usta - 1000 przepisów (strona:29/67)

Wyróżnienie Liebster Blog Award 149

oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował." NASZE ODPOWIEDZI NA PYTANIA EWY: 1.  Jakiej potrawy lub składnika w życiu nie weźmiesz do ust? Konczi: za żadne skarby nie tknę móżdżków ... o nie !!! Szpileczka: wszelkiego rodzaju robali 2.  Od jak dawna kuchnia i gotowanie jest Twoją pasją a nie koniecznością? Konczi: już jako dziecko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łopatka duszona z białą cebulą 412

duszoną łopatkę. Zazwyczaj podaję ją jako pieczony kawałek dobrego mięska ale taka duszona cieszy się w naszym domu powodzeniem. Mięsko jest mięciutkie i tak naprawdę rozchodzi się w ustach. Dodatek białej cebuli komponuje się z całością idealnie. Łopatka duszona z białą cebulą   SKŁADNIKI : 800/1000 g ładnej łopatki wieprzowej 1 biała cebula 600 ml bulionu olej sól i pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Murzynek z bitą smietaną i czekoladową pajęczyną 355

Murzynek sam w sobie jest jednym z moich ulubionych ciast, a jeszcze z dodatkiem bitej śmietany to już zupełnie rozpływa się w ustach. I tak twierdzę że najlepszego murzynka piecze moja mama i w tym jej nie dorównam. Tym bardziej, że odmierza składniki "na oko" i przygotowuje go błyskawicznie a zawsze wychodzi rewelacyjny. Dla mnie to jeden ze smaków kojarzących

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kawowe lody z kawałkami bezy 237

lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody o smaku kawy z delikatnymi kawałkami bezy, które rozpływają się w ustach. Muszę szczerze przyznać, że nigdy nie jadłam smaczniejszych! Przepis znalazłam na stronie Retro Fusion . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną keksówkę (4-5 porcji): 4 żółtka 50 g cukru 50 ml mleka

My Culinary Art
Babeczki cytrynowe z makiem 198

także do złapania na drogę do szkoły lub pracy - chrupiąca skórka sprawi, że nie rozpadną się w torbie czy pudełku, a puszysty środek po prostu rozpływa się w ustach :) Składniki: 150 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 20 g maku 1 cytryna szczypta soli Masło wyciągamy wcześniej

Ciastkozercy
Cebula - doskonały lek na katar. 118

oskrzeli. Wystarczy pokroić ją na drobne kawałki, zasypać cukrem i odstawić na kilkanaście godzin aby puściła sok. Następnie odcedzamy sok i pijemy. Jedynym jej minusem jest przykry zapach z ust po zjedzeniu zwłaszcza surowego warzywa. Ale wystarczy po prostu umyć zęby lub zjeść natkę pietruszki, jabłko, marchewkę, seler by pozbyć się niemiłego zapachu

Przepisy i porady kulinarne
Walentynkowe serduszko kokosowe z kremem jaglano-waniliowym :) 142

moje wyobrażenia! Nie spodziewałam się aż tak przepysznego smaku! Delikatnie chrupki z wierzchy spód, o przepięknym zapachu kokosa, którego smak jest również mocno wyczuwalny, całość puszysta, mięciutka, rozpływa się ustach. Na wierzchu niezwykle prosty, aksamitny, puszysty, delikatny krem jaglany z nutką wanilii. Przełamaniem smaku jest ten sam krem, tylko z nutką kakao. Serducho jest na prawdę przesmaczne, a do tego

Zdrowie na języku :P
Faworki 238

lata temu oponki >klik<  Tym razem będą faworki :)  Kruchutkie, aż łamią się, kiedy bierzemy je do ręki. Rozpływają się w ustach, a człowiek siedzi i podjada. Jeszcze jeden. Jeszcze jeden. Jeszcze jeden. Jeszcze......... ...a tymczasem dobiegł konkurs Blog Roku 2014. Zajęliśmy 28. miejsce na 237 zakwalifikowanych blogów. Uważam, że to bardzo wysoka pozycja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mikołajkowy Renifer z lizaka 105

Składniki: 1 lizak np. Chupa Chups w ulubionym smaku Waszego dziecka  1 cukierek, ja użyłam Skittles'a 1 precelek Oczka zrobić z lukru Dr. Oetker - tradycyjny Oczka i usta z lukru czekoladowego Dr. Oetker Do obtoczenia lizaka czekolada mleczna E.Wedel rozpuszczona w kąpieli wodnej

ClauditteMissCooking
Karkówka pieczona 353

naczynia żaroodpornego, pieczemy do 7 godzin w temperaturze 70 stopni.  Po upieczeniu można podać na gorąco jak również na zimno jest bardzo miękka rozpływa się w ustach niczym masło Smacznego

kgwjanczewo
Naleśniki light 270

Niemożliwe! A jednak;) Bez zbędnego tłuszczu, na mącę pełnoziarnistej z dodatkiem miodu, znacznie zdrowsze od standardowych. Brzmi zachęcająco, prawda?  Naleśniki są bardzo dobre, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Polecam bardzo;) Składniki: 250 gram mąki pełnoziarnistej  150 gram mąki pszennej 2 łyżki miodu 2 szklanki mleka 0.5% szklanka wody mineralnej gazowanej  1 całe jajko + 2 białka

Krakowskie smaki Ani
Babeczki Leśny mech 368

jest - uwaga - szpinak. Tak nie pomyliłam się;) To bardzo znienawidzone przez wielu z nas warzywko.  Babeczki są bardzo dobre, proste w przygotowaniu i delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Nie tylko efektownie wyglądają ale także wybornie smakują.  Jeżeli jeszcze ich nie robiliście, wypróbujcie bo naprawdę warto;) Składniki: szklanka mąki pszennej tortowej  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki

Krakowskie smaki Ani
6 białek + 3 blaty = 1 tort. Duży. Bezowy. Czekoladowy. 205

może nowozelandzkim - spór o pochodzenie trwa)  jest ponadczasowa pavlova , nazwana na cześć rosyjskiej primabaleriny, Anny Pawłowej. Znawcy meryngów toczą debaty o przewadze kruchej odmiany, rozsypującej się w ustach na tysiące słodkich okruszków i o zaletach "pavlovej babuni", która cechuje się kruchą powierzchnią i nieco kleistym i wilgotnym wnętrzem.*  Ja uwielbiam obie wersje. O mojej miłości do bez pisałam

KUCHARNIA
A co ze środkiem biszkoptu?! 396

albo opadały albo zamieniały się w gumowate placki. Do niczego. Aż pewnego dnia zostałam poczęstowana porcją najpyszniejszego biszkoptu na świecie! Puszystego, słodkiego, wilgotnego, obłożonego owocami i rozpływającego się w ustach. Bingo! Po paru dniach w moim zeszycie pojawiła się kolejna kartka - z przepisem na biszkopt idealny.   Wykorzystuję go do letnich ciast z owocami, piekę z niego torty

KUCHARNIA

Proponowane wyszukiwania