wilgotne - 500 przepisów (strona:21/34)

przepyszny sernik z czereśniami na herbatnikach i kruszonką z herbatników... 161

schowac do lodówki na kilka godzin z cukru pudru, soku z cytryny przygotować nie za gęsty lukier, można dać ciut wody i polać wierzch sernika - sernik jest obłędnie pyszny, wilgotny, delikatny, kruszonka z herbatników smaczna i warto upiec ten sernik z czereśniami...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z cukinii 184

owocem, szybko podbiła serca Europejczyków. W Polsce dostępna jest dopiero od kilkunastu lat. Cukinia potrafi wcielić się w niejedną kulinarną rolę. Dziś główną rolę gra w pasztecie. Pasztet jest wilgotny, delikatny, aromatyczny i na prawdę pyszny. Z pewnością na stałe zagości w naszej kuchni. Mam już pomysł na kolejną wariację na temat pasztetu z cukinii, ale przyjdzie na to czas

Wędrówki po kuchni
Szybkie ciasto czekoladowe podwojnie czyli poWeekendowe Lakocie odc.125 143

Choć to zima sprzyja mocnym w smaku, wilgotnym i esencjonalnym ciastom ja piekę je również w inne pory roku.  Tym razem moc czekoladowego ciasta przełamałam lekkimi sezonowymi owocami. Przepis na ciasto pochodzi z KUCHNI 03/2016. Szybkie ciasto czekoladowe podwójnie ciasto: 3 jajka 20 łyżek cukru 80 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej w kapieli wodnej 200 ml oleju 150 g mąki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto z brzoskwinią i kaszą manną 114

zimą :) Też tak macie? Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania szybkiego, taniego i prostego do przygotowania ciasta na bazie kaszy manny i śmietany 18%. Poniższe ciasto jest pulchne, lekko wilgotne (wierzch od brzoskwiń) i z niewielką ilością tłuszczu. Zachęcam do pieczenia!  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30 cm: kilka dużych brzoskwiń 1 szklanka kaszy manny

Ugotować
Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce 247

mojprzepisna.pl | Ciasto ucierane z rabarbarem na kremówce Wilgotne, sycące ciasto z rabarbarem, nieprzesłodzone, w sam raz do kawki czy na piknik. Składniki na blachę 25cmx35cm: 250 g miękkiego masła 250 g cukru 5 jajek rozmiar L 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 ml śmietany 30% 1 kg rabarbaru pokrojonego w 2 cm kawałki Wszystkie składniki muszą

moj przepis na
Zdrowotna nalewka z płatków róży z miodem. 137

działanie ogólnie wzmacniające, łagodzi zmęczenie, uspokaja, pomocna jest także w leczeniu przeziębienia. Porada :  P łatki róży najlepiej zbierać w pogodny dzień, rano, kiedy powietrze jest czyste i wilgotne, tuż przed pełnym rozkwitem kwiatu

Przepisy i porady kulinarne
Udana sałatka z selera naciowego 128

wszystkie składniki i wymieszałam z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Rodzynek wcześniej nie namaczam, sałatka jest najlepsza po kilku godzinach "przegryzania", ten czas wystarczy, by rodzynki zmiękły pod wpływem wilgotnych składników. Jest prosta, szybka i zdrowa. W końcu seler to jedno z popularniejszych warzyw wszystkich dbających o linię i zdrowie. Korzystnie wpływa na przemianę materii i pracę nerek, poprawia funkcjonowanie

I tu będę miała takie te
Filet ziołowo-cytrynowy 180

Aromatyczny i wilgotny Składniki 1 filet z kurczaka 1 mały jogurt naturalny sok z 1/2 cytryny świeże zioła, u mnie tymianek, pietruszka i szczypiorek sól, pieprz   Sposób przygotowania Jogurt … Czytaj dalej Filet ziołowo-cytrynowy

czarrna od kuchni
PASZTET Z ZAJĄCA / KRÓLIKA – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – domowy pasztet z sosem żurawinowo-winnym 196

przelewamy do osobnej miski. Do białek dodajemy szczypty soli i ubijamy je na sztywną pianę, którą następnie delikatnie łączymy z masą mięsną. Sprawdzamy konsystencję masy – powinna być jednolita, pulchna, wilgotna, a jednocześnie niezbyt kleista. Jeśli jest zbyt sucha, dolewamy nieco wywaru z gotowania. Ogólnie masa na pasztet powinna „mlaskać”, czyli przy uderzaniu o nią palcami winna wydawać takie mlaskające dźwięki

Nerds Kitchen
Ciasto z truskawkami 117

więc ile się da i przygotowuje desery, o których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka 1 szklanka cukru

Moja smaczna kuchnia
Chleb z trzech mąk, z wędzonką 104

sól, wyrośnięty rozczyn, mąkę żytnią, pozostałą mąkę 750, mąkę 650 i wyrabiamy ciasto. Dosypujemy wędzonkę i cebulkę i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia. Ciasto wyrosło: Przekładamy do natłuszczonych blaszek, wygładzamy wilgotna dłonią i odstawiamy do wyrośnięcia. Smarujemy delikatnie olejem, nacinamy delikatnie ostrym nożem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 st. C, zwiększamy temperaturę do 180 st. C i pieczemy

Maminek kulinarny
Różano - serowa tarta z karmelem i orzechami dla Zakochańców! 136

przytulić, ani naprawić szafki czy kranu... Zawsze staram się po rozłące przygotować coś wspaniałego i zawsze coś innego, coś nowego. Ten wypiek miał być swoistym afrodyzjakiem ;-). Tarta jest słodka, wilgotna, ma karmel i orzechy- czyli to co lubią wszyscy, i dodałam do niej płatki róż w cukrze. Ta róża to taki symbol miłości i postanowiłam ją dodać do masy serowej

SMYKWKUCHNI
Pulpety z bryndzą w sosie grzybowym 185

sproszkowanych grzybów sól pieprz 4 łyżki śmietany 22% 1 łyżka mąki szczypta estragonu Do mięsa dodać jajko, przyprawy i ser, dobrze wyrobić masę przy pomocy robota aż będzie gładka. Wilgotnymi rękami formować kuleczki wielkości brzoskwini . Rosół zagotować dodać startą na tarce marchewkę i grzyby, gotować ok 10 min. Dodać przyprawy i ostrożnie po jednym pulpecie wkładać łyżką. Gotować

Gotowanie jest łatwe
Kurczak zapiekany z warzywami 226

Filet jest wilgotny i delikatny Składniki filet z kurczaka ok. 1/2kg 1 brokuł 20 dkg brukselki bakłażan 1/2szt 3 ząbki czosnku papryczka chili 1/2szt 1 szt cebula dymka sól i … Czytaj dalej Kurczak zapiekany z warzywami

czarrna od kuchni
Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 242

najlepiej taką, która już podeschła w chlebaku, a przynajmniej jest czerstwa – obieramy ze skórki. Jej miąższ zalewamy mlekiem. Bułka musi całkowicie mlekiem nasiąknąć. Odciskamy ją dobrze, ma być tylko wilgotna, nie mokra, i dodajemy do mięsa. Cebulkę siekamy bardzo drobno i przesmażamy na 2-3 łyżkach oleju, aż zmięknie i się zeszkli. Studzimy i dodajemy do mięsa, razem z olejem

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania