przeszukam net pod kątem czegoś zdrowszego niż standardowe ciasto :) Jak zwykle znalazłam kilka przepisów ,zmodyfikowałam po swojemu i wyszła ....pachnąca cynamonem ,mocna krucha a jednak rozpływa się w ustach :) nie jest za wysoka a to sprawia ,że bardziej czujemy pyszny mus jabłkowy :) Składniki : - 150 g mąki pszennej krupczatki - 200 g maki pszennej typ 650 - 100 g zmielonych otrąb pszennych
Wypieki Renemetod wykorzystam - ziołowe płukanki do włosów - z podziałem dla włosów jasnych i ciemnych. Ponadto maseczka nawilżająca, odżywcza maseczka z miodu, wygładzający peeling z płatków owsianych, peeling i maseczka do ust. Świetnie brzmi również kąpiel oczyszczająca z toksyn, aromatyczna kąpiel oczyszczająca i wygładzająca skórę, okłady na zmęczone oczy czy cytrynowa maseczka do paznokci! Z pewnością jeśli zapytam Was o to jakie
Plate of Joyburaków których tak na prawdę nie czuć w środku. Dzięki nim natomiast ciasto ma przyjemny bordowy kolor. Podane z mleczkiem kokosowym i kremem buraczano-malinowym wprost rozpływa się w ustach. Dużo stracicie jak nie spróbujecie ;) Polecam gorąco! Przepis na samo ciasto pochodzi z książki „Warzywo” Dominiki Wójciak. Zmiejszyłam tylko ilość cukru a następnym razem nie będę go dodawała
Mienta blogwieprzowe duszone (tutaj w pomidorach i winie) – wciąż dość rzadkie danie na naszych stołach. A szkoda. Mięso jest niezwykle kruche, delikatne, wilgotne. Dobrze przyrządzone wręcz rozpływa się w ustach. Delikatny naturalny sos z warzyw i z dodatkiem pomidorów nadaje niezwykły aromat. Składniki: ok. 0,5 kg policzków wieprzowych (6 sztuk) 2-3 marchewki 1 por 3-4 ząbki czosnku
Pociąg Do Kuchnitrzeba zdrowo odżywiać się. Groszek niskokaloryczny jest, można go sporo zjeść. Wspomaga układ nerwowy, więc kłopotów część masz z głowy. Marzą mi się kolczyki te, a uśmiech maluje usta me :)." Gratuluję zwycięzcom i przypominam, że: wysyłką nagród zajmuje się Cudoteka. Wysyłka nagród odbywać się będzie tylko na terenie Polski. Zwycięzcy mają czas na przesłanie swoich adresów do 4.12.2015 na adres
Mania Wypiekanianapisów , natomiast z zastygającego Ganache możecie ulepić pyszne czekoladowe trufelki! Ganache posiada jeszcze jedną pyszną cechę- nawet w zastygnietej formie, w momencie ugryzienia jest miękki i rozpływa się w ustach! Chcielibyście się sami o tym przekonać?! W takim razie zapraszam do przepisu i życzę Smacznego! SKŁADNIKI: 120 g. ciemnej czekolady (o zawartości kakao od 60% do 80%) 50 g. masła
Domowe Tortymigdałowym kremem i truskawkami, ozdobiony bitą śmietaną, truskawkami i płatkami migdałowymi. Dominujący migdałowy smak, jest delikatnie przełamany świeżością truskawek. Tort wychodzi naprawdę pyszny- każdy jego kęs rozpływa się w ustach, a jego wyjątkowy smak doceniają nie tylko dorośli, ale bardzo smakuje on również najmłodszym. Zapraszam do skorzystania z przepisu opisujacego krok po kroku jak wykonać ten pyszny, dostojny, migdałowy deser
Domowe Tortystopni. Po upieczeniu przed 10 minut zostawiam je w lekko otwartym piekarniku, później wykładam do wystudzenia na kratkę. Smakują wybornie z masłem i konfiturą, wprost rozpływają się w ustach
Szybko Tanio Smaczniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie bułeczki. Mozzarella cudownie rozpuszcza się w ustach. Podczas pieczenia tak kusząco pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (10 sztuk
Di gotujeczekoladą. Podbiła serce męża i syna. czekolada z nadzieniem miętowym – wspaniałe połączenie miętowego wnętrza i gorzkiej czekolady. Po zjedzeniu choćby jednej kosteczki czuć w ustach orzeźwiający, miętowy smak. czekolada z crunchy i owocami – twarda z chrupiącymi elementami w środku rodzynkami
Darcia w kuchnicytryną. Cena 8 zł. Czy mi smakowało? Danie główne, pierwszorzędne. Niby typowy kurczak, ale nie był suchy. Był delikatny i soczysty. Niby typowe puree, ale kremowe, rozpływające się w ustach. Tak jak lubię. Sałatka z wielu warzyw idealnie komponowała się z dobrze doprawionym sosem vinegret. No i to co zachwalać będę zawsze. Słodkości, które w każdej knajpie próbuję, oceniam
Bike By Lifewszystkie składniki na farsz i wymieszać, doprawić do smaku. Papryki umyć i osuszyć. Ostrym nożykiem wyciąć ogonek i wydrążyć ze środka gniazda nasienne i błonki. Wyciąć oczy, nos i usta. Papryki napełnić farszem i zamknąć od góry czapeczką z ogonkiem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec ok pół godziny w 180 stopniach
Smakołyki Asiktórzy uwielbiają puszyste i delikatne serniki i Ci, którzy lubią twardsze wypieki. Dzisiejszy przepis jest zdecydowanie dla tych pierwszych. Delikatny i puszysty, wręcz rozpływający się w ustach, a do tego z ciekawym, kwaśnym akcentem dzięki świeżej żurawinie. To jak będzie, spróbujecie? :) Polecam i zapraszam na sernik z żurawiną ! Składniki na sernik z żurawiną: Spód: 60 g roztopionego masła
Słodkie Przyjemnoścismaku pomarańczy jest bardzo niewiele, bynajmniej ja nie jadłam takowego wcześniej. Batonik pięknie pachnie tym cytrusowym owocem, można także wyczuć nutkę wanilii. Jest delikatny i mięciutki, rozpływa się w ustach. Szkoda, że ta przyjemność jest taka krótka, bowiem Yummy bar liczy sobie jedynie 30 g :( Słodko-zdrowa chwila przyjemności
Zdrowie na języku :Pwszystkimi składnikami wstawiłam do piekarnika, dzięki czemu zapach nie roznosił się po całym domu). Ciasto po upieczeniu jest bardzo miękkie, pięknie pachnie truskawkami, a delikatna kruszonka rozpływa się w ustach. Polecam! Składniki: Ciasto drożdżowe: 50 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru 25 g cukru waniliowego 3 jajka 2 żółtka 150 g masła 1/3 szklanki mleka 2 szklanki mąki pszennej
MyCookBook.pl