czosnek zacznie pięknie pachnieć. Następnie dodać pomidory i całość jeszcze smażyć kilka minut. Potem dodać cukinię i wlać bulion. Gotować aż cukinia będzie miękka. Garnek zestawić z ognia. Zupę zmiksować blenderem na krem, ewentualnie jakby była za gęsta można dolać jeszcze bulionu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i bazylią. Na koniec dodać kilka łyżek śmietanki, dla smaku i koloru. Jeszcze
Monia miesza i gotujeJuż nie mogę doczekać się Świąt! A Wy? Wybaczcie za aparat, co się odbił w zupie na 2 zdjęciu ;p Składniki Buraki 2kg Bulion warzywny 1,5l Czosnek 1 ząbek Liść laurowy Pieprz czarny ziarnisty 4 ziarna Ziele angielskie 2 ziarna Ocet The post Tradycyjny barszcz czerwony (wigilijny) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeLiść laurowy 2 liście Ziele angielskie 3 ziarna Mięso mogą być skrzydełka, piersi, korpus Woda 2,5 litra Vegeta 2 łyżki Śmietana 18% Sól Pieprz Koperek Ziemniac The post Zupa kalafiorowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeŁosoś w wyrazistym sosie śmietanowo – musztardowym, z dodatkiem koperku. Składniki Filet z łososia ok. 300-400g Śmietana kwaśna 18% do zup i sosów 200g Musztarda chrzanowa 2 łyżeczki Olej rzepakowy Pieprz do smaku Sól do smaku The post Łosoś w sosie śmietanowo-musztardowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojedoprowadzić do wrzenia .Gotować na średnim ogniu, aż warzywa będą prawie miękkie.Na patelni rozpuścić masło, dodać przecier pomidorowy i cały czas mieszając smażyć przez dwie minuty. Dodać do zupy, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku. dodać śmietankę i wymieszać. Podawać z ryżem lub makaronem
Moje domowe kucharzeniepokrojone warzywa (oprócz kalafiora i jego liści), zalewamy zimną wodą, dodajemy zioła, łyżeczkę soli, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kwadrans, wyjmujemy mięso. Studzimy i oddzielamy od kości. Ponownie wrzucamy do zupy razem z kalafiorem i liśćmi, gotujemy 10 min, dodajemy passatę, siemię lniane, starty parmezan, gotujemy 15 min. cały czas mieszając. Łączymy z posiekaną bazylią, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
R'n'G KitchenZupa grzybowa w polskiej kuchni jest silnie zakorzeniona. Czasami warto odmienić tradycyjne dania. Składniki: 500 g kurek 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy 1 litr bulionu grzybowego 100 g suszonych pomidorów 200 ml słodkiej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Marchewki, pietruszki i seler obrałem, stałem na tarce
R'n'G Kitchenzagotuj, zmiejsz ogień i gotuj przez 15-20 minut. Sprawdź, czy soczewica jest miękka i zmiksuj lekko blenderem ręcznym. Możesz przed podaniem posypać świeża kolendra i pieprzem. Dodatkowo: Zupa może zostać kompletnie nie zmiksowana, albo możesz zrobić z niej krem. Zależnie od tego, jak lubisz. Dodawaj inne warzywa, jak szpinak, cukinia, czy papryka. Jest to idealny posiłek do pracy
Lejdi of the houseDługo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ogórki, dopraw wstępnie solą i pieprzem. Przykryj i gotuj 15 minut. Wlej śmietankę i dorzuć posiekany koperek. Zagotuj i zestaw z ognia. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i zmiksuj zupę na krem (najlepiej w blenderze kielichowym). Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawaj z kawiorem i grzankami. Ingredients : (4 servings) 600 g peeled ground cucumbers 1 large onion
Delicious Placekroję w kosteczkę do garnka. Dodaję przyprawy i ok 1 l wody, gotuję do miękkości (15-20min). Po tym czasie dodaję pokrojoną w małe kawałki botwinkę, ocet. Zupę zagotowuję, wyłączam, dodaję majeranek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Czasami zabielam też 1-2 łyżkami śmietany. Artykuł Barszcz ukraiński z botwinką pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota SmakujeLatem często mam ochotę na lekkie zupy, najlepiej przygotowane tylko na warzywach. Takie danie nie tylko jest lekko strawne, ale także szybkie w przygotowaniu. Na dziś przygotowałam więc Ekspresowy krem z groszku konserwowego z grzankami. Warto, aby warzywa użyte do tego dania pochodziły z upraw ekologicznych lub z naszego własnego ogródka. Składniki: - 2 puszki groszki konserwowego (u mnie
Kuchnia co dniaSkładniki/2 porcje: – 1 pęczek botwiny – 2 łyżki soku z cytryny – 2 małe ogórki gruntowe – ½ pęczka rzodkiewki – ½ pęczka koperku – 300
I LOVE LIFEUwielbiam domową zupę ogórkową robioną ze swoich ogórków kiszonych. Dla mnie im kwaśniejsza tym lepsza. Ten smak jest niezastąpiony, więc zawszę robię zapas na dwa dni :) Czytaj więcej
PychotkaaaNajbardziej kolorowa zupa jaką znam. Pyszna, orzeźwiająca, idealna na upały, które podobno znowu nadciągają nad Polskę. My uwielbiamy botwinę szczególnie w takim wydaniu. Dodatek jajka dodatkowo syci. Nie uważacie że tak wygląda lato w pełni? Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik