czosnku 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Do blendera wrzucamy wszystkie składniki (poza natką) i miksujemy na pastę (niekoniecznie super gładką). Jeżeli pasta wyszła za gęsta, można dolać odrobinę zimnej wody. Po zmiksowaniu do pasty dodajemy natkę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kardamonovyabsolutny jesienny must-have. Wystarczy dowolna odmiana warzywa, cukier i przyprawy. Zamiast pomarańczy możesz użyć cytryny, dodatkowo można dodać imbiru, anyżu, cynamonu. Tak naprawdę co dusza zapragnie. Sprawdź, jak zrobić najlepszą konfiturę! Składniki: 4 kg dyni 2 szklanki cukru 1 szklanka wody sok wyciśnięty z 4 pomarańczy i skórka z 4 pomarańczy Przygotowanie: Dynię obieramy, usuwamy pestki. Dyniowy miąższ
Życie zaczyna się w kuchniproszku sól i pieprz 400ml puszka mleka kokosowego olej/oliwa do podsmażenia, jakieś 2 łyżki sok z cytryny lub limonki, do smaku Rozgrzej na niewielkim ogniu olej/oliwę w sporym garnku, dodaj imbir, czosnek i chilli i przemieszaj. Wsyp buraczki, wymieszaj i wlej wodę - tyle, by tylko lekko przykryła warzywa, dobraw do smaku. Gotuj do miękkości, około 20 minut (zależy
Lejdi of the housemięty 2 łyżki poszatkowanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku W miseczce mieszamy sok z cytryny, olej oraz posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i odstawiamy. Komosę płuczemy na gęstym sicie, wrzucamy do dużego garnka z wodą. Gdy całość zacznie się gotować zmniejszamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Gotujemy jeszcze przez około 15 minut
Dieta bez mlekasztuk) - 1 szklanka mąki pszennej tortowej typ 405 - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej wody - 3 jajka rozm.M - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli * beszamel: - 1 szklanka mleka - 2 łyżki masła - 2 łyżki mąki - 1 łyżeczka soku z cytryny - 2 szczypty gałki muszkatołowej - 2 szczypty białego pieprzu * dodatkowo: - 6 plastrów szynki - 200g żółtego sera w kawałku (użyłam
CookYourselfstężenia. Malinowy mus: Mrożone maliny wsypać do rondelka, zasypać cukrem, dodać wyciśnięty sok z połówki cytryny, doprowadzić do wrzenia, gotować 5-7 minut, zdjąć z palnika. Część musu przetrzeć przez sitko aby pozbyć się części drobnych pestek. Listki żelatyny zalać zimną wodą, gdy napęcznieje odcisnąć w dłoniach dodać do gorącego malinowego musu , wymieszać. Schłodzić, zostawić do lekkiego stężenia
Wanilia i Kardamonjajka - pęczek szczypiorku Do przygotowaniu sosu potrzebujemy: - 5-6 łyżek oliwy z oliwek - sok z połowy cytryny - 1 łyżeczkę musztardy Dijon - 1 łyżeczkę miodu - sól i pieprz do smaku 1. Jajka gotujemy na twardo, czyli przez ok. 7 min od momentu zagotowania wody. 2. W małej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu. 3. Do dużej miski przekładamy mix sałat, pokrojone
Bez Cebuliaromatyczne. Solanka: Potrzebujemy duży gar, który pomieści 2 kg skrzydełek. Do takiego garnka wlewamy zimną wodę. Do tego dodajemy: 2 marchewki ½ selera 1 pietruszkę 1 gwiazdkę anyżu 8 goździków 1 laskę cynamonu 8 ziaren ziela angielskiego skórkę z jednej pomarańczy 1 cytrynę pokrojoną w plastry dużą gałązkę świeżego lubczyku 5 łyżek soli (nie, nie będzie za słone) 1 łyżkę cukru
ladykitchenzłotych szczęścia 1 łyżka soku malinowego (mam domowy dosładzam nim wszystkie herbatki) 4 plasterki pomarańczy wrząca woda To nie przepis na herbatę. To recepta na cudowny wieczór przy filiżance doskonałego aromatu lata, jesieni, lasu. Ta herbatka ma w sobie: Hibiskus, ananasa, pomarańczę, cytrynę, porzeczkę, bławatek. Jest MEGA. Tą herbatkę możecie znaleźć tutaj: https://www.galeriaherbat.pl/herbata-owocowa-fruit-coctail.html Ja ją bardzo polecam
MojaQchnia.plaromatyczne. Solanka: Potrzebujemy duży gar, który pomieści 2 kg skrzydełek. Do takiego garnka wlewamy zimną wodę. Do tego dodajemy: 2 marchewki ½ selera 1 pietruszkę 1 gwiazdkę anyżu 8 goździków 1 laskę cynamonu 8 ziaren ziela angielskiego skórkę z jednej pomarańczy 1 cytrynę pokrojoną w plastry dużą gałązkę świeżego lubczyku 5 łyżek soli (nie, nie będzie za słone) 1 łyżkę cukru
ladykitchen200g umytych i pozbawionych szypułek truskawek kroimy do rondelka. Dodajemy 2 łyżeczki cukru i sok z ½ cytryny. Podgrzewamy, aż truskawki zmiękną i puszczą sok. Miksujemy blenderem żyrafą, następnie przecieramy przez sitko i ponownie zagotowujemy. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczamy w 2 łyżkach zimnej wody, wlewamy do sosu. Gotujemy mieszając, jak kisiel – do chwili zgęstnienia. Używamy do knedli, lodów, deserów
mojewypiekiinietylkobiałkowej (opcjonalnie - ja zawsze daję) 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego - jeśli nie dajesz odżywki sok z cytryny - do smaku (ale i po to żeby nasze smothie nie ściemniało :-) Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy. Gdyby było za gęste można dodać troszkę wody. Jeśli nie używacie odżywek białkowych można z nich bez szkody dla smaku zrezygnować i zastąpić jogurtem bądź
Marta próbujełyżeczka sody 4 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy) kilka kropli olejku migdałowego łyżka soku z cytryny Polewa: 5 kostek gorzkiej czekolady łyżka mleka Oraz: łyżeczka oleju foremka keksówka łyżeczka oleju łyżka wiórków kokosowych do wysypania formy Fasolę po ugotowaniu studzimy w wodzie, której była gotowana, inaczej będzie sucha jak wiór. A po zmiksowaniu będzie przypominać trociny. Odsączamy
Dieta moja pasja