pokroić w drobne cząstki. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć razem z cebulką. Wszystko włożyć do jednego rondelka, dodać, kukurydzę, pomidory i fasolę. Pokroić marchewkę i wrzucić do reszty warzyw. Dodać 2 szklanki wody i dusić ok 5 minut. Dosypać ryż, usmażoną kiełbasę i cebulę. Doprawić przyprawami i pietruszką i gotować ok 30 minut. Zaprawić koncentratem pomidorowym i podawać
ChilliJemydoprawionej ziołami bułce tartej. Mięso i ziemniaki wykładamy na formę z papierem do pieczenia. Wstawiamy na 20-25 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. W tym czasie kroimy warzywa. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Podajemy polaną sosem. Pycha
ChilliJemydodatków. Zapraszam. Składniki: liście rukoli sałata 5 rzodkiewek 3 pomidory ogórek szczypiorek oliwa ok 3-4 łyżek sól, pieprz bazylia, zioła prowansalskie odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa umyć i wysuszyć. Szczypiorek drobno posiekać i lekko posolić. Rzodkiewki poprzecinać na pół i pokroić w plasterki. Pomidora pokroić w ósemki, a ogórka w plasterki. Rukolę dodać w całości
ChilliJemykiedy będzie miękki i po przestudzeniu, obieramy ze skórki. Cebulę kroimy i lekko solimy.Pomidory kroimy w ósemki, a paprykę w talarki. Rukolę wykładamy na talerz, na której znajda się warzywa i ugotowane na twardo jajka, które dzielimy na ćwiartki. Sałatkę polewamy sosem vinegret (przepis --->; TUTAJ ) Smacznego
ChilliJemywykładamy na rozgrzaną patelnie i dosłownie przez minutę z obu stron je dusimy. Na tę sama patelnię po mięsie, wykładamy paprykę i cebulę i dusimy je do miękkości. Warzywa dokładamy do sosu i mieszamy. Smarujemy tłuszczem naczynie żaroodporne i wylewamy na dno trochę sosu. Wykładamy na niego porcję bitek i tak na przemian. Na samą górę wylewamy cały sos. Zapiekamy
ChilliJemyUwielbiam lato, kiedy można cieszyć się tak wieloma świeżymi owocami i warzywami. Młode ziemniaczki posypane koperkiem lub pietruszką prosto z ogródka to nieodłączny dodatek do mięsa, które latem pojawia się na moim talerzu. Do tego zestawu idealnie pasuje mizeria z ogórkami prosto z pola. Uwielbiam :) Składniki: pół kg mięsa mielonego z łopatki jajko czerstwa bułka woda lub mleko
ChilliJemyjedno z warzyw, które znajduje się w ścisłej 5tce moich ulubionych. Kocham ja pod każdą postacią - zapiekana, smażona, gotowana... Dzisiaj na talerzu króluje spaghetti, ale nie takie tradycyjne makaronowe, lecz z młodej cukinii. Smak delikatny, rozpływający się w ustach. A kolejnym plusem tego dania jest fakt, że można je łącznie z gotowaniem przygotować w góra 30 minut. Sezon na cukinię
ChilliJemywsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu ok 20 minut. Pomidorki kroimy na pół, tak jak paprykę. Sałatę rwiemy. Na talerz wykładamy sałatę, na którą wykładamy kasze jaglaną oraz warzywa. Kurczaka kroimy w plastry i posypujemy słonecznikiem. Skrapiamy odrobina sosu sojowego. Do marynaty warto dodać łyżeczkę soku z cytryny (jeżeli ktoś nie lubi można pominąć ten zabieg). Smacznego
ChilliJemyoczywiście :) ). Składniki: garść mieszanki sałat ok 50g wędzonego łososia garść kukurydzy pokrojony pomidor ok 10-15 całych czarnych oliwek 3-4 łyżki oliwy pieprz bazylia oregano zioła prowansalskie Przygotowanie: Warzywa umyć i osuszyć. Sałatę wyłożyć na dno pojemnika. Na nią wkroić pomidora, wsypać odsączoną kukurydzę oraz oliwki. Łososia poporcjować. W oddzielnej miseczce połączyć oliwę z przyprawami. Najwygodniej jest
ChilliJemydrobno kroimy. Wykładamy na mocno rozgrzana patelnię i dusimy z każdej strony. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i marchewkę. Wszystko razem chwilę dusimy. Mięso i warzywa zalewamy wodą (gorącą) do ich przykrycia. Dodajemy słodką i ostrą paprykę oraz przyprawy i opcjonalnie kostkę mięsną. Dusimy pod przykryciem minimum godzinę (optymalnie jest dusić na małym ogniu ok 2 godzin
ChilliJemywidelcem. Szynkę, cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Cebule lekko solimy. Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki. Natkę pietruszki siekamy i razem z serem, wędlinę i warzywami wrzucamy do miseczki z żółtkiem. Dodajemy łyżkę śmietany i mieszamy. Część natki pozostawiamy do opruszenia nią jajek. Tak przygotowany farsz wkładamy do wydrążonych jajek i posypujemy pieprzem oraz pietruszką. Pycha
ChilliJemyszczypiorku sól, pieprz Przygotowanie: Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy. Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy. Szczypior drobno siekamy i lekko solimy. Rzodkiewkę przekrajamy na pół i kroimy w cienkie plastry. Warzywa dodajemy do sera. Mieszamy. Dokładamy śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie dokładnie mieszamy. Ja lubię jeść na świeżej bułeczce lub po prostu prosto do buzi :) Smacznego
ChilliJemyczerwona ząbek czosnku kawałek papryczki chilli sól, pieprz ok 150g szynki delikatnie wędzonej Przygotowanie: Paprykę myjemy i blendujemy razem z kawałeczkiem papryczki chilli i obranym ząbkiem czosnku. Wkładamy warzywa do rondelka doprawiamy do smaku i zagotowujemy (możemy takiego sosu zrobić trochę więcej i zapasteryzować w słoiczku). Płat ciasta francuskiego wykładamy na płaskiej powierzchni. Smarujemy go po całości sosem paprykowym
ChilliJemyprzestudzenia. Cieciorkę i kukurydzę wysypujemy na durszlak do odsączenia. Papryke myjemy i kroimy drobno. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Lekko solimy. Ogórka nie obieramy, kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa razem z rukola przekładamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz polewamy oliwą wymieszana z suszonym chilli. Jeszcze raz delikatnie łączymy składniki. Obieramy jajka i dokładamy
ChilliJemyprzepadają za śniadaniami- jem bo muszę. Fajnie jednak rozpocząć dzień czymś pożywnym i zapewniającym organizmowi energii i witamin. Koktajle to dla wielu z nas możliwość przemycenia wielu owoców i warzyw (nawet tych, których nie lubimy) tak aby stały sie dla nas atrakcyjnym składnikiem dnia. Składniki: 2 garści szpinaku jabłko banan 2 pomarańcze kiwi 3 duże łyżki otrębów owsianych Przygotowanie: Wyciskamy
ChilliJemy