Choć to dwie różne historie kulinarne, łączy je kumin, czosnek i sok z cytryny. Hummus, tradycyjna arabska pasta z ciecierzycy i guacamole, słynny meksykański dip z awokado. Okazuje się, że razem tworzą coś wspaniałego. Przed wami hummus guacamole. Przepis na hummus guacamole Składniki: 400 gramów ugotowanej, odsączonej ciecierzycy , 2 dojrzałe awokado, 2 większe ząbki czosnku, sok z 1 cytryny, 1 papryczka chili, łyżka pasty tahini, 6 łyżek oliwy z oliwek, łyżeczka mielonego kuminu, sól, pieprz. Jak zrobić... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...