wilgotne - 500 przepisów (strona:29/34)

Bananomakowiec 107

ciasto to totalny eksperyment. Muszę przyznać, że smaczny eksperyment. Ciasto jest wilgotne i puszyste czyli tak jak lubię. Ekspresowe, smaczne i niedrogie ciasto.3 dojrzałe banany1/3 szk oleju rzepakowego3/4 szk cukru brązowego1/2 szk maku mielonego2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 szk mąki pszennej typ 500100 g mieszanki kandyzowanych skórekLukier :3 łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytrynykolorowa posypka do ciastRozwiń

Ewa w kuchni
Ciasteczka brownie 146

Już od dawna przymierzałam się do zrobienia brownie i w końcu mi się udało:)! Oczywiście jestem fanką tego ciasta czekoladowego – lekko chrupiącego na zewnątrz i bardzo wilgotnego w środku – tak bardzo popularnego w Ameryce i Kanadzie. Kawałek ciasteczka brownie ze szklanką mleka i świat od razu lepiej wygląda ;)! Niestety jest jeden tylko problem z brownie…. raczej

UgotujmyTo.pl
Chleb orkiszowy na drożdżach 373

zaletą tego chleba jest to, że ciasto rośnie bardzo szybko, więc można go spokojnie upiec i zjeść w kilka godzin. Ten chleb orkiszowy na drożdżach wyszedł bardzo sprężysty i wilgotny. Na pewno – ze względu na łatwość przygotowania – będzie ten chleb często gościł w naszym domu Chleb orkiszowy na drożdżachSkładniki:30 g świeżych drożdży (u mnie 14 g drożdży

UgotujmyTo.pl
Ciasto gruszkowe (Chlebek gruszkowy) 146

Ciasto to jest bardzo proste do przygotowania, wystarczy tylko wymieszać suche i mokre składniki oddzielnie a potem je tylko połączyć. Jak przy przygotowaniu muffinek. Ciasto gruszkowe jest puszyste i wilgotne. Można oczywiście po ostygnięciu posypać je cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne. Samo w sobie, takie zwyczajne, bardzo nam smakowało. Zapraszam na chlebek gruszkowy/ciasto gruszkowe

UgotujmyTo.pl
Szybkie ciasto z owocami 697

dłuższy weekend i musiałam zrobić kilka ciast po powrocie z pracy, więc wybranie prostych przepisów było konieczne. To szybkie ciasto z owocami jest naprawdę szybkie do przygotowania a jest wilgotne i puszyste i wspaniale smakuje z owocami…. i ewentualnie z kruszonką Przetestujcie bo warto :)!Szybkie ciasto z owocamiSkładniki: (szklanka o pojemności 250 ml)3 szklanki przesianej mąki1 szklanka cukru1

UgotujmyTo.pl
Pasztet z fasoli i pieczarek 363

przepisem mam jeszcze do zaoferowania inne pyszności… Jeśli lubicie pasztety bezmięsne, to mam nadzieję, że skusicie się na ten dzisiejszy pasztet z fasoli i pieczarek. Pasztet jest bardzo wilgotny i łagodny w smaku. Oczywiście możecie bardziej go doprawić Zapraszam na pasztet z fasoli i pieczarek Pasztet z fasoli i pieczarekSkładniki:5 szklanek (poj.250 ml) ugotowanej fasoli Jaś2 cebule3 ząbki

UgotujmyTo.pl
Sernik z kokosem 229

wiórków kokosowychW misce wymieszać 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników, 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich i 1/3 szklanki rozpuszczonego masła. Po wymieszaniu powinniśmy uzyskać konsystencję wilgotnego piachu. Wylepiamy tym dno naszej formy (fot.1). Pieczemy przez 5 do 7 minut w piekarniku rozgrzanym do 190° C. Po zapieczeniu spodu, wyciągamy formę i całość studzimy. Teraz należy przygotować

Świat Ciasta
Ciasto marchewkowe z polewą 294

opakowanie cukru waniliowego 1 i 1/2 szklanki cukru pudruTym razem przepis o którego głównym składniku lepiej nikomu nie wspominać na początku - lecz zdecydowanie lepiej na końcu :) Ciasto jest przepyszne, wilgotne i aromatyczne... ale ponieważ zawiera w swoim składzie warzywo - nie do każdego przemówi to na wstępie. Przygotować wszystkie składniki (fot.1). Ubić pianę z białek. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodać cukier

Świat Ciasta
Pavlova z kremem i owocami 328

Anny Pawłowej , dla której to pierwszy raz został przygotowany.Ja mam dla Was wersję z owocami typowo letnimi …. i pysznym kremem ze śmietanki i mascarpone.Delikatna , chrupka z zewnątrz , a wilgotna w środku beza … wypełniona tym kremem … z mnóstwem truskawek … jagód … brzoskwiń i zielonej odmiany winogron zachwyca podniebienie!A wcale nie jest taka trudna do zrobienia jakby

Ostra na Słodko
Czekoladowe ciasto z daktylami 295

Jestem w posiadaniu sporego pudełka super daktyli ze sklepiku przyklejonego do pewnej warszawskiej restauracji. Daktyle są wilgotne i tak słodkie, że nie da się ich za wiele zjeść. Już przy ich zakupie chodziło mi po głowie jakieś szersze wykorzystanie niż zjedzenie ich samych w sobie. Tak powstało ciasto czekoladowe z daktylami. Daktyli w nim w sumie nie czuć - ciasto podobne

Z butelką mleczka w tle
Drobiowy szaszłyczek na szybko 335

spodu mogło się opiec, a górna opieczona część znalazła się na dole. W sumie po około pół godzinie były gotowe.Taki sposób pieczenia ich sprawił, że były delikatniejsze, bardziej wilgotne, a mięso nie spiekło się za mocno. Zadbała o to wlana na dno naczynia woda, a przyprawy wrzucone do niej nadały mięsu ciekawy posmak.Oczywiście - każdy z nas ma swoje

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bezglutenowe muffiny z borówkami 141

które muszą stosować ją nie z własnej woli, a z konieczności) spragnionym pysznych wypieków. Muffinki pomimo, że bezglutenowe to naprawdę pyszne! Z wierzchu chrupiące, w środku miękkie, puszyste i wilgotne. Składniki suche:2 szklanki mąki bezglutenowej (mix B Schär )1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowegocukier waniliowy1/2 szklanki cukruSkładniki mokre:2 jajka180 g jogurtu naturalnego170

Smakowity Blog Kulinarny
Po sezonie 173

Wybrał urocze babeczki z gazetki Pieczenie jest proste, nr 3/2009. Mi odpowiadały wyjątkowo - w aktualnym zabieganiu zrobiłam je sama nie wiem kiedy, a efekt jest naprawdę interesujący. Słodkie, mięciutkie, wilgotne ciasto, kwaśny rabarbar i na wierzchu bardziej delikatna pianka bezowa niż typowa, wysuszona beza. Całość współgra ze sobą wspaniale, babeczki długo zachowują wilgoć, jednak znikają niemal szybciej, niż się pojawiły

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jak straciłam szacunek do samej siebie. I boskie brownie z powidłami, na pocieszenie 203

brownie - być może za krótko je piekłam, ale nie wiem, jak przy tak małej ilości mąki można otrzymać puszystsze ciasto. Nie narzekam jednak, wręcz przeciwnie - smakuje bowiem obłędnie! Niesamowicie wilgotne, czekoladowo-śliwkowe, z delikatną nutą cynamonu. Sycące i poprawiające humor. Oboje z C. się w nim zakochaliśmy - ta porcja jest zdecydowanie za mała, nawet dla dwóch osób. Ja mojego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto zebra 473

Ciasto zebra...Eleganckie i proste w wykonaniu ciasto.W smaku przypominające lekko wilgotną babkę.Cieszy oko biało-czarnymi paskami, jak u zebry.Wyglądem pozytywnie się wyróżnia pośród innych wypieków.Smacznego!Składniki:5 jajek;2 i 1/2 szklanki mąki pszennej;1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia;1 i 1/2 szklanki białego cukru;2 łyżki cukru wanilinowego;1 szklanka oleju;1 szklanka

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania