usta - 1000 przepisów (strona:17/67)

Konfitura z czerwonej cebuli 139

cebuli. Jest to doskonały dodatek do mięs i wędlin, kanapek czy zwyczajnych krakersów. Konfitura z cebuli to fantastyczne połączenie słodkich i kwaskowych smaków, a cebula wprost rozpływa się w ustach.  Składniki : 400g czerwonej cebuli 120ml czerwonego wina 50ml czerwonego octu winnego 25g cukru 20g miodu 20ml octu balsamicznego oliwa z oliwek sól Przygotowanie : W garnku rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić

Codzienne Gotowanie
Jagielnik z konfiturą truskawkową 178

SZNY!" Dodała jeszcze, że gdybym jej wcześniej nie uprzedziła, nigdy nie pomyślałaby, że jest to sernik... z kaszy jaglanej.  Rzeczywiście, jest pyszny... taki kremowy, rozpływający się w ustach. Bez ani grama sera! Ja na pewno jeszcze powtórzę ten przepis, a Was zachęcam do wypróbowania! ;) Składniki: na tortownicę o śr. 23 cm  spód  100 g herbatników pełnoziarnistych

Kuchnia Ellie
Sernik dyniowy 186

Wspaniale kremowy, rozpływający się w ustach, kusząco pachnący korzennymi przyprawami, typowo jesienny sernik. Jeśli lubicie tartę z dynią, ten sernik na pewno bardzo Wam zasmakuje :-) Sernik wychodzi równy jak stół, nie pęka, ma wyjątkowo delikatną konsystencję i wcale nie trzeba go piec w kąpieli wodnej by uzyskać taki właśnie efekt. Jego przygotowanie nie wymaga nawet miksera, przeciwnie, mikser jest wręcz

maniapieczenia
Gulasz wołowy na piwie z komosą 169

Rozpadająca się wołowina w ustach.....na niedzielny obiad nigdy nie odmówię :)  a na pewno już mój mąż wołowinę by jadł obudzony nawet w środku nocy :) "wołowinowyżerca" Może i was zachwyci? Wersja z piwem i aromatycznymi ziłami. Składniki: 1,2 kg wołowiny  (zrazówka dolna) 0,7 1 ciemnego piwa ok, 0,5 l bulionu 3 duże cebule

Delicious Titbits
Läderach Chocolatier Suisse - czekoladowy raj 144

rodzinnej szwajcarskiej manufaktury Läderach, która produkcją czekolad i pralinek zajmuje się nieprzerwanie od 1962 roku. Nieduża 500 gramowa paczuszka zawierała czekolady w 12 różnych smakach - od rozpływających się w ustach delikatnych czekolad białej i mlecznej, przez czekoladę z orzechami, przepyszną czekoladą pomarańczowo-migdałową i czekoladę z drobinkami żurawiny do wyrazistej ciemnej gorzkiej czekolady zawierającej 70% brazylijskiego kakao. No cóż

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosowy tort Rafaello 142

Świętujemy urodziny piętrowym tortem Rafaello, ja wiem Kochani, że ma kalorii całkiem sporo, ale jest taki pyszny i rozpływa się w ustach, że czasami warto zgrzeszyć :). Ja idę zapalać świeczki i śpiewać " Sto Lat" , a Wam niech ślinka cieknie!. Tort pieczony w tortownicach o średnicy 18 i 26 cm. Wszystkie składniki na biszkopt godzinę przed pieczeniem wyciągnąć z lodówki,( jeśli

Apetyczna babeczka
Wykwintna żytnia tarta z borówkami 191

osłodę? Proponuję żytnią tartę z borówkami. Wypełniona nie kremem, lecz cienką warstwą migdałową i dużą ilością borówek! U nas zniknęła od razu po przygotowaniu. Jeszcze ciepła, rozpływająca się w ustach smakuje najlepiej. Nie jest za słodka, za to krucha, a rozkoszy podniebieniu dodają ciepłe borówki, które puściły sok podczas pieczenia, oraz te które pękają pod naciskiem zębów. Palce lizać! Spróbujcie

Be Fit Be Strong
Staropolska drożdżówka 448

Drożdżówka jest niezwykle miękka i rozpływa się w ustach. Moi domownicy przepadają za nią i nie mogą doczekać się, kiedy przestygnie a kosztowania nie kończą tylko na jednym kawałku. Składniki: … Czytaj dalej Staropolska drożdżówka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
SZARLOTKA NA KRUCHYM CIEŚCIE Z KREMEM JABŁKOWO-BUDYNIOWYM 180

domem i ciepłą kuchnią – mi również! No i dziś mam dla Was przepis na taką pyyyszną szarlotkę. Taką domową , babciną , na półkruchym cieście, które wprost rozpływa się w ustach. Soczyste jabłka obłędnie pachną cynamonem i wypełniają cały dom słodkim zapachem. Taka szarlotka jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki. Gwarantuję , że zniknie jeszcze ciepła i każdy z przyjemnością sięgnie

Ostra na Słodko
Gulasz wołowy po polsku 223

pozbawione hormonów. Mięso wołowe to ogrom witamin z grupy B, żelaza, fosforu czy też rzadkiego selenu. Mięso to posiada najwyższe walory smakowe i przy dobrym przygotowaniu rozpływa się w ustach :). Klasyczny polski gulasz to klasyka smaku i łatwość przygotowania dlatego polecam mój skromny przepis wykorzystać może właśnie na sobotni obiad :]  Dla 4 osób Czas przygotowania: 2-2,5 godziny

Kuchnia PROzdrowotna
Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką 271

Kruchutkie, puszyste ciasto, niezwykle delikatna pianka budyniowa i aromatyczne truskawki - wypiek idealny na niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede wszystkim proste w przygotowaniu - klasyczne, domowe ciasto, które powinno znaleźć się w kuchennych zapiskach każdej pani (lub pana) domu. Kruche Ciasto z Truskawkami i Delikatną Budyniową Pianką - Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej

Słodka Strona
Rolada z bitą śmietaną i bananem 212

chciało mi się coś dobrego,czasu miałam niewiele,i miałam banany i śmietankę 30%,,nawet się nie spodziewałam takiego efektu,wyszło przepyszne i rozpływało się w ustach,spróbujcie koniecznie,naprawdę warto!!! SKŁADNIKI: 4 JAJKA 1/2 SZKL.MĄKI ZIEMNIACZANEJ 1/2 SZKL.MĄKI PSZENNEJ ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA SZKL.CUKRU 500ml ŚMIETANKI 30 % 2 ŚMIETAN FIXY 4 ŁYŻKI CUKRU PUDRU DŻEM TRUSKAWKOWY

Swojskie jedzonko
Ciasto pomidorowe z jeżynami i węgierkami 138

moja wariacja na temat ciasta pomidorowego. Tym razem włożyłam do środka jeżyny i węgierki. Bardzo wilgotne i bardzo puszyste ciasto, pracy z nim niewiele a potem rozpływa się w ustach. Zapraszam do wypróbowania przepisu. Ciasto pomidorowe z jeżynami i węgierkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Twarożek kanapkowy z koperkiem 127

szczegółach, a mianowicie elemencie zaskoczenia...  A propos śniadania do łóżka, też tak macie? :) Ciężko się nie obudzić, gdy Pan Mąż wyczołguje się z łóżka ze zirytowanym bluzgiem na ustach, następnie szura kapciami pełznąc posuwistym krokiem w stronę kuchni, gdzie później trzaska szafkami oraz drzwiami lodówki w poszukiwaniu śniadaniowych wiktuałów.  Pani Żona, zamiast obudzić się wdzięczna za podanie gotowego

Grunt to przepis!
Gratin dauphinois– po francusku, klasycznie 179

tego nadają. Nie ciemnieją, jeszcze mocniej przechodzą smakiem przypraw. Zawińcie pozostałość w folię aluminiową i mocno zagrzejcie w piekarniku. Pyszne. Chrupkie z wierzchu. Kremowe w środku. Rozpływają się w ustach. Nie potrzebuję do nich mięsa, surówki. Wystarczy kubek maślanki. Czy ktoś mi poda widelec? SKŁADNIKI 800g-1kg ziemniaków (przynajmniej typu B, a najlepiej C) 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania