Pikantna fasolka po bretońsku
Pikantna fasolka po bretońsku
Składniki: 1 opak. białej fasoli ( 500g ) 0,5 kg mięsa wieprzowego (szynka/łopatka) 3 laski kiełbasy (np. śląska ) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 selera 1 kostka rosołowa 1 płaska łyżka majeranku szczypta pieprzu cayenne 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego ( ok. 2 czubatych łyżeczek) sól 2 gałązki lubczyku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka mąki + 3/4 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Fasolę namoczyć w wodzie w taki sposób aby wody było ok 15-20 cm nad fasolą. (najlepiej na c... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie
Autor
A Ty Smakuj Mnie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka po bretonsku, fasola, zupa pomidorowa, marchewka, mięso, seler, kiełbasa, szynka, biała kiełbasa, szynka gotowana
Inne przepisy z A Ty Smakuj Mnie
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję