winogrona - 1874 przepisów (strona:50/125)

Mini ciasta dyniowe bez glutenu 151

dynie ciągle są na topie, a my we Włoszech. Zajadamy się winogronami prosto z krzaka oraz tymi w płynnej postaci Ogólnie chill out pełną gębą. Podoba mi się taki styl życia jaki prezentują Sycylijczycy, nikomu się nigdzie nie spieszy. Mają na wszystko czas. Czy to kelnerzy w knajpie gdy chcesz zamówić espresso doppio, a oni przyjmują zamówienie po takim czasie

PaleoLife
Galaretkowy Tęczowiec 257

łyżka octu, Masa : 150g serka homogenizowanego waniliowego, 1 opakowanie galaretki żółtej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, 1 opakowanie galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki fioletowej, Dodatkowo: dowolne owoce np. brzoskwinie, morele, winogrona, 3 opakowania galaretki pomarańczowej. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka, Następnie dodaję olej, ocet oraz mąkę wymieszaną kakao i proszkiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Detoks owocowo-warzywny 162

odżywianie oparte tylko i wyłącznie na owocach i warzywach. Jemy systematycznie, 5 posiłków dziennie. Dania przygotowujemy z użyciem warzyw i owoców, lekko doprawiamy. Staramy unikać się owoców wysokocukrowych ( śliwki, winogrona ) oraz warzyw skrobiowych ( ziemniaki ). Z diety zupełnie eliminujemy cukier oraz używki - mocna herbata, kawa, alkohol. Pijemy wodę z cytryną oraz ziołowe herbatki lub niesłodzone kompoty. Używamy przypraw, sól stosujemy

kolorowotorcikowo
Sernik na zimno bez pieczenia 200

pudru 250 ml śmietanki 30% 4 czubate łyżeczki żelatyny galaretki (po pół z torebki, każda rozpuszczona w 125 ml wrzącej wody) paczka okrągłych biszkoptów owoce, np. truskawki, banany, morele, winogrona… No ok, ale jak to ogarnąć? Zaczynamy od przygotowania blaszki (24 cm średnicy), której dno wykładamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy biszkopty- jeden obok drugiego. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy

Arbuziaki
Sok winogronowy na zimę 136

Hej! W moim ogrodzie jest kilka rodzajów winorośli. Nie rodzą jakiś ekstra owoców, ale są słodkie no i moje ☺ . Kiedy już się nasycimy i zostaje jeszcze

Tylko pysznie
Domowy budyń o smaku gruszkowym 139

budyń o smaku gruszkowym Jest mega Domowy budyń o smaku gruszkowym przepis na dwie porcje 100 g kaszy owsianej 50 g serka masczrpone 3 średnie gruszki szczypta cynamonu figa, winogrona, orzechy włoskie   W rondelku zagotuj wodę, gdy zaznie wrzeć dodaj do niej kaszę owsianą i gotuj ok. 10 minut na wolnym ogniu. Następnie odstaw ją do przestygnięcia. DO misy

365 dni dookoła kuchni
Sałatka z pieczonymi krewetkami i dressingiem z awokado 153

oczyszczonych krewetek tygrysich kilka liści kruchej sałaty, np. lodowej, rzymskiej około 15-cm kawałek ogórka garść pomidorków koktajlowych 1/2 średniego awokado 1 łyżka oleju, np. ryżowego, kokosowego, z pestek winogron nierafinowana sól, 1 ząbek czosnku, niewielki plaster świeżego imbiru, kawałek ostrej papryczki (według uznania) listki kolendry i/lub plasterki dymki Oczyszczone z pancerzy i jelit krewetki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem

Even Better Food
Zupa krem z marchewki II 120

zalać bulionem i gotować ok. 20-25 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawić kurkumą oraz curry i zblendować na krem. Podawać na ciepło z dodatkiem kwaśnej śmietany i np. pestek winogron lub grzanek

Simply Food
Pizza arbuzowa 133

Idealna propozycja na kinderparty lub grill. Orzeźwiająca opcja na deser! Dla kogo: dla kochających owocowe przekąski dla pizzomaniaków dla dzieciaków Składniki: arbuz owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody, winogrona, brzoskwinie itp.) galaretka (najlepiej przezroczysta) Wykonanie: Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Odstawić do wystudzenia.  Arbuza pokroić na grube plastry, a wybrane owoce na kawałki. Posmarować plastry arbuza tężejącą galaretką

Mania Wypiekania
Chleb z płatkami żytnimi,ostropestem i słonecznikiem 148

drożdży 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli 100 g płatków żytnich pełnoziarnistych 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki oleju z pestek winogron 2 łyżki mielonego ostropestu 3 łyżki słonecznika 1 łyżka mleka do posmarowania

Kolorowa kuchnia Elki
Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku 200

szklanki suchej kaszy pęczak 1 nieduży bakłażan 1 czerwona papryka 2 szalotki 1 ząbek czosnku 2 małe cukinie kilkanaście pomidorków koktajlowych 2 – 3 łyżki oleju (np. z pestek winogron) 1 łyżka octu balsamicznego (lub do smaku) 2 – 3 łyżki delikatnie podprażonych orzeszków piniowych lub np. posiekanych przechów włoskich/pestek dyni garść oliwek lub 2 łyżki kaparów (opcjonalnie) garść listków bazylii

Even Better Food
Quinoa na mleku kokosowym z musem mango, kumkwatami i winogronami 161

zabrać ze sobą. Smacznego! Składniki: 1/2 szklanki ziarna białej quinoy 1 szklanka mleka kokosowego 2/3 szklanki wody 1 łyżeczka erytrolu, lub miodu 1 mango 2 - 3 kumkwaty kilka winogron Wykonanie: Quinoę moczymy minimum 2 godziny, a następnie dokładnie płuczemy kilka razy, przekładamy do garnka zalewamy mlekiem kokosowym zmieszanym z wodą, dodajemy erytrol, lub inne słodzidło i gotujemy na małym ogniu

Quinoa Raz!
Wyciskarka do soków Hurom Alpha H-AA 109

jabłkowy Z 1kg jabłek otrzymałam 600ml świeżego soku . Oczywiście ilość i słodkość soku zależą od tego jakiego rodzaju jabłek użyjemy. 3. Świeżo wyciskany sok z buraka ? A może z winogron ? Jako ciekawostkę, warto w tym miejscu dodać, że z pozostałości po soku z buraka, możemy przygotować ćwikłę z chrzanem Takich własnych, domowych kombinacji soków można by wymieniać bez końca, ogranicza

NiePieprz.pl
Roladki z bakłażana na ciepło – danie idealne na końcówkę lata 186

bakłażany – czym większe tym lepsze 2 opakowania serka śmietankowego w plasterkach – np.  tego typu Neutralny w smaku olej, np. z pestek winogron lub rzepakowy Przecier pomidorowy Sól, pieprz, odrobina cukru Świeża bazylia Do podania: sałata oraz makaron w ulubionym kształcie – ja wybrałam taki     Roladki z bakłażana

Patchwork
Naleśniki z serem białym i owocami 227

serowa (wersja mniej kaloryczna): ok. 450g twarogu chudego mały jogurt naturalny (opcjonalnie cynamon, łyżeczka ksylitolu) Przygotowanie: Mieszamy twaróg z jogurtem, dodajemy owoce - jeśli wybierzemy te bardzo słodkie, jak ciemne winogrono, borówka, morela to masa serowa zyska słodyczy

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania