Były zrazy , no i jest też zupa ze zrazami .Zrazy gotowane były w wolnowarze, a potem na tym bulinie ugotowałam zupkę , dodałam ziemniaki , warzywa i wyszła pyszna zupka. bulion ze zrazów zrazy wieprzowe kilka ziemniaków warzywa [ u mnie chińska mieszanka warzyw] koper Do bulionu ze zrazów dodać pokrojone ziemniaki , warzywa i gotować do miękkości ziemniaków.Dodać koperek, doprawić
Moje domowe kucharzeniesolą i pieprzem. Całość dalej gotujemy. Musimy przygotować zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło, do którego dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Powinna nam powstać gęsta masa bez grudek. Dodaj trochę zupy i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Gdy otrzymamy odpowiednią konsystencję, dodajemy ją do wywaru. Na sam koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość gotujemy jeszcze przez kilka minut. Podajemy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oleju. 2. Bulion podgrzewamy z dodatkiem podsmażonej cebuli, czosnku, liścia laurowego i ziela angielskiego. 3. Do gorącego bulionu wlewamy zakwas żytni (stopniowo, żeby zupa nie była za kwaśna). 4. Żur doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką wędzoną. 5. Ugotowanego ziemniaka z dodatkiem masła rozgniatamy praską. 6. Żurek podajemy z ziemniakami. Wartość odżywcza
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachzrobiłam..część pokroiłam w cienkie krótkie paseczki, a część w dłuższe, ja robiłam to ręcznie .tzn.kroiłam nożem,ale można użyć także maszynki do makaronu..Mój makaron "wylądował " w zupie pomidorowej, mlecznej i spaghetti. 1 szkl. mąki 1 jajko szczypta soli 1- 2 łyżki wody Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajko,wodę i szczyptę soli.Wyrobi
Moje domowe kucharzenieświęta Wielkanocne na naszych stołach oprócz żuru i barszczu białego może gościć zupa chrzanowa. Idealnie komponuje się z białą kiełbasą i jajkami. Składniki: - 2 białe kiełbasy - 150 g boczku wędzonego - 5 ziemniaków - 1,5 l bulionu - 1 cebula - 3 łyżki chrzanu - 2 łyżki oleju - śmietana 18% - ziele angielskie - liść laurowy - sól - pieprz - szczypiorek - jajka "Espumisan Max to wyrób medyczny
Kulinarne życieprzykryciem przez ok. 30-40 min, do miękkości. 4. Ugotowane warzywa blendujemy na gładki krem. 5. W misce mieszamy mleko, śmietanę i chochlę gotowego kremu. Następnie całość przelewamy do zupy. 6. Krem przyprawiamy szczyptą gałki muszkatołowej, solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Krem podałam z uprażonymi na suchej patelni orzechami nerkowca i suszoną żurawiną. SMACZNEGO
Bez Cebuliprosty 7 wystarczył 8 duże 9 pieniądze 10 sosu 11 szczypta 12 pół 13 wrzućcie 14 kawałki 15 będzie 16 miękki 17 doprawcie 18 paski Artykuł Kryjmzupa ze wodorostym (Zupa krem z wodorostami) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniNigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z dodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej. porcja rosołowa 1 marchewka kilka ziemniaków kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek sól, pieprz listek, ziele domowa wegeta jajka Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy
Moje domowe kucharzenieWiejski rosół na żołądkach i wołowinie Rosół to tradycyjna polska zupa podawana zazwyczaj z makaronem. Jego smak zależy przede wszystkim od rodzaju dobranego mięsa. Wywar powinien być klarowny i esencjonalny. Najlepszy rosół to taki, który jest gotowany na kilku gatunkach mięs. Składniki: 20 dkg żołądków drobiowych plaster chudej wołowiny ok 10 dkg 1 noga z kurczaka 3 litry wody włoszczyzna
Blog z Apetytemgładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wylewamy passatę, dodajemy 2 plasterki mozzarelli i śmietanę. Podajemy z listkiem świeżej bazylii. Artykuł Passata pomidorowa – szybka smaczna zupa pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plJapoński Ramen zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Jest to zupa z makaronem alkalicznym o tej samej nazwie i jedną z czterech odmian bulionu. Tonkotsu Ramen to podstawowy ramen na bulionie z samych kości i racic wieprzowych. Tradycyjnie podaje się go z marynowanymi boczkiem i jajkiem oraz kilkoma innymi dowolnymi dodatkami. Składniki na 4 porcje na bulion
wyzwania kuchennerozgrzanym oleju, dodajemy pomidory wraz z zalewą, dusimy kilka minut i zalewamy gorącym rosołem, wlewamy mleko kokosowe. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy ryż, gotujemy do jego miękkości. Zupę doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem
R'n'G Kitchenwłoszczyznę. Po ok 30 min dodajemy ziemniaki i ugotowane grzybki , gotujemy aż do miękkości i doprawiamy do smaku. W przepisie dawnym dodano śmietanę , ja jednak wolę tę zupę pod taką postacią. Można też wrzucić troszkę mięska z rosołu
Gotowanie jest łatweprzez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą i chili jeśli nie jest wystarczająco ostra. Na koniec dodaje koncentrat pomidorowy. Smacznego! Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania kanału
Kulinarne przygody