wilgotne - 500 przepisów (strona:20/34)

Zawijane drożdżówki z jagodami i serem 236

kawałki. Bałam się nawet, że za bardzo zaszalałam i skończy się na jednym, wielkim zakalcu, ale nic z tych rzeczy! Bułeczki wyszły bardzo puszyste , mięciutkie, delikatne i jednocześnie wilgotne. Po prostu przepyszne! W domu pachniało bosko i nie mogłam doczekać się kiedy ostygną. Myślę, że zamiast jagód możecie dodać inne miękkie owoce np. maliny albo trochę startych jabłek i też

Smaczna Pyza
Muffinki ze śliwkami 137

pomidory, ale i śliwki, na które czekam przez cały rok. Najczęściej przygotowuję crumble lub wcinam na surowo, tak bardzo je lubię. Dzisiaj pogoda nieco się popsuła, zrobiłam pyszne, chrupiące, wilgotne w środku muffinki ze śliwkami, przepis koniecznie do wykonania właśnie teraz, kiedy mamy do wyboru sporo śliwek w dobrych cenach. Muffinki już same w sobie smakują wyśmienicie, ale zawsze można

Moja smaczna kuchnia
Grillowana paratha z serkiem kremowym 149

dodajemy tyle wody, aby wyrobić miękkie ciasto. Przykrywamy i odstawiamy na 15 min w temp pokojowej. Rada : Jeśli ciasto odstawimy na 15 min. do miseczki i przykryjemy je wilgotną ściereczką, to zrobi nam się bardziej elastyczne. Z ciasta formułujemy wałek i dzielimy na 12 równych części. Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy, na środku 6 krążków nakładamy po łyżeczce serka, brzegi zwilżamy

Moniki Smakołyki
Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi 136

zdatna do formowania.) Po tym czasie z ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Kuleczki ułożyć (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie spłaszczyć za pomocą wilgotnych dłoni. Piec 12-15 minut w 180 stopniach. (Ciastka powinny być delikatnie zarumienione.) Po ostudzeniu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku. (*) Można użyć dowolnej mąki lub tak jak w moim przypadku

Di gotuje
Strucla z makiem 139

wyszła. Bo zawsze wzorek wewnętrzny jest inny. Wystarczy dodać trochę więcej masy, albo ciasto rozwałkować na inną grubość. Ale jedno się nie zmienia... zawsze   jest   pyszna, aromatyczna, wilgotna i zawsze sięgamy po następny kawałek       Polecam tę struclę,   zwłaszcza na święta. Nie ma to jak rozkoszować się pysznym ciastem pełnym bakalii i pachnącym miodem... Życzę

Kuchnia u Krysi
Biszkopt makowy, doskonały do tortów 193

własnego gustu, własnego smaku. Przepis na ten biszkopt makowy polecam, bo idealnie sprawdzi się jako baza do zrobienia pysznych tortów. Tego biszkoptu nie trzeba nawilżać, skrapiać, bo jest wilgotny. Życzę SMACZNEGO! Krys   Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym 177

kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a ryba po usmażeniu jest wilgotna i aromatyczna. Jeżeli nie macie morszczuka argentyńskiego możecie wykorzystać inną rybę. Ważne aby były to filety z ryby i najlepiej bez skóry. Polecam, bo warto. Składniki: 600 gram filetów z morszczuka

Smaki Ewy
MALINOWO-CZEKOLADOWE LOVE 193

Dziś zapraszam na mocno czekoladowe ciasto.  Wilgotne i mięciutkie ... o konsystencji między murzynkiem, a brownie. Zdecydowanie czekoladowe, chociaż nie przesłodzone. Uwieńczone warstwą musu malinowego ... nie mogło być inaczej, bo przecież czekolada i maliny to idealny duet!  Przepis znaleziono  tutaj , podaję po moich małych modyfikacjach. Składniki: 1/2 szklanki mleka 50 g gorzkiej czekolady 1 szklanka mąki pszennej

Walijskie Pichcenie
Batonik proteinowy 211

uzyskamy gęsto-kremowo konsystencję przekładamy masę do foremki wylozonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni tylko na moment żeby wierzch zastygły a środek został wilgotny (około 5 minut, ale to zależy od piekarnika) upieczoną masę kroimy na mniejsze kawałki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto z kiszoną kapustą 171

miałam od dawna zapisany [nie pamiętam tylko skąd ], ale jakoś nie było okazji wypróbować..Jak dla mnie był to dziwny dodatek do ciasta, ale super pomysł...ciasto jest bardzo wilgotne, kapusta jest niewyczuwalna..no i co najważniejsze ciasto było smaczne.Moi goście, byli bardzo zdziwieni takim dodatkiem kapusty kiszonej do ciasta i zajadali się ze smakiem.Polecam. Ciasto: 1 szkl.kapusty kiszonej

Moje domowe kucharzenie
Ciasto czekoladowe z wiśniami 267

jedno z ciast, które warto zrobić chociaż raz w roku 🙂 Dlaczego? By poczuć jego intensywny, esencjonalny smak czekolady, przełamanej kwaśnymi wiśniami. Po drugie dlatego, że ciasto jest bardzo wilgotne i długo pozostaje świeże. Polewa z gorzkiej czekolady to swoista “wisienka na torcie” 😉 Świetnie wieńczy całe dzieło. Te czekoladowo-wiśniowe […] Artykuł Ciasto czekoladowe z wiśniami pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową / Blueberry muffins with walnut streusel 161

Zaczyna się już jagodowe szaleństwo, więc przyłączam się do niego i ja:) Proponuję dziś pyszne i wilgotne muffiny z borówkami amerykańskimi (miałam akurat w domu, można zamienić je na czarne jagody) z chrupiącą kruszonką z cukru i orzechów włoskich. To właśnie ta chrupiąca kruszonka dodaje muffinom charakteru, skarmelizowany cukier, orzechy i odrobina cynamonu to mieszanka idealna. Muffiny jak to muffiny

karmelowy
Babeczki z jagodami 134

Sezon na owoce w pełni wiec trzeba z tego korzystać. Dziś propozycja pysznych, wilgotnych i znikających w 5 sekund babeczek z jagodami. Smacznego! :) Babeczki z jagodami Składniki : Suche: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: 3/4 szklanki jagód Sposób wykonania :  W jednej misce mieszamy wszystkie

Smaki Natalii
Przepis na Pastę do Chleba z Twarogu i Ogórka 526

myję, osuszam i również ścieram na tarce o średnich oczkach. Teraz twaróg przekładam do miski i rozdrabniam widelcem, następnie dodaję jogurt naturalny około pięciu łyżek (ilość jogurtu zależy jak wilgotny mamy ser) i dokładnie mieszam. Do twarogu dodaję pozostałe składniki pasty: ogórek, rzodkiewkę, szczypiorek, doprawiam solą i całość dokładnie mieszam. Po wymieszaniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą

Uwaga Babcia Gotuje
Szybkie jednoporcjowe ciacho z bananem i rodzynkami 126

słodkie". Jeśli nie mamy czasu, a chcemy zjeść pełnowartościowy posiłek zachęcam do przygotowania tego jednoporcjowego ciacha. Dzięki mące ryżowej jest bardzo puszyste i delikatne, a z dodatkiem bananu wilgotne, aż wprost rozpływa się w ustach! Składniki: 4 łyżki mąki ryżowej 2 jajka 1 banan 20 tabletek słodziku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek lub suszonej żurawiny aromat śmietankowy

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania