Zawsze pod ręką , w zamkniętym szczelnie słoju nie traci wartości do dwóch lat Polecam zamknąć sobie nie tylko troszkę lata ale i zdrowia w słoiku składniki na około
Ogrodnik w podróżytamte. To dla nas król grzybów leśnych. Innymi też nie gardzimy, bowiem też są pyszne. Preferujemy marynowane, suszone, ostatnio w sosie śmietanowym. Tym razem wykorzystaliśmy do przyrządzenia zupy. Składniki: 500 g świeżych prawdziwków 1 cebula 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 4 ziemniaki 250 ml śmietany 30% 1 łyżka mąki 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Grzyby
R'n'G Kitchenponiżej można zabrać ze sobą w lunch boxie, odgrzać w mikrofali lub tradycyjnie i mamy danie gotowe. Tak na dobrą sprawę możemy zrobić zapasy z takich gęstych zup. Możemy je nawet zamrozić. I będzie jak znalazł, kiedy będziemy mieć ochotę kolejny raz na coś podobnego. Składniki - 2 czerwone papryki - kilka ziemniaczków pokrojonych w kostkę, ugotowanych - ugotowana do miękkości fasola Jaś
Z Kuchni Do KuchniPrzepyszna,zaskakująca smakiem,niezwykle aromatyczna ,prosta i tania w przygotowaniu zupa krem którą zrobisz w 30 min-polecam gorąco
Swojskie jedzonkoPiecz 45-50 minut aż marchewka będzie miękka. Krok 2 Przestudź upieczone warzywa i jabłka, następnie zmiksuj ręcznym robotem. Wlej rosół, zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj wody, jeśli zupa jest za gęsta. Znowu zmiksuj. Podawaj z pierożkami ravioli lub makaronem oraz pesto (przepis znajdziesz tutaj ) Smacznego! Artykuł Piątek: Pieczona pomidorowa z pieczonymi jabłkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzNiezwykle aromatyczna, słodko-ostra i mocno rozgrzewająca zupa na bazie soczystego kurczaka, świeżych warzyw, pachnącego imbiru, słodkiego kokosowego mleka, pikantnej papryczki i trawy cytrynowej to świetna mieszanka smaków z całego świata. Składniki: 600g fileta z kurczaka 1 dojrzałe mango 2 marchewki 500g brokuł 400ml mleczka kokosowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki chilli 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
Szalona Kuchnia Ewelinyobraniu) 2 średnie bataty 1/2 litra domowego przecieru pomidorowego 1 szklanka bulionu drobiowo-wołowego 1/2 szklanki białego wina 1/2 szklanki mleka ok. 5 cm kawałka … Czytaj dalej Zupa dyniowa z chipsami z jarmużu
czarrna od kuchniZupy-kremy uwielbiam z wielu powodów: nie trzeba brudzić wielu naczyń, ich przygotowanie jest łatwe i szybkie, a jeśli zdarzy mi się o nich „na chwilę
Vegan Taste