dość, że trzeba stać i wyrabiać, to wcześniej jeszcze ziemniaki pasuje ugotować i zgnieść żeby były gotowe. Gra jest jednak warta świeczki, bo takie pączki są zdecydowanie bardziej miękkie, wilgotne i świeższe od tradycyjnych drożdżowych. Zazwyczaj na drugi dzień po upieczeniu przepijamy kawą, by się nie zadławić, a w tym wypadku nie było to konieczne. Zapraszam na pączki, a jeśli
Kuchnia w czekoladziePrzepis na sernik kawowy wpadł mi do głowy przy okazji pieczenia sernika z polewą z masła orzechowego. Sernik wyszedł mocno kawowy, wilgotny i... The post Sernik kawowy na czekoladowym spodzie appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comzrobienia, ale potem ciężko poprzestać na zjedzeniu jednego kawałka (a jak się wciągnie w akcję książki to ręka sama leci po następny :p). Z jednej strony jest mięsiste i wilgotne, a z drugiej miękkie i delikatne, jak dla mnie połączenie idealne. Do tego podejrzewam, że gdyby nie zniknęło tak szybko to byłoby w stanie poleżeć kilka dni i nadal
Simply Foodsernik bardzo często gości w moim domu, domownicy wręcz go uwielbiają. Jest bardzo puszysty i wilgotny, dzięki czemu długo zachowuje świeżość, polecam spróbować bo jest przepyszny. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 0,5 szklanki cukru 1 jajko 1 żółtko (białko do piany) 100 gram masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kilogram tłustego sera białego
Bajeczna Kuchniaszpatułką lub drewnianą łyżką. Przygotowaną masę wylewamy na wyłożoną papierem blachę piekarnikową i wstawiamy na około 15-20 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Upieczony biszkopt przekładamy na wilgotną, bawełnianą ściereczkę, papierem do góry. Papier ostrożnie zdejmujemy, a biszkopt razem ze ściereczką rolujemy. Odkładamy do całkowitego wystudzenia. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Marcepan przekładamy
Smaki Na Talerzumożna cieszyć się jego kwaskowatym aromatem i niebywałą chrupkością, młode pędy zjadałam w całości, starsze obierałam z łykowatych włókiem ubrudzonymi rękoma ;) To ciasto jest doskonałe, znika w tempie ekspresowym, wilgotne, gęste, w kwaskowatym akcentem rabarbaru i razową kruszonka - po prostu genialne, musicie spróbować w tym sezonie. Składniki Czas przygotowania: 15 min + 60 min pieczenie
Słodki Kompromisdietę. Nawet moja mama (przyjmująca insulinę) bez obaw mogła pozwolić sobie na wielki kawał takiego ciacha. Sama przyznam, że jest świetne i kusi swoim obłędnym aromatem. Dodatkowo jest miękkie, wilgotne i długo pozostaje świeże. Skoro zbliżają się święta - upiekłam je w wersji korzennej i mam nadzieje, że wielu osobom przyda się ten przepis. Zresztą jest uniwersalny i sprawdzi się
Di gotujeprzyznam się szczerze nie jestem ich wielką fanką. Szczególnie tych gdzie jest mało maku a dużo ciasta. Jednak tarta makowa to zupełnie inna historia. Po pierwsze ciasto jest bardzo wilgotne z dużą ilością maku i bakalii. Po drugie kruche ciasto, które rozpływa się w ustach. I po trzecie ciasto jest łatwe w wykonaniu i szybkie. A jeśli macie trochę czasu
Wypieki i RumieńceWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Babka makowa na białkach jest banalnie prosta w wykonaniu. Wystarczy zaledwie godzina, aby wyczarować pyszną, lekką i wilgotną babkę pieguskową. Ja akurat miałam nadmiar białek w lodówce i wykorzystałam je na przygotowanie tej oto babeczki. Przepis na ciasto znalazłam w starym zeszycie mojej mamy
Marta Gotujeminut i zostawiamy do kompletnego ostudzenia. Schab wyciągamy z zalewy ,osączamy,zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki. Po nocy w lodówce schab stanie się kruchy i wilgotny
Kolorowa kuchnia Elkiposiadaczką receptury na ten najlepszy - i nie jest to tylko moje zdanie. Ktokolwiek go spróbuje nie chce już jeść innego i prosi o ten przepis. Keks mojej mamy jest wilgotny, nieco ziarnisty no i przede wszystkim bogato nadziany bakaliami. Nie jakąś tam mieszanką bakaliową we wszystkich kolorach tęczy, ale dobrymi suszonymi śliwkami, figami, rodzynkami, morelami, orzechami i migdałami. Dlo tego
Kulinarne Inspiracjepuszystą masę. W Następnie dodajmy ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną, uprażone wiórki kokosowe, w razie potrzeby mąkę kokosową i syrop z agawy lub miód naturalny. Całość dokładnie mieszamy. Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach. Smacznego
Truskawkowa Fiestaokazał się bardzo smaczny, zamieniłam więc kaszę gryczaną na jaglaną i tak powstał ten chlebek. Wyszedł jednak bardziej sypki i suchy niż gryczany, który był wilgotny i zwarty. Pewnie to kwestia rodzaju kaszy lub proporcji składników. Niemniej jednak mnie bardzo smakował, nie wiem co prawda czy innym też, bo nie podzieliłam się
To co kochamPyszne ciasto jabłkowe intensywnie pachnące cynamonem. Mięciutkie, wilgotne w środku z delikatnie chrupiącą skórką. Ciasto na bazie mąki orkiszowej, cukru trzcinowego i kurkumy jest zdrową i łatwą w wykonaniu przekąską. Deser idealny na jesienne wieczory przy kawie. Składniki: 2 szklanki mąki orkiszowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru trzcinowego 3/4 szklanki oleju 3 jaja 1 łyżeczka
Pora na pora i pomidoraBabeczki dyniowe to mój hit tej jesieni. Aromatyczne, pachnące cynamonem i wilgotne. Nie za słodkie, świetnie komponują się z kawą i każdą herbatą. Z kremem dyniowo-pomarańczowym to już prawdziwa deserowa rozkosz :) Dodałam do nich puplę owocowo-warzywną, która została mi po wyciskaniu soku na śniadanie. Nie lubię gdy się marnuje, więc zawsze staram się ją do czegoś wykorzystać
Mienta blog