usta - 1000 przepisów (strona:28/67)

Wątróbka z jabłkiem i cebulką 162

Dzisiejsze danie ma chyba tyle samo zwolenników co przeciwników. Znam dużo osób którzy za wątróbką przepadają i takich którzy do ust jej nie wezmą. Ja jestem gdzieś po środku, nie przepadam ale jak jest dobrze i fajnie przyrządzona to mi smakuje.  Może się to wydać trochę dziwne, że dodaje taki przepis jednak tak przyrządzona wątróbka właśnie mi smakuje

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Kuleczki Rafaello 169

Rafaello. Bardzo je lubię jednak w większości przepisów znajdują się surowe jajka, których ja unikam jak ognia ... Udało się! Przepis ten jest bez jajek a kuleczki rozpływają się w ustach :)  Kuleczki Rafaello SKŁADNIKI: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 85 g herbatników 1 łyżka gęstej śmietany 80 g wiórków kokosowych migdały bądź płatki migdałowe   PRZYGOTOWANIE: Miękkie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Wyróżnienie Liebster Blog Award 163

oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował." NASZE ODPOWIEDZI NA PYTANIA EWY: 1.  Jakiej potrawy lub składnika w życiu nie weźmiesz do ust? Konczi: za żadne skarby nie tknę móżdżków ... o nie !!! Szpileczka: wszelkiego rodzaju robali 2.  Od jak dawna kuchnia i gotowanie jest Twoją pasją a nie koniecznością? Konczi: już jako dziecko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Łopatka duszona z białą cebulą 427

duszoną łopatkę. Zazwyczaj podaję ją jako pieczony kawałek dobrego mięska ale taka duszona cieszy się w naszym domu powodzeniem. Mięsko jest mięciutkie i tak naprawdę rozchodzi się w ustach. Dodatek białej cebuli komponuje się z całością idealnie. Łopatka duszona z białą cebulą   SKŁADNIKI : 800/1000 g ładnej łopatki wieprzowej 1 biała cebula 600 ml bulionu olej sól i pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Słodkie środy - Murzynek z bitą smietaną i czekoladową pajęczyną 370

Murzynek sam w sobie jest jednym z moich ulubionych ciast, a jeszcze z dodatkiem bitej śmietany to już zupełnie rozpływa się w ustach. I tak twierdzę że najlepszego murzynka piecze moja mama i w tym jej nie dorównam. Tym bardziej, że odmierza składniki "na oko" i przygotowuje go błyskawicznie a zawsze wychodzi rewelacyjny. Dla mnie to jeden ze smaków kojarzących

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kawowe lody z kawałkami bezy 246

lepszego niż te zrobione w domu. W związku z tym zapraszam na pyszne, kremowe lody o smaku kawy z delikatnymi kawałkami bezy, które rozpływają się w ustach. Muszę szczerze przyznać, że nigdy nie jadłam smaczniejszych! Przepis znalazłam na stronie Retro Fusion . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną keksówkę (4-5 porcji): 4 żółtka 50 g cukru 50 ml mleka

My Culinary Art
Babeczki cytrynowe z makiem 219

także do złapania na drogę do szkoły lub pracy - chrupiąca skórka sprawi, że nie rozpadną się w torbie czy pudełku, a puszysty środek po prostu rozpływa się w ustach :) Składniki: 150 g masła 100 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 20 g maku 1 cytryna szczypta soli Masło wyciągamy wcześniej

Ciastkozercy
Cebula - doskonały lek na katar. 137

oskrzeli. Wystarczy pokroić ją na drobne kawałki, zasypać cukrem i odstawić na kilkanaście godzin aby puściła sok. Następnie odcedzamy sok i pijemy. Jedynym jej minusem jest przykry zapach z ust po zjedzeniu zwłaszcza surowego warzywa. Ale wystarczy po prostu umyć zęby lub zjeść natkę pietruszki, jabłko, marchewkę, seler by pozbyć się niemiłego zapachu

Przepisy i porady kulinarne
Walentynkowe serduszko kokosowe z kremem jaglano-waniliowym :) 159

moje wyobrażenia! Nie spodziewałam się aż tak przepysznego smaku! Delikatnie chrupki z wierzchy spód, o przepięknym zapachu kokosa, którego smak jest również mocno wyczuwalny, całość puszysta, mięciutka, rozpływa się ustach. Na wierzchu niezwykle prosty, aksamitny, puszysty, delikatny krem jaglany z nutką wanilii. Przełamaniem smaku jest ten sam krem, tylko z nutką kakao. Serducho jest na prawdę przesmaczne, a do tego

Zdrowie na języku :P
Faworki 249

lata temu oponki >klik<  Tym razem będą faworki :)  Kruchutkie, aż łamią się, kiedy bierzemy je do ręki. Rozpływają się w ustach, a człowiek siedzi i podjada. Jeszcze jeden. Jeszcze jeden. Jeszcze jeden. Jeszcze......... ...a tymczasem dobiegł konkurs Blog Roku 2014. Zajęliśmy 28. miejsce na 237 zakwalifikowanych blogów. Uważam, że to bardzo wysoka pozycja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mikołajkowy Renifer z lizaka 121

Składniki: 1 lizak np. Chupa Chups w ulubionym smaku Waszego dziecka  1 cukierek, ja użyłam Skittles'a 1 precelek Oczka zrobić z lukru Dr. Oetker - tradycyjny Oczka i usta z lukru czekoladowego Dr. Oetker Do obtoczenia lizaka czekolada mleczna E.Wedel rozpuszczona w kąpieli wodnej

ClauditteMissCooking
Karkówka pieczona 371

naczynia żaroodpornego, pieczemy do 7 godzin w temperaturze 70 stopni.  Po upieczeniu można podać na gorąco jak również na zimno jest bardzo miękka rozpływa się w ustach niczym masło Smacznego

kgwjanczewo
Naleśniki light 284

Niemożliwe! A jednak;) Bez zbędnego tłuszczu, na mącę pełnoziarnistej z dodatkiem miodu, znacznie zdrowsze od standardowych. Brzmi zachęcająco, prawda?  Naleśniki są bardzo dobre, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Polecam bardzo;) Składniki: 250 gram mąki pełnoziarnistej  150 gram mąki pszennej 2 łyżki miodu 2 szklanki mleka 0.5% szklanka wody mineralnej gazowanej  1 całe jajko + 2 białka

Krakowskie smaki Ani
Babeczki Leśny mech 388

jest - uwaga - szpinak. Tak nie pomyliłam się;) To bardzo znienawidzone przez wielu z nas warzywko.  Babeczki są bardzo dobre, proste w przygotowaniu i delikatne, wręcz rozpływające się w ustach. Nie tylko efektownie wyglądają ale także wybornie smakują.  Jeżeli jeszcze ich nie robiliście, wypróbujcie bo naprawdę warto;) Składniki: szklanka mąki pszennej tortowej  3/4 szklanki cukru  3/4 szklanki

Krakowskie smaki Ani