wilgotne - 500 przepisów (strona:27/34)

Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 186

będą miękkie. Jeśli trzeba można dołożyć masła lub trochę oleju. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą i kolendrą. Ostudzić.   3. Ostudzone warzywa i ciecierzycę zmielić. Dodać żółtka -jeśli masa jest wilgotna 2 jeśli dość sucha 3. Wymieszać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą warzywną. Przełożyć masę do dwóch keksówek wyłożonych papierem do pieczenia. Wierzch można posypać słonecznikiem lub orzechami. Wstawić

UgotujmyTo.pl
Ambasador 399

jeszcze nigdy… to chyba przesadził Oczywiście było to stwierdzenie ironiczno-sarkastyczne… Przecież wszystkie moje ciasta są genialne ale musiałam Wam o tym napomknąć Sam biszkopt jest wilgotny, dwukolorowy, z jabłkami, smakiem i konsystencją podobny do ucieranych babek. Krem jest budyniowo-maślany. Podzielony na część jasną i ciemną. Część jasna zawiera brzoskwinie i jest lekko zakrapiana sokiem z brzoskwiń

Made By Mom And Son
Babka ucierana w polewie kakaowej 185

stare dobre przepisy z mojej ulubionej książki „Ciasta słodkie i wytrawne” H.Lipińskiej, A.Woźniakowskiego. Wybrałam szybki przepis na babkę pisakową w polewie kakaowej.  Wyszła naprawdę wyśmienita. Lekko wilgotna i nie za słodka, z dużą ilością polewy czekoladowej na wierzchu, dokładnie to co tygrysy lubią najbardziej. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka

Na słodko lub wytrawnie
Murzynek 137

dawno nie piekłam nic czekoladowego, więc postanowiłam upiec tradycyjnego murzynka. Przepis wzięłam z tej strony . Bardzo szybko i łatwo się go robi no i wspaniały efekt końcowy w postaci wilgotnej czekoladowej babki, polecam :-) Z podanego przepisu wyszła mi duża keksówka ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 szklanki cukru 3 – 4 łyżki kakao 4 jajka

Na słodko lub wytrawnie
Pieczone placki ziemniaczane z łososiem i sosem chrzanowym 306

Przedstawiam lekkie placki z ziemniaków – bez tłuszczu i z niewielkim dodatkiem mąki z ciecierzycy. Dieta musi być smaczna, w przeciwnym razie nic z tego nie będzie. Placki są wilgotne w środku i bardzo sycące. Nie trzeba tłuszczu, tylko więcej czasu niż przy smażeniu placków na patelni. Jako dodatek do placków proponuję wędzonego łososia z kaparami i sosem jogurtowo-chrzanowym

OstryKęs
Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem 232

Makaroniki to rozpływające się w ustach, bezglutenowe ciasteczka na bazie mielonych migdałów. Chrupka czekoladowa beza i wilgotny, lekko ciągnący się środek. Całość dopełnia mocno czekoladowy, podchmielony krem.. To ulubione ciasteczka mojego męża, szczególnie w towarzystwie mocnej, czarnej kawy. O francuskich makaronikach krążą legendy...że są bardzo trudne, kapryśne, że nie wychodzą.. Dość długo czytałam na ich temat, stopniowo

maniapieczenia
Makaroniki truskawkowe 263

filiżanki truskawek serek Philadelphia 2 łyżki cukru pudru       Migdały mielimy na proszek starając się, żeby ziarenka były jak najdrobniejsze, nie mogą jednak zamienić się w pastę - wilgotne orzechy nie będą już się nadawać do przygotowania makaroników. Mieszamy dokładnie z 150g cukru pudru, dokładamy 60g białka i barwnik. Pamiętajcie, że intensywność kolorów zmniejsza się razem z pieczeniem, jeśli

sama złodycz
makrela z oliwkami, pieczarkami, twarogiem na ostro... 130

miski wsypać pokrojone składniki, dodać twaróg śmietankowy i wszystko dokładnie wymieszać na koniec dodać posiekane jajka ugotowane na twardo, nie trzeba dawać majonezu bo twaróg jest mocno śmietankowy-wilgotny, ale jeśli twaróg jest zbyt suchy to można dodać majonez lub oliwę pyszna makrela do ciemnego pieczywa...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Niecodzienny krem z marchewki. Z tahini i sumakiem 152

zupa...? Cóż rozgrzeje lepiej niż właśnie zupa po powrocie do domu, gdy dłonie są skostniałe, policzków i nosa się już niemal nie czuje, skarpetki, mimo teoretycznie porządnych butów, są wilgotne, a ślady błota ciągną się za nami w korytarzu? Zupa gęsta, kremowa, gorąca tak, że aż parzy w język. Ze składników prostych i łatwo dostępnych, jedynie sumak może sprawić pewien

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Czekoladowo -korzenne muffiny ze sliwką 156

nasycił się świątecznymi wypiekami  to polecam takie oto czekoladowe muffiny z korzennym aromatem i niespodzianką w środku. Piernikowy aromat z pewnością przypomni nam świąteczne dni :) Mocno czekoladowe , wilgotne dzięki dodatkowi powideł śliwkowych . A dodatek śliwki tylko wzbogaca smak . Składniki : 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady pół kostki masła 4 czubate łyżeczki powideł śliwkowych pół szklanki kakao 2 łyżeczki przyprawy

Malinowa Kawiarenka
Żurawinowe muffinki bez tłuszczu i cukru :) 143

Kolejna odsłona dietetycznych muffinek :) Gruszek zabrakło (tak jak w poprzedniej wersji), ale w zamian są jabłka :) Słodkie, wilgotne i mięciutkie.   SKŁADNIKI: - 2 średnie jabłka - 1 średni banan - 1 jajko - 100 g mąki pełnoziarnistej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - konfitura z żurawiny, aronii itp. - 50 g suszonej żurawiny + 10 g na przyozdobienie wierzchu   PRZYGOTOWANIE: Jabłuszka i banana obieramy

Zdrowie na języku :P
Waflowa rolada 152

celach zaczepno-obronnych;) żeby pokruszyć nim herbatniki i 3 wafle ;)Tak pokruszone ciastka wrzucić do gorącej masy. Wlać do niej tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać ;)2 wafle przykryć wilgotnymi ściereczkami - aby zmiękły ;) Wtedy będzie można je bez problemu zawinąć ;)Przestudzoną masę rozprowadzić na wafle - po połowie na każdy. Zwinąć rolady.  Gotowe rolady owinąć folią i wstawić do lodówki

Lawendowe Niebo
Ciasto dyniowo-marchewkowe 114

mój pierwszy romans z dynią, jakoś nigdy wcześniej nie miałam okazji :)Ale na pewno nie ostatni. Ciasto pyszne! Wilgotne, bardzo aromatyczne, z chrupiącymi bakaliami.I słodkim lukrem z kolorową posypką na wierzchu. Czyli doskonała odpowiedź na to, co w tej chwili za oknem:fuzja dwóch pór roku :)Czytaj więcej

bistro mama
pyszny biszkopt ze śmietaną pomarańczową... 148

dać na blat i przykryć drugim i nasaczyć resztą soku na wierzch dać resztę śmietany i posypać posypką, schować do lodówki na kilka godzin biszkopt ze śmietaną jest smaczny, wilgotny, pomarańczowy..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka marmurowa 293

wiem czym jest to spowodowane, chrupiącą skórką, wilgotnym wnętrzem a może dodatkiem kakao - naprawdę nie wiem, ale babkę marmurkową uwielbiam! I choć kojarzę ją z zimą nadaję się również na Wielkanocne stoły jak również wakacyjne wypieki - jest po prostu uniwersalna a przy tym pyszna i wyjątkowa, choć totalnie klasyczna. Ma ktoś z Was ochotę?"Składniki:6 jaj250 g cukruekstrakt waniliowy200

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania