usta - 1000 przepisów (strona:12/67)

Malinowa rozkosz 218

ciasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni.  To prawdziwa malinowa rozkosz .   Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną

Pyszności Słodkości
Owsiane ciasteczka cytrynowe z kawałkami czekolady bez cukru 164

Proste ciasteczka owsiane z lekką cytrynową nutą i dużą ilością czekoladowych drobinek, które rozpływają się w ustach... Możecie użyć dowolnej substancji słodzącej np. miodu, ksylitolu, erytrolu, ewentualnie cukru trzcinowego. Mąkę owsianą można przygotować samemu w domu lub kupić gotową. Zapraszam :) Składniki: 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego skórka otarta z połowy cytryny pół tabliczki gorzkiej

Chocolate Muffin Blog
Zmiany Zmiany - Urwisy i Petarda :) 131

batonika. Banan jest wyczuwalny dość intensywnie, zarówno po otwarciu opakowania jak i po skosztowaniu. Ja osobiście banany uwielbiam, także ten batonik bardzo mi zasmakował. Jest mięciutki, rozpływa się w ustach, a widoczne kawałki orzechów nie są ani trochę twarde. Batonik jest przyjemnie słodki, poręczny, w sam raz na małą słodką przekąskę. Urwis jabłkowy  Urwis jabłkowy to tylko trzy składniki

Zdrowie na języku :P
Devolay z serem i purèe ziemniaczanym 178

mój ulubiony kotlet drobiowy lecz wymaga odrobiny cierpliwości przy zawijaniu :)  Pur èe natomiast to jeden z najczęściej podawanych w Polsce dodatków do mięs - delikatne i rozpływające się w ustach...mniam! Składniki na 4 sztuki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków 3 łyżki masła gałka muszkatołowa

Alutka-Gotuje
Chrupiąca ośmiornica z sałatką z ogórka i rzodkiewki arbuzowej 137

podana jest do tego jeszcze chrupiąca i znika szybko. Prawidłowo przyrządzona ośmiornica jest jednym z najbardziej cenionych przysmaków na świecie. Ma delikatne, białe mięso, które wprost rozpływa się w ustach. Aby uzyskać taki efekt, zamrożoną ośmiornicę należy wrzucić do wrzącej wody, zakwaszonej wcześniej np. octem jabłkowym. Dodałam do niej sałatkę z chrupiących warzyw i rezultat wyśmienity, polecam wszystkim zwolennikom owoców

Moje Małe Czarowanie
Mini serniczki cytrynowe na zimno na spodzie z prażonego słonecznika oraz z lemon curd 1899

średnicy 16-20 cm). Serniczki wykonałam na spodzie z prażonych i karmelizowanych nasion słonecznika. Kolejną warstwą jest cytrynowa masa serowa, która jest wprost obłędna, gładka i rozpływa się w ustach! Na niej położyłam galaretkę cytrynową podkręconą o lemon curd domowej roboty. By deser nie był nudny postanowiłam, że jego wierzch posmaruję pozostałym lemon curdem tuż przed podaniem i udekoruję świeżymi

Mango Papaja
Prosta potrawka ze słodkich ziemniaków i soczewicy 235

potrawy na bazie roślin strączkowych jak poniżej. Uwielbiam bataty w prawie każdej postaci i zawsze trzymam dwie lub trzy sztuki pod ręką – ich zawiesista słodycz rozpływająca się w ustach doskonale komponuje się z zieloną soczewicą – w tym wypadku ugotowaną nie do całkowitej miękkości, ale tak, aby stawiała lekki opór przy jedzeniu i nie rozpadła się pod wpływem gotowania.  Składniki

Roślinna - blog wegański
Kotlety mielone z serkiem topionym 151

Każdy z nas zna kotlety mielone w tradycyjnej wersji. Ja za każdym razem wprowadzam do nich powiew świeżości i mnóstwo przeróżnych dodatków. ;-) W tym przypadku to rozpływający się w ustach ser wypełniający kotlety. Zamiast smażyć - piekę, kotlety są wtedy dużo smaczniejsze, bardziej miękkie, wytapia się z nich tłuszcz. Zapraszam na pyszny, domowy obiad. :-)  500g mięsa mielonego  200g serka

Szefowa kuchni
Wielkanocny sernik na herbatnikowym spodzie 215

Sernik to u mnie w domu obowiązkowe ciasto na Wielkanocnym stole, a ten po prostu rozpływa się w ustach, jest pyszny. Składniki: Herbatnikowy spód: 200 gram ciemnych herbatników 100 gram margaryny Ser: 1,20 kg sera białego twarogowego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1 mały jogurt naturalny (180 gram) 200 gram śmietany 18 % 6 jajek

Kuchnia u Bietki
Kurczak z warzywami w sosie curry 286

Bardzo lubię klimaty indyjskie w jedzeniu – szczególnie curry na mleczku kokosowym. Lekko ostrawe, wyraziste smaki rozpływające się w ustach… aż można zamknąć oczy i wyobrazić sobie, że jest się na wakacjach w Indiach! A potem otwiera się oczy i znowu jest się w domu/pracy ;) Smutno? Nie, bo można przygotować coś pysznego i znowu przenieść się gdzieś indziej! :D   Składniki

Jak gotować i nie zwariować
Ryż na mleku kokosowym 159

Dzisiaj chcieliśmy Was zaprosić do naszej kuchni na szczególny deser. Ryż na mleku. W czym tkwi jego niezwykłość? Ugotowany na mleku kokosowym, takim tłustym, jest delikatny. Rozpływa się w ustach i ma niesamowity aromat. Do tego świetnie pasuje orzeźwiająca sałatka owocowa z mango, ananasa i tymianku, skropiona sokiem z cytryny. Do przygotowania 2 porcji ryżu na mleku kokosowym potrzebujemy

Szybko Tanio Smacznie
Puszysty Delikatny Sernik 737

Polecam sernik mojego autorstwa najlepszy jaki jadłam do tej pory, jest mokry, delikatny, rozpływa się w ustach... SKŁADNIKI: CIASTO KRUCHE: 4 szklanki mąki cukier wanilinowy 1 szklanka cukru kryształu 3 żóltka 3/4 kostki margaryny 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę przełożyć na stolnicę dodać resztę składników posiekać nożem i zagnieść ciasto. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem

Moje Słodkie Piekiełko
Biały ser z jogurtów greckich 135

Pyszny biały ser z jogurtów greckich, delikatny rozpływający się w ustach.  750 g jogurtu greckiego (użyłam z biedronki i stwierdzam, że jest idealny i najlepszy) 1-1,5 łyżeczki soli szczypta pieprzu 2 łyżki śmietany garść szczypiorku Wszystko mieszamy, na głębokim talerzu wykładamy pieluchę tetrową lub gazę. Wylewamy na to masę i zawiązujemy. Wieszamy to w takim miejscu

Moje Słodkie Piekiełko
Przebudzenie Barbary 127

Łatwo odchodziło od kości, a tym samym było idealnie wypieczone. Jednak prawdziwą gwiazdą programu była wyborna polędwiczka wieprzowa na purée z selera i jarmużem. Mięso rozpływało się wprost w ustach i było podane ze świetnym sosem oraz gorczycą, które tworzyły integralną całość. Zwieńczeniem naszego posiłku były domowe lody z karmelizowanymi orzechami włoskimi oraz kruchym ciastkiem czekoladowym. Cudowne zwieńczenie tak prostej

Food Square
Surówka z pora, jabłka i marchwi 144

niego prawdziwego rosołu. Pod wpływem temperatury niesamowicie zmienia smak i pamiętam do dziś lasagne z serem białym i porem, jaką przygotowała ongiś moja siostra. Farsz rozpływał się w ustach. Zupa krem z pora też smakuje rewelacyjnie. Zachęcam więc do eksperymentów z tym warzywem. Dzisiaj surówka z pora z dodatkiem marchewki, jabłka i ogórka kiszonego. Całość w sosiku z jogurtu. Jeśli

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania