wieprzowe - 2000 przepisów (strona:89/134)

Zupa kokosowo - szpinakowa z pulpetami 267

kokosowego 500 g szpinaku baby 500 ml bulionu drobiowego 1 czerwone chili bez pestek  drobno pokrojone sok z limonki do smaku na pulpety 9 szt 200 g mięsa wieprzowego, mielonego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 3 łyżeczki bułki tartej pieprz przygotowanie Szpinak opłukać, włożyć do garnka, podgrzewać aż zwiędnie, osączyć na sicie, lekko pokroić. Wszystkie składniki pulpetów przełożyć

Stare Gary
Gulasz z ananasem i papryką. 159

Składniki: 800 g karkówki wieprzowej 1 puszka ananasa 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 czerwone papryki 3 średnie pomidory 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 pęczek szczypiorku 250 ml śmietany 18% Wykonanie: Ananasa, paprykę,cebulę pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki. Do rondla wlać

O kuchni z uczuciem
Naleśniki z pikantnym farszem 122

Składniki: Farsz: 1 cebula 2 papryki (np. czerwone lub 1 czerwona i 1 żółta) 2 pomidory 1 papryczka chili 500g mięsa mielonego (np. z indyka lub wieprzowego) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 kostka rosołowa lub warzywna delikat do mięs sól, pieprz Naleśniki: 1 litr mleka 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej 2 jajka 3 łyżki oleju sól, pieprz

A Ty Smakuj Mnie
Domowa pizza gyros 175

szklanki mąki (+/-) Sos: 0,5kg dojrzałych słodkich pomidorów garść świeżej bazylii (można zastąpić świeżą natką pietruszki) sól, pieprz, cukier Dodatki: 30 dag pieczarek 1 cebula 50 dag mięsa wieprzowego ( szynki, łopatki itp.) przyprawa do gyrosa 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 30dag żółtego sera Sposób przygotowania: 1. W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Dodać sól, cukier, pieprz olej, jajka i stopniowo

A Ty Smakuj Mnie
Pikantna fasolka po bretońsku 200

Składniki: 1 opak. białej fasoli ( 500g ) 0,5 kg mięsa wieprzowego (szynka/łopatka) 3 laski kiełbasy (np. śląska ) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 selera 1 kostka rosołowa 1 płaska łyżka majeranku szczypta pieprzu cayenne 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego ( ok. 2 czubatych łyżeczek) sól 2 gałązki lubczyku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki + 3/4 szklanki

A Ty Smakuj Mnie
Mięso mielone zwinięte w kurczaka na pesto z rukoli, z kuskusem, groszkiem i talarkami z buraka 185

zostało, delikatne z pikantnym się zgrało, przystawka naprawdę znakomita, zarówno na zimno jak i na ciepło wyśmienita. Składniki na 2 porcje: 1 filet z kurczaka, 150 g mielonego mięsa wieprzowego z szynki, 20 g mozzarelli, 2 garście rukoli, 1/2 cytryny, 15 g startego sera żółtego, 2 buraki czerwone jak najmniejsze, 60 ml oleju rzepakowego, 6 szt. groszku cukrowego, 3 łyżki

Moniki Smakołyki
BIALA KIELBASA WYRÓB WŁASNY 202

Potrzebować będziecie 5 kg mieszanego mięsa wieprzowego: *2 kg łopatki *1 kg karkówki *2 kg boczku Łopatka i karkówka nie mogą być zbyt chude Wodę na długi czas wstawić do lodówki ,bo ma być lodowata ,do mięsa. Jelita zamaczamy w wodzi ciepłej ,płuczemy z soli w ,której były konserwowane. Wodę z solą zlać ,i ponownie czystą,ciepłą wodą zalac jelita

w mojej kuchni
karkówka do chleba --pane di maiale 171

Składniki: 2 kg dkg karkówki wieprzowej 1/2 łyzeczki papryki słodkiej i pieprzu, oraz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżka majeranku, gruba sól morska,czosnek, 2-3 łyzki tymianku 1 łyżka-, vegeta,olej, Dodatkowo: garnek gliniany Wykonanie: Mięso myjemy i osuszamy. Suche składniki : pieprz, sól, majeranek podgrzewamy na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i taką miksturą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki

w mojej kuchni
Zapiekanka bawarska 320

Pyszna, wyrazista zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą, serem i beszamelem. Przepis na tę zapiekankę znalazłam na blogu Kuchnia szeroko otwarta  - dodałam od siebie kilka rzeczy, między

My Culinary Art
Faszerowany bakłażan 330

przepis na 4 porcje 2 średnie, umyte bakłażany 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 ml przecieru pomidorowego 1 duża lub 2 małe, posiekane cebule 2 posiekane, ząbki czosnku, 2 łyżki umytego, posiekanego, świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego tymianku) 125 g mozzarelli 16 zielonych, drobno pokrojonych oliwek 60 g startego ementalera lub innego żółtego sera niewielka ilość

Konrad Gotuje
FORSZMAK LUBELSKI 416

znam forszmak od dziecka, bardzo często pojawiał się na rodzinnym obiedzie. Dzisiaj przygotowałam taki właśnie domowy znany mi z dzieciństwa. Zapraszam do wspólnego gotowania.  SKŁADNIKI: 50 dkg karczku wieprzowego  4 kiszone ogórki  2 czerwone papryki  1/2 zielonej papryki  1 duża cebula  3 łyżki koncentratu pomidorowego  ok.2 szklanki wody  1 łyżka mąki pszennej

pieprzny smaczek
Pieczona Szynka z Sosem Musztardowo-Chrzanowym z Żurawiną, Puree Ziemniaczane z wasabi i Śliwki w Zalewie Słodko-Kwaśnej 235

Lecimy z przepisem! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Szynka: 1100 g szynki wieprzowej 1 płaska łyżeczka soli peklowej 1/4 łyżeczki papryki chili mielonej  1 płaska łyżeczka młotkowanego pieprzu z kolendrą 1 łyżka papryki słodkiej mielonej Skworcu 2 łyżki majeranku suszonego Skworcu

Blondynka Gotuje
SCHAB Z GALARETKĄ Z SZYNKOWARA 302

Natura Smak John a 40 g   - Szczególne polecamy tę przyprawę do wyrobów z mięsa drobiowego: kurczaków, gulaszu, steków i kotletów. ale także do doprawiania golonki wieprzowej gotowanej, pieczonej  1 szt.   Natura Smak Szeherezada S a 40 g   - Bardzo smaczna kompozycja przypraw grubo zmielonych z solą  do mięs pieczonych na rożnie i na patelni a także

Z Majeczką w kuchni
szynkowar-karkówka z kolendrą i pieprzem kolorowym... 168

Składniki: karkówka wieprzowa 1 kg, sól peklowa 2 płaskie łyżeczki, woda 100 ml, pieprz kolorowy ziarnisty Royal Brand 1 łyżka, kolendra cała Royal Brand 1 łyżka, czosnek granulowany 1/2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki kolendrę ziarenka i pieprz kolorowy ziarenka w możdżierzu rozgnieść jak grubomielone karkówkę nie za tłustą bez kości pokroić na 2-3 cm kostki i dobrze mięso wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Wędzone wędliny 172

Peklujemy: 1,3 kg szynki wieprzowej 1,3 kg boczku ze skórką 1,3 fileta z indyka 1,3 karkówki 1,3 łopatki sól gruba morska 5-8 ząbków czosnku 5-8 liści laurowych 5-8 ziaren jałowca 5-8 ziela angielskiego 5-8 ziaren pieprzu 1 opakowanie suszonego majeranku Wykonanie: Mięso myjemy oraz osuszamy, nożem o ostrym zakończeniu przekuwamy

kgwjanczewo