mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej. Ja roztopiłam masło z mlekiem, do tego dodałam twaróg i dokładnie rozmieszałam (bez kąpieli wodnej). W misie miksera umieszczamy mąkę, skrobię, sok z cytryny, żółtka, wlewamy płynną masę serową i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie po łyżce dodajemy cukier (lub ksylitol) i dokładnie ubijamy. Masa ma być sztywna(...)pieczony w kąpieli wodnej. Tortownicę wstawiamy w większą blaszkę. Do przygotowanej w ten sposób formy przelewamy masę serową, wyrównujemy. Do blachy, w której umieściliśmy tortownicę wlewamy wrzątek tak, by woda sięgała do połowy wysokości formy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200*C, pieczemy na programie góra-dół, bez termoobiegu ok.17 minut, następnie temperaturę zmniejszamy do 135*C i pieczemy jeszcze
Smaczne Zdroweskładników sprawi, że wszystkie smaki będą się z sobą świetnie komponować. Marynata sprawi, że łosoś będzie delikatny w smaku i soczysty. Spróbujcie… Składniki na marynatę sok z 1/4 cytryny 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu klonowego Składniki ok. 300g filetu z łososia pęczek szczypiorku 3 cm imbiru 2 ząbki czosnku olej sezamowy 150g makaronu ryżowego 1/2 papryczki chilli(...)zapiekania i pieczemy przez ok. 12-13 minut w temperaturze 180 st. C. Na patelni przez ok. 1 minutę smażymy imbir, szczypiorek, czosnek i papryczkę. Dodajemy odcedzony z wody makaron. Całość smażymy razem przez ok. 2 minuty. Na talerze wykładamy makaron, następnie podzielonego na mniejsze kawałki łososia i całość polewamy marynatą, która została po upieczeniu łososia. Smacznego! Artykuł Makaron ryżowy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najlepiej w blenderze z końcówka do rozdrabniania. Zmiksowaną rybę wymieszać z koperkiem, resztą pokrojonej w kostkę ryby i pokrojonymi w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Liście kapusty umyć, a następnie kilka minut zanurzyć we wrzątku. Gdy zmiękną, odcedzić i trochę osuszyć. Można ściąć grube nerwy (uważając, by nie uszkodzić/przerwać liści). Posmarować oliwą(...)termoobiegiem). W międzyczasie ugotować kaszę pęczak według przepisu na opakowaniu (100g kaszy zalać 250-300ml wrzątku, posolić do smaku i gotować na niewielkim ogniu do wchłonięcia przez kaszę wody). Pokroić pomidorki koktajlowe i szczypior, jako dodatek warzywny do dania. Upieczoną w kapuście rybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać przypieczonych brzegów kapusty. Podawać z kaszą pęczak ugotowaną
Dietologmasła 1 jajko kl L 1/3 szkl cukru 1 i 1/4 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mleka 1 płaska łyżeczka amoniaku parę kropel esencji waniliowej 2 łyżki soku z cytryny i tyle cukru pudru aby lukier był dość gęsty, ale wciąż lejący, wtedy szybko zastygnie. 1. Masło zmiksować z cukrem na puch, pod koniec miksowania wbijamy jajko i miksujemy(...)łatwiej się nam nakładało masę. Zachowajmy odstępy bo ciastka bardzo urosną w szerz. Nakładamy niewielkie porcje ciasta na kółka, tworząc kopczyki które możemy delikatnie spłaszczyć łyżką zamoczoną w wodzie. 4. Ciastka pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciastka przekładamy na kratkę do studzenia (w tedy w parę minut ulotni się reszta amoniaku
Gotowanie...to proste !solimy i pieprzymy. Ja zrobiłam to dzień wcześniej, żeby w Nowy Rok mieć mniej roboty ;) Rolada nr 1: Obrane i posiekane pieczarki dusimy na maśle klarowanym. Skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nam nie ściemniały. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem. Posiekaną cebulę dusimy na oleju. Kotleta smarujemy cienko serkiem topionym. Układamy warstwę pieczarek z cebulą. Posypujemy serem żółtym. Zawijamy ścisło. Rolada(...)sznurujemy. Posypujemy z wierzchu przyprawą do indyka. Obsmażamy krótko z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do rękawa foliowego. Na wierzch roladek kładziemy odrobinę masła. Podlewamy małą ilością wody. Zapiekamy w rękawie ok. 40 minut. Temperatury nie znam bo to gazowy piekarnik Teściówki ;) Następnie wyciągamy z rękawa i dopiekamy roladki przez ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym. Polewamy
Kuchnia po mojemusię w piekarniku i nie zmienią kształtu). Będziecie ich potrzebowali około ½ szklanki. Warto też przy ich użyciu zmniejszyć ilość cukru przewidzianego przepisie o 3 łyżki stołowe. Lekko zwilżamy dłonie wodą, nabieramy po małej porcji masy, toczymy w dłoniach kulkę wielkości dużego orzecha włoskiego i rozpłaszczamy ją na blasze wilgotną dłonią. Ciastka wstawiamy do nagrzanego na 180⁰C piekarnika, na środkową(...)porcji otrzymacie około 34 dość grubych ciasteczek o średnicy 5-6cm. Ja najbardziej lubię je ze szklanką lodowato zimnego mleka. Albo z kubkiem bardzo gorącej herbaty z cytryną. Będą dobre na deser, który możecie sobie lub dziecku zapakować do lunchboxa. Zapakujcie je koniecznie w sakwy rowerowe na dłuższą wycieczkę- spiszą się świetnie jako dobre źródło energii na kilka kolejnych
Karo in the Kitchenwolnym ogniu, pod przykryciem. Gdy warzywo i mięso będzie miękkie wyjąć je z garnka oraz ostudzić. W międzyczasie brokuła pokroić na małe różyczki i gotować kilka minut we wrzącej wodzie. Wywar z garnka przelać na sicie wyłożonej gazą. Następnie ponownie zagotować i gdy zacznie wrzeć zdjąć go z ognia i od razu wsypać żelatynę. Za pomocą trzepaczki rozpuścić(...)plasterki marchewkę. Całość zalać zalewą i ponownie wstawić do lodówki. Podawać dopiero wtedy, gdy galaretka stężeje. Jak dla mnie najlepiej galaretki z kurczaka najlepiej smakują z odrobiną soku z cytryny
Ugotowaćznalam patentu na czyszczenie kurek z drobinek piasku,nie czesto u mnie goscily te smaczne grzyby.Bo chyba wlasnie to glownie odstrasza ich nabywcow.Otoz nalezy grzyby kilkakrotnie zanurzyc w wodzie z dodatkiem soli.Robie to na sitku do plukania owocow.Po kilkakrotnym zanurzeniu,ze zdumieniem zobaczycie,ze caly piasek z kurek plywa w naczyniu,w czarodziejski sposob spada z grzybow.Nie obawiajcie(...)drobna kostke cebule.Nie rumienic jej,tylo zeszklic.Oplukane kurki ,te wieksze pokroic na mniejsze kawalki.Ja pokroilam wszystkie nozki.Do cebuli dolozyc kurki i dusic pod przykryciem 10-15 minut.Skropic sokiem u cytryny,oproszyc pieprzem.Uwaga!Nigdy nie solimy kurek w trakcie duszenia,bo stana sie twarde i gorzkie,robimy to tuz przed podaniem.Pod koniec dodac smietane-ilosc wg uznania,chwile razem przesmazyc ,zeby
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Mojej dyniowej miłości ciąg dalszy…. bo wymyśliłam sobie taką serowo-dyniową tartę z dodatkiem gruszek i orzechów i okazało się, że tarta smakuje wspaniale Masa
UgotujmyTo.plwzmacnia serce.Składniki na polędwiczkę w marynacie : 1 polędwica wieprzowa 5-6 łyżek oliwy 2 łyżki koncentratu (lub 4 ketchupu) 2 łyżki musztardy stołowej łyżeczka Magi łyżeczka soku z cytryny pieprz Przygotowanie :Polędwicę oczyszczam jeśli trzeba i kroję w 3-4 cm plastry. Wszystkie pozostałe składniki mieszam ze sobą tworząc marynatę do której wkładam kawałki polędwicy i chłodzę(...)chwili na talerz.Składniki na wytrawny sos z granatu : 100 ml wytrawnego czerwonego wina 2 owoce granatu pół niedużej cebulki 100 ml bulionu z kurczaka 2 łyżeczki miodu pieprz woda mąka ziemniaczana Przygotowanie sosu :Do rondla wlewam wino i dodaję drobno posiekaną cebulkę - redukuję do ok połowy. W między czasie przygotowuję sok z granatu z ok 1,5 sztuki
Mechanik w kuchniSandacz po polsku. Sandacz z wody jest polską tradycyjną potrawą wigilijną i jeśli podajemy dwa dania rybne, pierwszym będzie sandacz. Składniki. 1 sandacz około 1 kg 1 marchewka 1 pietruszka 1 plaster selera 1 cebula 1 listek laurowy 5 ziaren pieprzu 3 ziarna ziele angielskie 3 jaja 5 dag masła 1 łyżka naci pietruszki Wykonanie(...)wywarze, aby nie ostygł. Rozpuścić masło, dodać drobno posiekane jajka na twardo oraz posiekaną natkę pietruszki. Nie smażyć, tylko wymieszać i podgrzać! Gorącego sandacza wyłożyć na półmisek, skropić cytryną i posypać gorącą mieszanką masła, jaj i pietruszki. Ja ,zazwyczaj przed gotowaniem ,dzielę rybę na dzwonka. Opisany sposób podania sandacza, wg znawców jest najwłaściwszym, podkreśla wykwintny smak i aromat
Kulinarny karnet Christopheraoraz łagodzi stres, dlatego doskonale sprawdza się tuż przed snem. Niezależnie jednak jaki rodzaj herbaty przygotowujecie, zawsze warto stosować się do kilku zasad. Przede wszystkim, najlepiej używać przefiltrowanej, miękkiej wody o odpowiedniej temperaturze. Istotny jest także czas parzenia, w którego kontrolowaniu może Wam pomóc specjalna klepsydra. O wszystkich wytycznych dotyczących parzenia poszczególnych herbat znajdzie na opakowaniach. Odpowiednie podejście i zaangażowanie(...)słonecznego weekendu Print Proste ciasto jogurtowe z truskawkami Proste, szybkie i bardzo wiosenne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne do filiżanki ulubionej herbaty. Course FIT deser, Na słodko Keyword cytryna, fit, jogurt naturalny, ksylitol, lato, mąka orkiszowa, proste ciasto, truskawki Prep Time 10 minutes Cook Time 45 minutes Total Time 55 minutes Servings 12 porcji Ingredients Składniki powinny mieć temperaturę
Fitsweet.medokładnie myjemy, kroimy i wrzucamy do naczynia razem ze skórką. Zasypujemy cukrem i ugniatamy w celu wyciśnięcia soku. Tonic mieszamy z sokiem jabłkowym, koniakiem oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Koktajl wlewamy do szklanki wypełnionej lodem kruszonym. Wrzucamy ćwiartkę limonki i dekorujemy listkiem mięty. 2) COGNAC SUNRISE To propozycja dla osób, które nie lubią eksperymentów - popularny słodko-kwaśny duet soku(...)grenadyny. Dekorujemy plasterkiem pomarańczy. 3) BANANA BUBBLES To propozycja dla osób lubiących raczej słodkie drinki, z dodatkiem bąbelków. Znajdziemy tu połączenie słodkiego banana z półsłodkim winem musującym oraz wodą gazowaną. Nie jest to jednak drink przesłodzony. Przygotowany specjalnie pod kobiety. Składniki: 80 ml koniaku 1 duży banan 100 ml wina musującego półsłodkiego 80 ml wody mineralnej gazowanej plasterki banana
Kuchnia MagdaLenydokładnie myjemy, kroimy i wrzucamy do naczynia razem ze skórką. Zasypujemy cukrem i ugniatamy w celu wyciśnięcia soku. Tonic mieszamy z sokiem jabłkowym, koniakiem oraz świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Koktajl wlewamy do szklanki wypełnionej lodem kruszonym. Wrzucamy ćwiartkę limonki i dekorujemy listkiem mięty. 2) COGNAC SUNRISE To propozycja dla osób, które nie lubią eksperymentów - popularny słodko-kwaśny duet soku(...)grenadyny. Dekorujemy plasterkiem pomarańczy. 3) BANANA BUBBLES To propozycja dla osób lubiących raczej słodkie drinki, z dodatkiem bąbelków. Znajdziemy tu połączenie słodkiego banana z półsłodkim winem musującym oraz wodą gazowaną. Nie jest to jednak drink przesłodzony. Przygotowany specjalnie pod kobiety. Składniki: 80 ml koniaku 1 duży banan 100 ml wina musującego półsłodkiego 80 ml wody mineralnej gazowanej plasterki banana
Kuchnia MagdaLenyPolsce rzadko spotykany na rybnych stoiskach, za rzadko według mnie, więc jeśli tylko go zauważycie, nie wahajcie się z zakupem ani chwili. SZPINAK Młody szpinak szybko myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, nie bardzo dokładnie, odrobina wilgoci mu nie zaszkodzi. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy na nią dwa pokrojone w cieniutkie plasterki ząbki czosnku. Szybko przesmażamy czosnek żeby stracił mocny smak(...)smażymy do zrumienienia i zbrązowienia, około 5-6 minut. Dodajemy drobniutko posiekaną szalotkę i smażymy ją tylko do czasu aż się zeszkli, nie powinna zbrązowieć. Wlewamy sok z cytryny, sos Worchestershire, wsypujemy posiekaną pietruszkę, kapary, wrzucamy ząbek czosnku. Mieszamy i smażymy razem minutkę. Stale gotując i mieszając sos na małym ogniu, dodajemy do niego po części zimnego masła, każdą
Karo in the Kitchengałkę muszkatałową, mąkę, sól i pieprz. Wyrobić na jednolitą masę. Farsz musi być intensywnie doprawiony i zwarty. Bez cytryny, soli i gałki muszkatałowej będzie mdły. Gęstość reguluj sokiem z cytryny liście kapusty zblanszować i napełnić farszem. Zwinąć i ułożyć złączeniem do dołu na rozgrzanej, wysokiej patelni z tłuszczem. Dodać posiekany czosnek i podsmażyć. Dolać bulion z winem i dusić(...)odrobiną skórki cytrynowej) Uwagi: liście kapusty włoskiej blanszujemy z wyczuciem, są delikatniejsze niż liście białej. Najlepiej zdjąć liście z kapusty, a zdejmować je bardzo łatwo i blanszować w gorącej wodzie po kilka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Drink Swimming Pool jest bardzo łatwy w przyrządzeniu, a zarazem ciekawie się prezentuje. Delikatny niebieski kolor kojarzy się dosłownie z przyjemnie zimną wodą w basenie. Mi się nastrój od razu poprawił ;-) W smaku nieco ostry, więc jeżeli preferujecie delikatne drinki, to można zmniejszyć ilość wódki, a dodać soku z ananasa. Podane poniżej proporcje są przeznaczone na drinka średniej wielkości(...)blenderze (u mnie był to blender). Przelać do szklanki i udekorować sezonowymi owocami lub innymi dodatkami, tj. palemkami, parasolkami, kolorowymi słomkami. Mi za dekorację posłużył kawałek skórki z cytryny i parasolka, bo akurat nic innego nie miałam
Passions hobbies lifeutrzeć mikserem „na piasek”. 2. Mokre składniki (mleko, śmietanę i jajko) ubić osobno w miseczce, wlać do reszty i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać skórkę z cytryny i wymieszać (ja z rozpędu wszystkie mokre składniki i skórkę po prostu wrzuciłam do tych suchych utartych z masłem i razem wszystko zmiksowałam - i też się udało). 3. Urządzenie(...)trochę poleżą to znów są mięciutkie i puszyste i takie już pozostają). 4. Czekoladę połamać na kosteczki i rozpuścić w kąpieli wodnej (ja wstawiłam żaroodporną kokilkę do rondelka z wodą) dodając śmietankę do rozrzedzenia. Gdy czekolada będzie bardzo gorąca, garnek zdjąć z ognia (nie wyjmując czekolady z kąpieli) i moczyć w niej każde ciasteczko a następnie obtaczać je w dowolnych
Kto ugości moich gości?waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, polewa czekoladowa - w opisie, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, masło miękkie 1 łyżka całe jajka "L" utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny na kogel-mogel do jajek dać miękkie masło, serek "capri" 2 opakowania, 1 jogurt grecki - jak lubisz sernik bez grudek to zmiel albo w rozdrabniaczu razem z jogurtem serki zmiksuj(...)piec z 45-50 minut, zostawić w uchylonych drziwczkach do wystudzenia czekoladę mleczną 100 gram z 1 łyżkją smietany gęstej 18% roztpić w misce na granku z gotującą się wodą i polać wierzch sernika - zostawić do zastygnięcia sernik jest bardzo smaczny, wilgotny..............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPodam wam przepisy na różne sosy, które zawsze się przydadzą. Są szybkie i proste w przygotowaniu... :) sosy SOSY DO RÓŻNYCH DAŃ SOS do Big Maca:- 2
Zainspiruj się kuchniąktórej gotowana była ciecierzyca. Do zmiksowanej pasty dodać oliwę, sól i kmin (doprawić do smaku). Następnie stopniowo dodawać oliwę, tak aby otrzymać odpowiednią konsystencję. Można dodać także 1 łyżkę wody gazowanej, aby hummus był bardziej puszysty. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)włoskich Składniki: Papryki czerwone – 3 sztuki Papryczki chili (świeże) – 2 sztuki Orzechy włoskie – 1 szklanka Czosnek – 3 ząbki Oliwa z oliwek – 150 ml Miód – 1 łyżka Sok z 1 cytryny Kumin mielony – 1 łyżeczka Sól Natka pietruszki i oliwa do dekoracji Wykonanie: Papryki myjemy, kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z funkcją grilla
Kuchnia Bon Appetitujemnych kalorii”, czyli organizm potrzebuje więcej energii na jego rozkład, niż ma sam w sobie. Nieważne! Nawet jeśli tak nie jest, to jest to warzywo niskokaloryczne z dużą zawartością wody. Seler ma działanie moczopędne, a zatem poprawia diurezę i jest zalecany w chorobach nerek oraz ma niski indeks glikemiczny, co stanowi doskonałą wiadomość dla cukrzyków. Co istotne i warte(...)specjalnie dla Was propozycja trzech koktajli, które Was odchudzą, rozkochają i upiększą. Pierwszy koktajl, „odchudzający”, działa moczopędnie, diuretycznie, idealny w okresie letnim, kiedy zatrzymująca się w organizmie woda powoduje obrzęki. Polecany w okresie detoksów, dla efektywniejszego oczyszczania organizmu. · Szpinak (garść) · Seler naciowy (2 łodygi
Mango Papajabędzie gładka. Przekładamy ją do rondla z masą z mąki i oleju – mieszamy. Na niskich obrotach doprowadzamy tylko do spienienia białek, wsypujemy cream of tartar lub dodajemy sok z cytryny. Stopniowo zwiększamy obroty i porcjami dodajemy po łyżce cukier. Do masy żółtkowej dodajemy 1/3 porcji białek, delikatnie mieszamy rózgą. Dodajemy kolejną porcję białek – ponownie mieszamy rózgą. Do ostatniej porcji białek(...)dół, bez włączonego termoobiegu) na 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 145 ° C i pieczemy jeszcze przez 1 godzinę. Gotowe wyjmujemy z piekarnika, chwilę pozostawiamy w formie wyjętej z wody. Ostrożnie oddzielamy ciasto nod boków formy, wyjmujemy, studzimy na kratce spodem do góry. Kroimy po ostygnięciu. R a d y: * Moje ciasto upiekłam z podwójnej ilości wyżej podanych składników. Użyłam
mojewypiekiinietylkoumyć potrzebne warzywa i owoce wcześniej – np. gdy czeka nas dużo gotowania i chociaż to jedno chcemy mieć z głowy. I jest to jak najbardziej ok. Co prawda faktycznie woda może przyspieszyć psucie owoców, ale problem rozwiążemy jeśli po umyciu dokładnie je osuszymy. A zatem pamiętajcie – po myciu dokładnie wycieramy owoce i warzywa! Jak przechowywać owoce i warzywa – praktyczna ściąga(...)lodówki. Na koniec krótki spis „trudnych przypadków”, które ze względu na gazy wymagają odosobnienia ;-). Owoce i warzywa, które przechowujemy w temperaturze pokojowej Bakłażany Banany Bataty Bazylię Cebulę Cukinie Cytryny Czosnek Dynię Grejpfruty Kabaczki Melony Ogórki Pomarańcze Pomidory Ziemniaki Warzywa i owoce, które chowamy do lodówki dopiero gdy dojrzeją Awokado Ananasy Brzoskwinie Gruszki Kiwi Mango Melony Morele Nektarynki Papaje Śliwki Warzywa
Niedzielny kucharzproblemu użyć krewetek mrożonych. Odmroźcie różowe, ugotowane krewetki odpowiednio wcześniej i żeby dodać im smaku – zamarynujcie przez 10-12 godzin w marynacie z 4 łyżek oleju, łyżce soku z cytryny i przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku. Jeśli wolicie ostrzejsze klimaty – jako marynatę wykorzystajcie pastę chili lub sos Sriracha z dodatkiem oleju i soku z limonki. Zanim zajmiemy się papierem(...)wyrzucamy. Miąższ kroimy w długie, równe paski. Cieniutki makaron ryżowy szykujemy według przepisu na opakowaniu – najczęściej wystarczy wrzucić go do wrzątku na 5 minut. Miękki makaron przelewamy zimną wodą żeby nie pozwolić mu się skleić, dokładnie odcedzamy i studzimy. Dzielimy sobie makaron na 8 porcji które rozkładamy na dużym talerzu. Sałatę rzymską myjemy, osuszamy i rwiemy liście na mniejsze kawałki
Karo in the Kitchenmasło sklarowane do smażenia Przepis na smażonego halibuta PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Umyte i osuszone dzwonka halibuta oprószamy ze wszystkich stron solą oraz pieprzem cytrynowym, skrapiamy odrobiną soku z cytryny i obtaczamy w mące pszennej (nadmiar mąki strzepujemy). Krok 2. Halibuta smażymy z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu - w sumie około 10-12 minut. Na głębokim oleju(...)Halibut smażony z czym podać? Oto kilka pomysłów na pyszny obiad z halibutem: halibut smażony z puree ziemniaczanym, koperkiem i surówką ze świeżej kapusty halibut smażony z ziemniakami z wody, z koperkiem i surówką z marchewki halibut smażony z frytkami, sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :) halibut smażony fot. Moja Książka Kucharska
Moja Książka Kucharskaduże ułatwienie choćby dla czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu" ziemniaki obrać i pokroić w tralarki do 0,5 cm grubości, opłukać, zalać zimną wodą i odstawić co najmniej na 30 minut ziemniaki wylać na durszlak, następnie na ręczniku papierowym osuszyć, w większej misce wymieszać z olejejm, paprykami, czosnkiem Airfryer hd9240/30 ustawić(...)jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięSoki warzywno-owocowe to bomba witaminowa. Smaczna i zdrowa! Karoten z marchwi wpływa na ładny wygląd cery i wzrok. Marchew zawiera 90% wody 7% węglowodanów,sód,potas,żelazo,magnez,cynk,fluor. Prowitaminę A,witaminy C,E,K,B1,B2,B6, kwas foliowy,szczawiowy,nikotynowy. 100 g marchwi to tylko 34 kcal. Ponadto: oczyszcza krew wzmacnia włosy i paznokcie nawilża(...)WYCISKANY SOK Z MARCHWI I BURAKÓW WYCISKANY SOK Z POMARAŃCZY I MARCHWI Mój sok zawiera: marchew jabłka pietruszkę pomarańczę cytrynę Warzywa umyłam Obrałam i pokroiłam na części. Wycisnęłam warzywa i owoce w sokowirówce. I tak powstał pyszny i zdrowy sok. Smacznego
potrawyregionalnecieście ale warto też pokombinować i upiec ciasto z jabłkami w innej formie. To dzisiejsze jest bardzo proste ale w smaku wyśmienite. Puszysty biszkopt, soczysta warstwa jabłkowa z nutką cytryny przykryta pierzynką z bitej śmietany i pokruszonych wafelków Prince Polo. *foremka 23*28 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku(...)wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto przełożyć do foremki wyścielonej papierem i piec około 180*C i piec około 30 minut. Wystudzić. Jabłka obrać. Zalać połową szklanki wody, zasypać cukrem, dusić aż się rozpadną. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Odstawić do wystudzenia. Kiedy masa jabłkowa zacznie tężeć wyłożyć ją na biszkopt. Kiedy zastygnie całkowicie przygotować masę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadotknięcie wysuniętej końcówki – o ile reaguje na dotyk, chowa się - małże są świeże. W smaku są delikatne, lekko słodkie i pachną morzem. Małże dokładnie umyć mocząc je w zimnej wodzie z solą, kilkakrotnie ją zmieniając. Czosnek i chili posiekać. Na rozgrzanej oliwie chwilę podsmażyć czosnek i chili (uważać aby nie spalić), włożyć okładniczki. Smażyć po około minucie(...)morza oraz hiszpańskie wędliny i sery. Wśród otrzymanych produktów znalazły się: - navajas; - ośmiornica – można kupić już ugotowaną, dzięki czemu jest zawsze miękką, delikatna i pyszna. Wystarczy do niej oliwa, cytryna, chili... i przekąska gotowa. Można podawać w formie carpaccio, sałatki lub na grzance; - tuńczyk bonito – tuńczyk mały, osiąga do metra długości i 35 kg wagi. Wspaniałe są steki z bonito
królestwo garów