wilgotne - 500 przepisów (strona:22/34)

Bezglutenowy chlebek bananowy z żurawiną i czekoladą 165

Upiekłam już wiele chlebków bananowych jednak ten przepis udał się najbardziej. Ciasto nie jest bardzo wilgotne i o to mi chodziło. Pyszne dodatki fajnie uzupełniają całość. Ciasto nie zawiera dodatku cukru i świetnie nadaje się nawet na śniadanie —>KLIK :) 50 g mąki jaglanej 50 g bezglutenowej mąki owsianej 20 g skrobii z tapioki 30 g mąki kokosowej łyżeczka

Mienta blog
Jaglany sernik z daktylami 193

Sernik pieczony z kaszą jaglaną, która jest praktycznie nie wyczuwalna i trudno się domyślić jej obecności. Sernik jest wilgotny, w miarę lekki, a dodatkowa słodycz pochodzi z daktyli. Jeżeli cukier zastąpimy ksylitolem sernik można przyporządkować do kategorii dietetycznych wypieków :) SPÓD KULECZKI: 100g daktyli suszonych 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka miodu 1 łyżka kakao MASA SERNIKOWA: 500g twarogu zmielonego

https:KKuchniaMniam
Chleb dyniowy na drożdżach 201

Mięciutki, pyszny chleb z dodatkiem dyni, wilgotny, wyśmienity na śniadanie. Prosty w wykonaniu, szybko rośnie i jeszcze szybciej znika, polecam gorąco. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Babka piernikowa jak murzynek 172

pomysłu na takie z 2 jajek. Z pomocą przyszła Edyta z pewnej grupy na facebooku  podsyłając przepis na babkę ze strony Gotujmy.pl  Babka wyszła super puszysta, mięciutka, wilgotna, mmm ;)  Jak murzynek tylko z cynamonem :P Składniki:  2 szkl. mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 1 jajko 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 2 łyżki dżemu (dawałam marmoladę

W kuchni bez szafek
Makowiec zawijany, bardzo wilgotny 461

robiłam (a bardzo lubię). Szukając w Internecie idealnego przepisu na makowiec znalazłam przepis ze strony www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany Wypróbowałam go, lecz zastosowałam kilka modyfikacji. Wyszedł idealny, ciasto mięciutkie, masa makowa wilgotna i bardzooo smaczny. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Makowiec zawijany, bardzo wilgotny 462

robiłam (a bardzo lubię). Szukając w Internecie idealnego przepisu na makowiec znalazłam przepis ze strony www.mojewypieki.com/przepis/makowiec-zawijany Wypróbowałam go, lecz zastosowałam kilka modyfikacji. Wyszedł idealny, ciasto mięciutkie, masa makowa wilgotna i bardzooo smaczny. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Szarlotka z budyniem pomarańczowo - dyniowym 192

Proponuję dziś pyszne ciasto na świąteczny stół. Pachnie pomarańczami i jabłkami, cynamonem i świętami, polecam. Kruche ciasto, aromatyczne i wilgotne wnętrze, będzie znakomitym uzupełnieniem menu świątecznego. Niech Wam smakuje. Szarlotka z budyniem pomarańczowo - dyniowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Świąteczny wieniec drożdżowy trójkolorowy z powidłami śliwkowymi 206

Świąteczny wieniec wypiekałam w ramach naszej cotygodniowej akcji "Wypiekanie na śniadanie" [ klik ] Powiem szczerze że polecam ten placek - wieniec szczerze i bez cienia przesady, pyszny, puszysty, wilgotny a ja dodatkowo od siebie dodałam powidła śliwkowe i dzięki nim nabrał jeszcze bardziej świątecznego charakteru. Przepis pochodzi stąd [ klik ] . Zapraszam serdecznie na ciasto które pysznić się będzie na Waszych świątecznych

Moje Małe Czarowanie
Piernik na kefirze (bez jajek) 191

Piernik na kefirze (bez jajek) Piernik bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu, a ponadto zawsze się ładnie upiecze. Mięciutki, wilgotny i smaczny skusi każdego. Polecam. Składniki: 2,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki sodki 5 łyżek oleju 3/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1,5 szklanki kefiru (około 330 g) 3 łyżki dżemu porzeczkowego, wiśniowego lub innego 1-2 łyżki

talerz przyjemności
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 169

mikroelementów. Większość z powodzeniem można stosować do deserów czy panierowania.   Każdą roślinną mąkę należy zawsze przesiać – mąki te są bowiem w większości bogate w tłuszcz lub lekko wilgotne w masie i potrafią się poważnie zbrylić, nawet dobrze przechowywane. Z tego samego powodu mąki te mają raczej krótkie terminy ważności (w porównaniu ze zwykłą mąką).   Korzystając z nich należy

Karo in the Kitchen
ciasto kefirowe z owocami i kruszonką 130

Ekspresowe ciasto, do przygotowania którego potrzebujemy tylko miski i trzepaczki. Można je zrobić z dowolnymi owocami świeżymi lub z puszki a kruszonkę zamienić na galaretkę. Jest wilgotne, długo zachowuje świeżość a podczas pieczenia mocno wyrasta i obłędnie pachnie.  *foremka 25*34 cm Składniki: 5 szklanek mąki 1,5 szklanki cukru 6 jajek 2 szklanki kefiru szklanka oleju 3 łyżeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Chleb pszenno - żytni ze słonecznikiem, błonnikiem na zakwasie żytnim 158

cała masa tzn. przepisów na chleby i proszę wybierać i przebierać a wszystkie zebrane są tutaj [ klik ] Każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Zatem pieczemy? chleb dzis upieczony jest wilgotny, pyszny, z chrupiącymi ziarenkami słonecznika we wnętrzu. i bardzo zdrowy przez dodatek błonnika. Polecam serdecznie. Chleb pszenno żytni ze słonecznikiem, błonnikiem na zakwasie żytnim. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szafranowe ciasto drożdżowe z rodzynkami i tymiankiem 171

moje pierwsze ciasto które upiekłam w wypiekaczu do chleba. Wypiekacz posiadam już dobrych kilka lat i nie wiem dlaczego dopiero teraz upiekłam w nim ciasto? Ciasto jest pulchne, wilgotne, pachnące szafranem i bardzo pyszne a poza tym nie wymaga pracy bo wszystkie składniki do misy wypiekacza i ciasto się samo robi a efekt? pyszne ciasto po 3 godzinach. Szafranowe ciasto

Moje Małe Czarowanie
Babka z maślanką i porzeczkami 189

Porzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak na co dzień do kawy lub nawet na świąteczne stoły. Baba z maślanką i porzeczkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sezamowa babka w chrupiącej skorupce. 100

Efektowna, smaczna, wilgotna a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu babka.  Do jej przygotowania użyłam domowej pasty tahini. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 3 jajka, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka oleju rzepakowego, ½ szklanki pasty sezamowej tahini, ½ szklanki zimnego mleka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Do wysmarowania i wysypania formy: miękka margaryna, ½ szklanki sezamu Sposób przygotowania: Przygotować formę

Nie tylko w kuchni

Proponowane wyszukiwania