Wiosna za oknem, truskawki pojawiają się w sklepach..... i kusi. No i skusiło. Przecier truskawkowy a pod nim serek tofu z nutka kokosa i czekolady. Połączenie
Pora na pora i pomidoraPieczona papryka faszerowana kaszą pęczak, pomidorami i tofu. Do tego mleczko kokosowe i curry, pycha. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1 szklanka ugotowanej kaszy pęczak 1/3
Pora na pora i pomidoraDla tych coś już zdążyli się trochę hummusem znudzić. Urozmaicenie kolorystyczne i smakowe znanej każdemu pasty. CZERWONY - dodajemy zmiksowane pieczone buraki. Ja na 100 g hummusu
Pora na pora i pomidoraChia czyli cudowne nasiona szałwii hiszpańskiej. Wyglądają niepozornie a nadają się do wszystkiego. Świetne do szybkich deserów, napojów, sosów i jako posypka do sałat. Warto
Pora na pora i pomidoraPytanie ' A co Ty jesz?!' gwarantowane. Bardzo zdrowy, smaczny i ciekawy deser. Na dodatek potrzeba tylko 3-4 składników i 5 minut. Składniki: 1 szklanka
Pora na pora i pomidoraPyszny i unikalny smak. Połączenie banana z mango i malinami.Naprawdę w arto wybrać się do sklepu po te owoce. Smak przełamany został szpinakiem
Pora na pora i pomidoraEksplozja smaku i bomba witaminowa. Czterowarstwowy koktajl idealny. 4 smaki - 4 kolory- 9 składników. Kiwi, malina, truskawka, banan, mango, borówka, szpinak,awokado i mleczko
Pora na pora i pomidoraProsty i szybki przepis na meksykański napój energetyzujący. Jak w smaczny sposób dostarczyć wartościowe składniki i pobudzić organizm? Odpowiedź to woda limonkowa z nasionami
Pora na pora i pomidoraMogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo
Pora na pora i pomidoranaszym dzisiejszym daniu) Nigdy nie przejmowałam się świętami i nie wyczekiwałam ich tak bardzo jak teraz. Zbliża się Wielkanoc, nie jakaś tam zwykła Wielkanoc. Będzie to moja pierwsza wegańska Wielkanoc! Odliczam dni i godziny dzielące mnie od świąt. W kuchni siedzę prawie każdego wieczora, poszukując wegańskich
wegetalerzeDzień dobry, Dziś mam dla Was przepis na wegańską "panna cottę" . Wiecie, panna cotta to tak naprawdę taka mleczna galaretka i w moim dzisiejszym deserze tłustą śmietanę zastąpiłam mlekiem kokosowym. Nadała on mu egzotycznego posmaku, który dodatkowo podkręciłam aromatem wanilii i skórki cytrynowej. Panna cottę podałam z pysznym sosem z owoców granatu, których kwaskowaty posmak bardzo mi odpowiada(...)się trochę za mocno. Bardzo lubiłam delikatną konsystencję klasycznej panna cotty i myślę, że następnym razem dam jedną zamiast półtorej łyżeczki agaru. Kokosowa panna cotta z sosem z granatu (wegańska) przepis własny Składniki (na 4 porcje): 2 puszki mleka kokosowego (800 ml) ziarenka z 1 laski wanilii 1,5 łyżeczki agaru* skórka otarta z 2 ekologicznych cytryn 4 łyżki miodu
Chilli Czosnek i OliwaPrzepis od sióstr Lindy i Malwy. Pyszny wegański dodatek, który smakuje jak ten z jajkami! Najlepszy na mleku ryżowym. Na zdjęciu: wegeburger (bułka pełnoziarnista, warzywa, kotlet buraczany i majonez wegański), frytki z piekarnika i surówka. Składniki: 150 ml gęstszego mleka ryżowego (lub sojowego) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soku z cytryny 300 ml oleju opcjonalnie: 2 łyżki łagodnej musztardy
Qlinarnie i Qlinarnieinaczej smakuje. Bardzo aromatyczna. 3. Nieduża liczba pozycji w menu wg mnie świadczy na korzyść restauracji. Ale w tak małej karcie dań jest kilka pozycji wegetariańskich (nawet wegańskich) – np. humus, zupa soczewicowa, falafle, pasta z pieczonej papryki z orzechami czy pasta z bakłażanów. Z łatwością da się skomponować dwudaniowy obiad. 4. Całkiem przyjemna muzyka arabska. Z atrakcji niejedzeniowych można(...)Trochę podpytywałam, ale się nie udało... Jest podawany do niektórych dań. Smakował trochę, jak krem z mleka ryżowego ale był dość kwaśny (ocet, cytryna?). Właściwie smakiem przypominał majonez wegański na mleku ryżowym, ale był bardzo puszysty, kremowy i lekki . Drugi sos - z czerwonej papryki - myślałam, że to harissa, ale okazało się nie w ogóle nie był ostry, a marynowany
Qlinarnie i Qlinarnieczekoladowe i całkiem zdrowe kule z… ciecierzycy. Ale bez obaw - jej smak nie jest w ogóle wyczuwalny. Wychodzi ok. 10 sztuk. P.S. Jeśli zamienimy mleko krowie na sojowe, uzyskamy wegański deser. Składniki: ½ filiżanki gorącej wody ½ szklanki brązowego cukru 3-4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 2 łyżki wody 1 tabliczka gorzkiej wegańskiej czekolady 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
Qlinarnie i Qlinarnieserów) są przede wszystkim kopalnią kreacji kuchennego smaku – kilka razy robiąc jakąś pastę, każdy jest w stanie wymyślić swoją własną i zmodyfikować jej smak na bieżąco, dodając... Wegański, bezglutenowy zestaw przekąskowy, pasta z pestek dyni i pasta orzechowa z krakersami z siemienia lnianego is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekło