wieprzowe - 2000 przepisów (strona:90/134)

Pieczeń rzymska nadziewana pieczarkami z dodatkiem pieczarek w śmietanie 227

apetyczne danie. Jeżeli chodzi o pieczeń to nigdy nie korzystałam z żadnych przepisów. Polecam, bo naprawdę jest dobra :-) Składniki na pieczeń: 1 kg   karkówki   lub innego mięsa wieprzowego w miarę chudego 2 jajka 2 bułki 2 łyżki majeranku Sól 4 listki świeżej bazylii Pieprz 2 ziarnka ziela angielskiego 2 cebule Bułka tarta Dodatkowo farsz pieczarkowy * Składniki na pieczarki

Na słodko lub wytrawnie
Wieprzowina z warzywami w sosie worcester shire 288

obiad. Przygotowane danie możecie serwować z kaszą kuskus, ryżem lub kaszą jaglaną. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 2 osób Koszt przygotowania: 14,00 zł SKŁADNIKI: 200 g mięsa wieprzowego (może być schab) 1/2 czerwonej papryki 2 marchewki 1 czerwona cebula 4 łyżki sosu  worcestershire Lea & Perrins 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej oliwa sól

kulinarnyJa
PIEROGI Z MIĘSEM I KISZONĄ KAPUSTĄ 153

pierogi z mięsem i kiszoną kapustą SKŁADNIKI: 50 dag kiszonej kapusty 30 dag mięsa drobiowego (z rosołu) 20 dag wieprzowej łopatki 1 cebula 1 łyżka oleju sól, pieprz ziarenka smaku A jak to zrobić: Kapustę przepłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i chwilę pogotować, aby pozbyć się nadmiaru kwasu. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i delikatnie

Kuchnia w opałach
Bogracz 269

smakuje :-) Klusek można zrobić mniej. U mnie wszyscy je lubią, z czego wynika duża ich ilość w potrawie. Porcja na 10-12 osób. SKŁADNIKI 1-1,2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki) 1 duży słoik papryki czerwonej 1 duży słoik ogórka konserwowego 1 duży słoik fasoli szparagowej zielonej 1 słoik pieczarek pasteryzowanych 1/2 kostki margaryny 4-5 liści laurowych

Passions hobbies life
Świeżonka z mięsa z szynki 194

Składniki: 1 kg mięsa szynka wieprzowa, 4 cebule, kilka łyżek oleju, sól, pieprz, do podlewania: woda lub bulion- ja podlewałam wodą. Przygotowanie:    Mięso z szynki myjemy i osuszmy ręcznikiem papierowym. Następnie usuwamy wszystkie błonki. Kroimy w paseczki o długości ok. 4 cm. Następnie oprószamy solą i pieprzem. Można takie mięso schłodzić w lodówce przez noc, żeby troszkę się

Aga w kuchni
MOJA WERSJA KRUPNIKU 285

rodzinnego dodałam i ziele i liść laurowy, ale to nie było to... Teraz już wiem (wtedy, wiele lat temu tego nie miałam o tym pojęcia) idealny krupnik potrzebuje dobrego wieprzowego wywaru, ja przygotowuję go zawsze na żeberkach. Gdy mamy delikatniejsze mięso na wywar (myślę o drobiu), wystarczy dodać 1-2 łyżeczki smalcu, wówczas uzyskamy podobny efekt (sprawdzone kilka razy). Mój

Smaczne Zdrowe
Bigos II 215

się lekko przemroził.Natomiast drugą wersję, nieco chudszą mojego bigosu znajdziecie tutaj.Bigos IICzas przygotowania: 4 dniProporcje dla 10-12 osóbSkładniki:2000 g kiszonej kapusty500 g wieprzowej łopatki350 g kiełbasy350 g pieczonego boczku250 g pieczarek3 łyżki koncentratu pomidorowego1/2 szklanki suszonych śliwekkilka plasterków suszonych jabłek500 ml czerwonego wytrawnego wina1 garść suszonych grzybów2 cebule1 łyżeczka kminku1 łyżeczka

Kulinarne przygody Gatity
Papryka faszerowana 207

czytelników kulinarnyja.pl Pozdrawiam i dużo zdrowia w te nadchodzące chłodne dni.  Czas przygotowania: 70 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 22,00 złSKŁADNIKI:4 czerwone papryki500 g mięsa wołowo-wieprzowego mielonego1 marchewka1 pietruszka1/2 selera1 cebula2 pomidory1/2 koncentratu pomidorowego1 woreczek ryżu200 ml bulionuNatka pietruszkiCynamon, gałka muszkatołowa, oregano, ostra papryka, sól, pieprzPRZYGOTOWANIE FARSZU:*W między czasie musimy ugotować ryż i przygotować paprykę

kulinarnyJa
Bakłażan faszerowany- zapieczony mozzarellą 135

beztroskich wakacji. Czas przygotowania: 80 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 26,00 złSKŁADNIKI:2 bakłażany100 g startej mozzarelli30 g tartego parmezanuSKŁADNIKI na farsz:500 g mielonego mięsa wieprzowego (łopatka)1 puszka pomidorów bez skórki3 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 cebula czerwonawłoszczyzna ( 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 średniego selera, 1/2 pora)1 łyżeczka suszonego oregano2 łyżeczki słodkiej papryka czerwonej w proszku1/2 łyżeczki

kulinarnyJa
Pulpety mięsne z bazylią w sosie pomidorowo-paprykowym 217

Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 4 osób (ok. 20 szt. pulpetów)Koszt przygotowania: 18,00 złSKŁADNIKI do przygotowania pulpetów w sosie pomidorowym:500 g mielonego mięsa

kulinarnyJa
Szynka pieczona w kremowym sosie z kurkami 414

Sezon na kurki w pełni. Czyli dary lasu na talerzu. Pora przygotować świeże danie z kurkami w roli głównej.Kurki idealnie komponują się w sosach

kulinarnyJa
Sałatka z truskawkami i polędwiczką wieprzową 197

Lubię połączenie słodkiego owocu z mięsem. Taka sałatka jest świetna na lunch do pracy. Zapakujcie osobno zieleninę, osobno mięso i osobno dressing. W pracy wystarczy podgrzać

W kuchni wieczorem
Gulasz z łopatki wieprzowej z papryką 144

Powoli robi się chłodno i naprawdę jesiennie. Urządziłam sobie wczoraj krótki spacer po Parku Ujazdowskim. Te wszystkie kolory i kupki suchych liści pod drzewami. Jest pięknie

W kuchni wieczorem
Makaron z klopsikami wieprzowo-wołowymi w pysznym sosie 182

Kiedy byłam mała moja mama czasem robiła w niedzielę sos z mięsa wołowego, podawała go z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Pychota. Do dziś go uwielbiam. Następnego

W kuchni wieczorem
Zapiekanka kebab 336

składniki* 40 dag chudej łopatki wieprzowej* 2 woreczki ryżu* 4 ogórki konserwowe* 1 mała papryka czerwona* 1 mała papryka żółta* 2 nieduże cebulki* 1/2 opakowania przyprawy gyros-kebab* majonez* ketchup pikantny* 40 dag sera żółtego* olejSposób wykonaniaUgotować ryż według przepisu na opakowaniu.Mięso pokroić w drobną kostkę, wymieszać z przyprawą gyros-kebab i podsmażyć na oleju, cebulkę pokroić w piórka

Mix smaku