wilgotne - 500 przepisów (strona:24/34)

Sernik czekoladowy 226

napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami.   Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com

Wanilia i Kardamon
Wiosenna rolada 266

dużą blachę od piekarnika. Wygładzamy łyżką. Pieczemy 15-20 minut w temp 160*c-nie doprowadzać do zrumienienia bo rolada będzie nam się łamać. Upieczone gorące ciasto wykładamy na wilgotną bawełnianą ściereczkę, zawijamy w rulon, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. KREM: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody wylewamy do płaskiego naczynia zostawiamy do całkowitego stężenia-najlepiej jest to zrobić dzień wcześniej

Wanilia i Kardamon
Czekoladowy tort Goplana 187

się ją w kuchni na nieskończenie wiele sposobów, urozmaica smak ciast, deserów a nawet mięs na wytrawnie. Ten czekoladowy tort-prosty w przygotowaniu łączy w sobie mocno czekoladowe smaki, wilgotny, wykwintny, rozkosznie rozpływa się w ustach, zakochałam się w nim od pierwszego kęsa. To zdecydowanie najlepszy  czekoladowy tort jaki jadłam.W niejednym domu będę walki o ostatni jego kawałek

Wanilia i Kardamon
Kaczka w korzennej marynacie, pieczona w miodzie pitnym 201

zdążyłam zrobić lepszego. ;_; Mięso kaczki wyszło tak przepyszne, że żałuję, że nie kupiłam dwóch, kiedy jeszcze były w dobrej cenie. W środku pysznie różowe, delikatne i mięciutkie, wilgotne, bez wiórowatego posmaku, za który nie lubię drobiu innego, niż kurczak. Moja wersja nie zawiera jabłek, pomarańczy, ni nadzienia, czego sobie gratuluję, bo wyszło to mięsu (na mój gust) na dobre. Skrzydełka

Kuchenna Kontrrewolucya
Cukier różany 232

posiadasz blendera lub melaksera, śmiało możesz skorzystać z młynka do kawy, moździerza lub babcinej makutry. Dodaj cukier i za pomocą paluszków połącz go z  kwiatami. Cukier stanie się wilgotny dlatego wysyp go na blachę do pieczenia wyłożoną papierem i susz na słońcu ok. 24 h (pamiętaj, aby przykryć go ściereczką lub gazą) Cukier raz na jakiś czas przemieszaj

Wielki apetyt
Ciasto dyniowe ze skorupką 172

uwagę. Spośród wieeeeelu receptur na ciasto dyniowe tylko ten kusił tak apetycznym wierzchem:) I właśnie ta skorupka jest dopełnieniem tego wypieku! A samo ciasto dyniowe jest bardzo aromatyczne i wilgotne. Nawet M zasmakowało, który na wieść o tym, że w cieście jest dynia, pogardził nim z daleka. Aż do pierwszego kęsa, kiedy stwierdził, że jednak jest dobre i poprosił

My simple kitchen
Babka "Coco Jambo" 194

Prawda, że idealnie pasuje? ;) Natomiast skorzystałam z przepisu z tej strony ( klik ) zmieniając nieznacznie proporcje mąki i dodając od siebie polewę czekoladową. Babeczka wyszła przepyszna! Idealnie kokosowa, mięciutka i wilgotna! Dokładnie taka, jaką lubię. Innymi słowy - miłość od pierwszego kęsa <3 Składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2,5 szklanki mąki

My simple kitchen
Orkiszowe ciacho na maślance :) 208

Wilgotne, puszyste, bardzo mięciutki i delikatne. Nieco "klejące", słodkie, z truskawkami :) Bez cukru, a z syropem orkiszowym. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu :) Składniki: 2,5 szklanki mąki orkiszowej 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 300 ml maślanki 1/2 słoiczka syropu orkiszowego (ok. 200 g) 5 łyżek oleju rzepakowego  Dodatkowo: truskawki  Przygotowanie

Zdrowie na języku :P
Krajanka malinowa na super puszystym biszkopcie 284

Przepyszne ciasto, idealne na lato, krajanka malinowa na super puszystym, wilgotnym biszkopcie. Lubię ciasto z galaretką na biszkopcie pod warunkiem, że biszkopt jest mięciutki. Taki właśnie upiekłam do krajanki malinowej. Mało tego, zamiast galaretki w proszku zrobiłam własną. Żadna trudność. Krajanka malinowa to moja specjalność. Robię to ciasto bardzo często i za każdym razem delektuję się nim jakbym jadła

codojedzenia
Cinnabon - cynamonowe drożdżówki 223

ciasto mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, roztopione masło, mleko i ekstrakt waniliowy. Zagniatamy na jednolite ciasto przez 5-10 minut. Przekładamy do miski wysmarowanej cienko olejem i przykrywamy wilgotną ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut.  2. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat podsypany mąką i rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 30x40 cm. Smarujemy miękkim masłem i posypujemy mieszanką

My Culinary Art
Ciasto gruszkowo-imbirowe 114

Jedno z moich ulubionych ciast - uwielbiam gruszki, które w połączeniu z wilgotnym ciastem doprawionym świeżym imbirem smakują niezapomnianie. Przepis pochodzi z blogu kwestiasmaku.com

Milion Smaków
Chleb orkiszowy razowy z białą kaszą gryczaną 270

rozmiksowały się, pozostały całe i są pięknie widoczne po upieczeniu chleba. Widoczne zwłaszcza, że kasza gryczna była biała. Chleb pyszny, ale nie ma aromatu typowego dla prażonej kaszy. Stosunkowo wilgotny dzięki tejże kaszy. Fajne w nim jest jeszcze to, że jest niezwykle łatwy do zrobienia. Najpierw zaczyn, następnie ugotować kaszę, wymieszać wszystko, do foremki, wyrastanie, potem hajda do piekarnika

Grahamka, weka i kajzerka
Cytrynowe babeczki do wielkanocnego koszyka. Rodzinnych i smacznych świąt Wam życzę :) 148

jotę ściągnięty z bloga CZEKOLADOWA KSIĄŻKA   to po szczegóły serdecznie zapraszam do źródła mej inspiracji. Zapewniam, że warto. Babeczki robi się bardzo prosto, a wychodzą przepysznie aromatyczne i wilgotne. Czas pieczenia należy dostosować do "zdolności" piekarnika oraz wielkości i rodzaju formy. Gorąco polecam. W koszyczku jak i na stole będą się pięknie prezentować, a potem smakować ;) WESOŁEGO ALLELUJA

Kuchnia po mojemu
Kotleciki Ziemniaczane z Sezamem 178

ziemniaków dodać jajko, obie mąki, jajko, 4 łyżki sezamu, doprawić solą i pieprzem i wymieszać wszystkie składniki jednocześnie zagniatając ciasto. 2 łyżki sezamu wymieszać z 2 łyżkami bułki tartej. Wilgotnymi rękami formować niewielkie kotleciki, a następnie obtoczyć je ze wszystkich stron w bułce z sezamem. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać np. z sosem jogurtowo

Mama Gotuje
Chleb orkiszowo pszenny 158

miód i ciepłą wodę z kranu. Wyrabiam ciasto około 20 minut i zostawiam na 2 godziny do wyrośnięcia. Po upływie tego czasu parę razy składam ciasto (jest na tyle wilgotne że ciężko zrobić klasyczną kopertę) i przekładam do formy. Piekę w 180 stopniach godzinę

Lubczyk i Wanilia

Proponowane wyszukiwania