Przedstawiam Wam przepis na żelko-pianki z kandyzowanym ananasem! Do ich stworzenia zainspirowały mnie produkty ze sklepu Soul-Farm . Bazą żelków jest sok oraz orzechy nerkowca
Via GustoPłatki ryżowe najczęściej jadamy na słodko, jednak na słono także smakuję świetnie! Przygotowałam z nich bardzo proste, szybkie i tanie kotlety – przepis jest wegański i bezglutenowy Aby kotlety smakowały naprawdę pysznie warto postarać się o dobrą jakość płatków ryżowych i przypraw. Skorzystałam więc z oferty sklepu Soul-Farm , który posiada szeroki wybór produktów bardzo dobrej jakości. Zapraszam
Via Gustomoże wywołać wstrząs w naszych i tak już wymęczonych zimą organizmach. Proponuję zatem spokojne, powolne wyciszanie ;) poprzez robienie i jedzenie deserów zdrowych, ale wciąż słodkich. Tym razem nie wegańskie, ale bezglutenowe ciastka z mąki z orzeszków arachidowych i masła orzechowego. Składniki: 2 łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła(...)orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki miodu (lub syropu z agawy dla wegan), 1 jajko (jajko wegańskie dla wegan), Szczypta soli (opcjonalnie) Wykonanie: Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, potem dodajemy resztę składników i mieszamy. Kiedy masa będzie już kleista, wykładamy na płaską powierzchnię ugniatamy masę palcami na gładki placek o grubości
Smaki Przyprawy i Koloryzamrozić). Kofty podałam z sosem pomidorowym, na który przepis podam oddzielnie, bo jest na tyle uniwersalny, że można do dodawać do wszystkiego. Tu znajdziecie przepis na sos: Uniwersalny wegański kremowy sos pomidorowy Składniki na około 20 sztuk: około 1 kg kapusty pekińskiej 200 g nerkowców 200 g mąki kukurydzianej lub innej bezglutenowej (ciecierzycy, jaglanej) łyżeczka kuminu łyżeczka suszonego czosnku(...)sensie przechowywać) klopsików z sosie, bo się rozmiękną i rozpadną. Sos i klopsiki przechowywać w oddzielnych pojemnikach i łączyć tuz przed podaniem. Smacznego! Artykuł Bezglutenowe wegańskie kofty z kapusty pekińskiej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfrukoli, szpinaku lub roszponki. Uwaga: Tarta nie jest duża. Starcza dla 2-3 głodnych osób. Zobacz także: Wielkanocne roladki Wielkanocne roladki to urocze paczuszki z szynki w galarecie... Wegański twarożek z nerkowców i awokado Wegański twarożek znalazłam u Skoraczka. Bardzo mnie zacieka... Polędwiczka w melasie Polędwiczka w melasie to azjatycki fusion. Pewnie niektórzy ... Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym Pulpeciki cielęce
Poezja smakuDzisiaj przygotowałam przepyszny deser. Jak się okazuje, białka jaj można zastąpić innym produktem, w dodatku wegańskim. To bardzo proste! Wystarczy nie wylewać wody po cieciorce czyli aquafaby z puszki. Przygotowałam z jej użyciem pyszny, mocno czekoladowy deser, idealny na weekend i na wyjątkowe okazje! Najlepiej smakuje z owocami, ale oprószony kakao i cukrem pudrem wygląda i smakuje równie kusząco(...)czekoladowy wegański / 1 porcja Składniki: woda z cieciorki z puszki 400 g 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka kakao bez cukru 1 łyżeczka cukru pudru szczypta soli Przygotowanie: Wodę z cieciorki (aquafaba) przelewamy do miski. Dodajemy szczyptę soli i ubijamy na pianę, stopniowo dodajemy cukier puder. W tym czasie roztapiamy w kąpieli wodnej
Moja smaczna kuchniaFalafel to smażone kulki ze zmielonej ciecierzycy, doprawionej czosnkiem, natką, kolendrą i kuminem. Popularna wegańska potrawa serwowana w krajach arabskich. Często podawany w barach typu fast food jako wegańska alternatywa kebabu w picie. Falafel po usmażeniu jest chrupiący z zewnątrz, a miękki w środku. Składniki (2 porcje): 250 g suchej ciecierzycy 1 łyżeczka soli 1 cebula 2 ząbki czosnku
Dominacja smakukolor. Na pewno wiele osób uważa tak samo i chętnie zjadłoby ciasto z mango. Prezentuję Wam ciasto bez pieczenia z mango i kokosem na pysznym kakaowym spodzie! Ciasto jest wegańskie i bezglutenowe Do przepisu użyłam pulpę mango, która jest świetną alternatywą dla świeżego mango. Skład to jedynie mango, cukier i kwasek cytrynowy! Osobiście polecam skorzystać z oferty sklepu Wesoil
Via Gustosoli i odrobiną świeżo mielonego pieprzu, jeśli potrzeba. W surówce użyłam majonezu light. Aby ją trochę odchudzić, można połowę majonezu zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Aby surówka mogła być daniem wegańskim należy użyć wegańskiego majonezu z aquafaby (wody po cieciorce). 1 porcja to ok. 120kcal , węglowodany: 8g, białko: 4g; tłuszcz: 8g Informacja dla diabetyków: w porcji znajduje się
Dietologdodatek do wielu dań – pizza, sałatka, czy też kanapka. Najlepszy sos czosnkowy można uzyskać bardzo prosto i szybko w domu! Przepis jest kierowany głównie dla osób na diecie wegańskiej – bazą mojego sosu nie jest jogurt, ani majonez. Smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnej wersji, a dzięki przepisowi, który znajdziesz poniżej masz pewność, że użyłeś sprawdzonych składników Najważniejszym składnikiem
Via Gustoprzepisu na pierniki bezglutenowe bez mleka i bez jajek, to zapraszam do wspólnego wycinania gwiazdek i serduszek. Zerknij tylko na składniki i przygotowanie. Nie ma chyba łatwiejszych wegańskich ciastek świątecznych. Zaznaczam, że są to bardzo chrupiące korzenne ciasta wegańskie. A do tego bardzo uzależniające
AniaGotuje.plGranola jest świetną alternatywa dla tradycyjnych płatków śniadaniowych. Przygotowana w domu, z wartościowych składników będzie idealna na zdrowe śniadanie. Dziś przygotowałam dla Was podstawowy przepis na prostą, wegańską granolę na bazie płatków owsianych i niepalonej kaszy gryczanej. Jeśli chcecie urozmaicić granolę można dodać swoje ulubione składniki tj. orzechy, nasiona, kawałki czekolady lub pokrojone suszone owoce
wegujemyzjedzeniem. Przepis na pieczoną cieciorkę jest prosty do wykonania, łatwo dostosować smak do swoich potrzeb, można zmieniać składniki i próbować nowych dodatków za każdym razem. Przy tym stanowi zdrową wegańską przekąskę bez glutenu, nabiału i cukru i z powodzeniem może zastąpić chipsy czy popcorn do filmu. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama
Book of spellsKsiążka idealna na prezent dla chcących się uczyć nowych smaków. 4. Nicole Just „La Veganista” – cała seria. JA, posiadaczka mięsożernego serduszka, wielbicielka tatara i krwistych steków, polecam książkę wegańską! Najprawdopodobniej piekło zamarza i nadciąga koniec świata. Pani Just zrobiła rzecz genialną – przedstawiła potrawy wegańskie tak, że nawet tacy barbarzyńcy jak ja myślą sobie: „damn… może warto spróbować
ladykitchennajlepsze wypieki U mnie na świątecznym stole zapewne staną bożonarodzeniowe klasyki: sernik, makowiec, ale planuję także wprowadzić troszkę zdrowszych nowości. Jedną z nich będzie Świąteczny piernik bezglutenowy – lekko wegańskiej (w przepisie pojawia się miód, ale można bez problemu zastąpić go syropem daktylowym i od razu przepis staje się czysto wegański Ciasto przeszło już pierwsze testy i nikt nie dostrzegł
365 dni dookoła kuchni