mięsa, sprawdzamy nasza kaszę, mieszamy mięso . Dodajemy Kuchmistrza i suszone pomidory z czarnuszka i czosnkiem niedziwedzim, mieszamy, przykrywamy, dusimy. W razie potrzeby podelwamy wodą filtrowaną. Mięso ma być wilgotne. Nie dodajemy żadnych chemicznych przecierów. Wyciągamy woreczki z kaszą, wysypujemy je , odsączone z wody, do dużej miski. Podlewamy delikatnie oliwą z oliwek, aby się nie kleiła. Przechodzimy
Z Kuchni Do KuchniNajłatwiejsze ciasto w świecie, jak napisała Mama Alergika. I w pełni się z nią zgadzam, nie dość iż bardzo łatwe, to jeszcze bardzo smaczne. Ciasto jest bardzo wilgotne, imponujące wielkością, o cudownym aromacie. Można dodatkowo dodać do niego cynamon i będzie jeszcze bardziej aromatyczne. Ciasto jest bez dodatku jajek oraz mleka krowiego, czyli jest to idealne ciasto dla wegan. Przepis
Smaczne Zdrowemnie z warkoczem) sól 4 ząbki czosnku pieprz czarny młotkowany słodka papryka opcjonalnie czerwony pieprz Wykonanie: Schab myjemy, ale nie wycieramy go do sucha, zostawiamy lekko wilgotny, żeby przyprawy dobrze się nam do niego przykleiły. Czosnek ucieramy w moździerzu razem z solą, dodajemy paprykę i pieprz, mieszamy. Przyprawową masą dokładnie nacieramy schab, wkładamy do szklanego naczynia
Kulinarne przygody Gatitypotrójnie cytrusową. Do ciasta bowiem użyjemy pomarańczy, limonki i cytryny. To fajny kontrast ze słodkimi figami i daktylami. Ciasto przypomina nieco keks, ale jest od niego zdecydowanie bardziej wilgotny. Zapach rozchodzący się po całym domu w trakcie pieczenia ciasta... bezcenny ! Inspirację do upieczenia ciasta czerpałam z przepisu zamieszczonego na blogu Gotuje bo lubi. Cytrusowe ciasto z figami i daktylami
Kulinarne przygody Gatityblogów -drobne modyfikacje dozwolone -osoby nie mające bloga, też mogą brać udział w akcji Poniższa babka majonezowa ma 4 podstawowe zalety:1. ZAWSZE wychodzi2. Jest NADZWYCZAJNIE puszysta i wilgotna 3. Do ukręcenia TYLKO w 15 minut4. DŁUGO zachowuje świeżość nie tracąc nic na puszystości i miękkości Majonezu w babce w ogóle nie czuć i nikt, kto jej posmakował nie śmie
Grunt to przepis!Dzisiaj wersja babki na oleju bez dodatku masła. Babeczka jest wilgotna, puszysta i długo pozostaje świeża( to za sprawą dodanej oliwy, i braku mąki ziemniaczanej) . Polecam szczególnie osobom , które z różnych względów nie mogą spożywać produktów mlecznych. My też niekiedy ratujemy się tą wersją. Dodatkowo jest ona bez pszenicy i cukru jak większość zamieszczanych przeze mnie przepisów. Przepis
Smaczne Zdrowedodać umyte i odszypułkowane porzeczki. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy np. w kształcie serca i piec ok. 35-40min w temp. 180st. Ciasto musi być nieco wilgotne nie pieczemy do tzw. suchego patyczka. Ostudzić. Czekolady połamać na kawałki, stopić na parze. Na wierzchu ciasta polać esy-floresy. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościniespodziewane słodkie zachcianki domowników. Leniwce kuchenne, niecierpliwi i oszczędni będą też mieć radochę podczas przygotowywania tego ciasta, a właściwie braku przygotowania. Ciasto z jeżynami i michałkami jest puszyste i wilgotne, tarte michałki zastępują w nim kruszonkę. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczne ciasto z jeżynami i michałkami: 1, 5 szklanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJesień zbliża się dużymi krokami. Dzisiaj odczułam to w powietrzu, typowo zimne wilgotne powietrze. Nie wiem czy będziemy mogli liczyć w tym roku na jakąś ładną jesień, oj nie wiem, nie zapowiada się z tego co oglądałam prognozy a rak strasznie by się przydała,zwłaszcza po takim lecie. Na osłodzenie jesiennej pluchy mam przepis, który gdzieś dziwnym trafem mi się
ciastkarnia na kruchym spodzieByło dietetycznie to teraz zapraszam Was na coś słodkiego i czekoladowego, dla równowagi ;-) Przepyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem gruszek i śliwek, ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i aromatyczne. Sezon na gruszki i śliwki w pełni wiec zapraszam do wspólnego pieczenia. Przepis na ciasto czekoladowe: 20dag masła 20 dag cukru 4 jaja 25 dag mąki pszennej 1 opakowanie cukru
SMYKWKUCHNISezon jagodowy w pełni, postanowiłam zrobić, bardzo proste ucierane ciasto z olejem rzepakowym. Ciasto możecie przygotować z ulubionymi owocami. Ciasto jest bardzo smaczne, wilgotne i długo zachowuje świeżość, na słodki letni deser w sam raz! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 szklanki mąki pszennej - 6 jaj - 2 szklanki cukru - 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia (czubate) -1/3 łyżeczki kardamonu
SMYKWKUCHNIlaskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki miodu lub ksylitolu 100 g masła 1 jajko M/L Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Powinno być miękkie i wilgotne, nawet trochę klejące więc nie należy dosypywać zbyt dużo mąki. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kuleczki, lekko spłaszczać widelcem (dociskałam widelec
Ze smakiem i z pasjąbazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska.Składniki na 12 sztuk:- 270g mąki orkiszowej
Smaczne ZdroweJeśli lubicie wilgotne, kakaowe ciasta to ten przepis jest właśnie dla Was. Babka ma wyczuwalną rumową nutkę co dodatkowo przemawia za tym aby ją wypróbować :) Do tego żurawina i polewa z białej czekolady, pychota! Czy jest w ogóle ktoś kto nie chciałby skosztować? ;) Składniki: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mleka 2 jajka
Ze smakiem i z pasjątygodni. Oj chciałabym.Zapraszam wszystkich na ciasto marchewkowe :). Przepis dostałam od mamy, a mama od swojej koleżanki.Mama tak je zachwalała, że musiałam je upiec.Wyszło naprawdę dobre i wilgotne. Polewa...marzenie!CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry