usta - 1000 przepisów (strona:20/67)

Lekki Sernik na Zimno z Owocami Lata 211

tylko jako spożywane samodzielnie ale również do ciast, deserów, lodów, przetworów… Dzisiejszy deser to coś pomiędzy sernikiem na zimno a panna cottą. Jest delikatny, rozpływający się w ustach, nieprzesłodzony, z białą czekoladą, na biszkoptach. Pięknie ozdobiony owocami i polany sosem malinowo – truskawkowym, smakuje obłędnie i idealnie wpisuje się w klimat deserów letnich. Tym oto deserem miałam okazję poczęstować

Made By Mom And Son
Naleśniki "Bolognese" 208

wersji smakuje genialne. Danie na pewno nie należy do dań szybkich. Sos powinien być gotowany, długo, jak najdłużej, wtedy jest odpowiednio esencjonalny, a mięso mięciutkie i rozpływajaące się w ustach. Przygotowanie naleśników można rozłożyć w czasie i na przykład sos przygotować wcześniej. Naleśniki odsmażane na drugi dzień są jeszcze smaczniejsze, to już prawdziwa poezja smaku. Składniki na naleśniki: 150g mąki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak masala i czosnkowe chapati z czarnuszką. 231

patelnię. Dokładnie wymieszać. Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do całości.  8. Na koniec dodać upieczonego kurczaka ( dzięki marynacie jogurtowej powinen być kruchutki i wręcz rozpływac się w ustach).  Doprawić do smaku solą, chilli i miodem.  9. Podawać z chlebkami chapati lub z ryżem basmati. Smacznego

DefinicjaSmaku
Jagodzianki - najlepsze! 7306

bardzo dużo i pewnie każdy jest w pewnym sensie dobry. Dla mnie jednak, pyszna jagodzianka to taka która ma nie tylko dużo jagodowego nadzienia ale również rozpływające się w ustach, mięciutkie, puszyste ciasto bo to ono spowija całość i tak naprawdę decyduje o fakcie czy jagodzianka jest smaczna. Takie są moje jagodzianki. Najlepsze! Kto raz upiecze już innych nie będzie

maniapieczenia
Kreta moich marzeń z Traveloppa.com 177

porcie w Chanii (czynna codziennie tylko po godzinie 18:00). Tak dobrej baraniny nie jadłam nigdy w życiu. Byłabym prze szczęśliwa mogąc jeszcze raz doznać tej rozkoszy kulinarnej w ustach. Teraz zjadłabym, królika i ponownie baraninę. Tamtejszy chleb wypiekany na miejscu tradycyjnym sposobem po prostu jest najlepszym chlebem świata. Ponieważ mam niedosyt tamtejszej kuchni i muszę uzupełnić zapasy greckich owczych

ClauditteMissCooking
Fasolowe babeczki z kremem szpinakowym i owocami 161

głównym składnikiem jest fasola, krem zawiera szpinak a w dodatku całość jest bez cukru to jak najbardziej jest to słodki deser :) Babeczki są bardzo delikatne, wprost rozpływają się w ustach. Świetnie komponują się z owocowym kremem który dzięki szpinakowi ma piękny, intensywny kolor. Świeże sezonowe owoce idealnie dopełniają całości. Pysznie i co najważniejsze zdrowo więc nie ma co się zastanawiać

Mienta blog
Kokosowo-migdałowe pralinki 160

uformowane w małe słodkie pulpeciki stanowią atrakcyjną przekąskę –pyszną i zdrową. Tym razem postanowiłam uruchomić domową produkcję pralinek przypominających słynne Rafaello. Słodka kokosowo-migdałowa masa rozpływa się w ustach. Aby dodać jej nieco chrupkości, możesz też dorzucić kilka pokruszonych wafli albo w środku ukryć blanszowany migdał. Tymczasem poniżej zamieszczam najprostszą wersję. Składniki: ¾ szklanki wiórków kokosowych plus jeszcze trochę do obtaczania

Roślinna - blog wegański
Łosoś w ziołach prowansalskich 204

każdym razem, gdy jem tego łososia nie mogę się powstrzymać od komentarza:  "Jaki on jest pyszny".  Pyszny, soczysty, rozpływający się w ustach.  Podaję go zawsze z pieczonymi ziemniaczkami.  W tej odsłonie łosoś, ziemniaki pieczone z koperkiem , sos czosnkowy i surówka z kiszonych ogórków. Składniki: 0,4 kg świeżego łososia norweskiego 2 - 3 ząbki czosnku 2 łyżki

Smak mojego domu
Piersi z kaczki z botwiną i kaszą gryczaną 241

ochotę na piersi z kaczki. Przepis bardzo prosty a pomysł zaczerpnięty od Gordona Ramsaya. Do znalezienia na youtube ;) Muszę przyznać, że e prostocie siła a mięsko rozpływa się w ustach. Jako dodatki wybrałam kaszę gryczaną z warzywami i botwinę ( zamiast tradycyjnych buraczków ) Składniki: 4 piersi z kaczki ( 2 podwójne )  woreczki kaszy gryczanej z warzywami botwinka sól  pieprz Piersi

Jemy Pijemy
Babka adwokatowa z truskawkami 264

Może nie jest to najlepsza pora na babkę, ale ta jest wyjątkowa. Naprawdę, lekka jak piórko, bardzo puchata, po prostu rozpływająca się w ustach. Aby choć trochę wpisała się w sezon truskawkowy dodałam do babeczki truskawki. Czemu babka? Wycieczka do Berlina i wizyta w KaDeWe - zaowocowała zakupem cudnej foremki. Nie mogłam się już doczekać pierwszego wypieku w nowym nabytku. Przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasteczka marcepanowe z galaretką 147

Ciastka są cudne, można jeść jeszcze ciepłe, wtedy nuta marcepanu jest bardziej wyczuwalna, lub za parę dni, wtedy są niezwykle kruchutkie i rozpływają się w ustach. Warto zadać sobie trud, bo i roboty jest przy nich trochę! Ale pocieszę niewprawnych, że ja jako bardzo początkująca dekoratorka ciastek (:P) jakoś dałam sobie radę... No, nie są doskonałe, ale wierzę, że wszystko

Kuchnia Prezydentowej
Zielone curry z krewetkami 179

Krewetki jem od niedawna. Jeszcze 2 lata temu nie wzięłabym ich do ust, nie kupiłabym w sklepie, ani nie zamówiłabym w knajpie niczego, co zawierałoby choćby najmniejszą z nich. Zresztą to samo tyczyło się pozostałych rodzajów stworzeń z rodziny "owoce morza". Co mnie przekonało? Tapas w najlepszej restauracji hiszpańskiej, w jakiej byłam. Krewetki zapiekane w czosnku i i chili pachniały

Kuchnia Prezydentowej
Krajanka owsiana z rabarbarem 234

oraz nutę cynamonu. Krajanka ładnie się porcjuje, jest jednak delikatniejsza niż tradycyjne ciasta kruche z owocami. Płatki owsiane po upieczeniu tworzą cudownie chrupiący wierzch, a całość rozpływa się w ustach. Krajankę upiekłam w małej foremce o wymiarach 28x15cm, ale polecam Wam przygotować od razu większą porcję, gdyż ciasto bardzo szybko znika. Krajanka owsiana z rabarbarem Składniki: 100g mąki pszennej

Smakołyki Bereniki
Piernik staropolski - etap II 154

wiele. Pieczemy trzy placki, które przekładamy powidłami śliwkowymi i masą orzechową. Bezpośrednio po upieczeniu są one twarde, ale po 2-3 dniach skruszeją i będą się niemal rozpływały w ustach. Wierzch polewamy czekoladą.” Piernik staropolski (Żródło- „W staropolskiej kuchni i przy polskim stole”  Mari Lemnis i Henryka Vitry ) Składniki: prostokątna forma o wymiarach 21x36cm 1/2 porcji dojrzałego ciasta

Wiem co jem
Rillettes z gęsi 165

długim pieczeniu w niskiej temperaturze oraz dobrej jakości surowcu. Mięso z gęsi owsianej wydawało mi się jak najbardziej odpowiednim surowcem. Po takiej obróbce po prostu rozpływa się w ustach. Rillettes należy podawać w temperaturze pokojowej. Świetnym dodatkiem do niego jest świeży domowy chlebek i kiszone lub konserwowe ogórki.” Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania