usta - 1000 przepisów (strona:16/67)

Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) 297

Bardzo mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami. Ciasto dziecinnie proste w przygotowaniu, a smak niebiański - deser idealny dla fanów brownies, czekolady i malin. Ciasto Czekoladowe z Malinami (Brownies z Malinami) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej 90 g czekolady mlecznej 3 jajka szklanka cukru cukier

Słodka Strona
kruche słoneczka z kokosem 202

Upiekłam w życiu kilkadziesiąt rodzajów ciastek ale tak dobrych jak te, jeszcze nie jadłam. Wszystkie poprzednie biją na głowę. Są tak kruche i delikatne, że dosłownie rozpływają się w ustach. Pierwszy raz piekłam ciasteczka z dodatkiem octu i przypuszczam, że to jego dodatek sprawia, że są takie kruchutkie. Poczęstowałam nimi kilka osób i już mam na nie zamówienie na święta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
księżyce orzechowe 141

ciasteczka są tak delikatnie, że rozpływają się w ustach. I tak pyszne, ze ręka sama po nie sięga, nie sposób się od nich oderwać. Przepis dziś rano mama podpatrzyła w programie "Rączka gotuje" i od razu zagościły także na naszym stole. Składniki: 50 g orzechów włoskich zmielonych 50 g cukru 140 g mąki 10 dag masła na dekorację

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
kolorowe kwiatuszki- ciasteczka 165

używać barwników spożywczych. Jednak Mała tak ględziła, że chce kolorowe ciasteczka, aż stwierdziłam, że raz nie zaszkodzi. Ciasteczka z tego przepisu wchodzą bardzo kruchutkie i rozpływają się w ustach, my dodatkowo część przełożyłyśmy marmoladą. Mając takie ciasteczka na talerzu w domu od razu robi się wiosenniej:) Składniki: 450 g mąki pszennej  2 jajka 250 g masła 130 g cukru

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka różane i współpraca z Premium Rosa 154

rodzaje, niestety jedne z nich nie ładnie wyszły na zdjęciach więc ich nie pokażę. Przedstawię za to niewątpliwy hit wśród kruchych ciasteczek.  Delikatne, kruche i rozpływające się w ustach ciasteczka z nutą dzikiej róży. Znikają w błyskawicznym tempie, mimo iż są dość słodkie. Przyciągają nie tylko smakiem ale też uroczym wyglądem. Piękny różowy kolor zawdzięczają syropowi z dzikiej róży

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ciasteczka z kajmakiem i solonym karmelem 158

ogóle obłęd. Ciasteczka, które Wam prezentuję są proste ale tak smaczne, że znikają w mgnieniu oka. Dzięki dodatkowi soli nie wydają się być przesłodzone i dosłownie rozpływają się w ustach:) Składniki: na ciasto: 400 g mąki 1 jajko 200 g masła szczypta soli na solony karmel: 2 łyżki cukru 30 ml wody 3 łyżki śmietanki kremówki łyżka masła 1/4 łyżeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Domowa wędlina z rozmarynem [ baleron parzony ] 179

sposób 60 minut. Studzimy w wywarze ( ja zostawiam na całą noc). Baleron przygotowany w ten sposób jest kruchy, miękki, delikatny i aromatyczny. Nie ciągnie się - a rozpływa  w ustach. * sól peklową można pominąć - jednak zwiększa ono trwałość mięsa i kolor jest zdecydowanie lepszy. Bez jej udziału mięso będzie szare. ** Uwaga! jeżeli zalewa nam zmętnieje po dniu - dwóch - wylewamy

kawawszklance
Konfitura z czerwonej cebuli 154

cebuli. Jest to doskonały dodatek do mięs i wędlin, kanapek czy zwyczajnych krakersów. Konfitura z cebuli to fantastyczne połączenie słodkich i kwaskowych smaków, a cebula wprost rozpływa się w ustach.  Składniki : 400g czerwonej cebuli 120ml czerwonego wina 50ml czerwonego octu winnego 25g cukru 20g miodu 20ml octu balsamicznego oliwa z oliwek sól Przygotowanie : W garnku rozgrzać oliwę. Cebulę pokroić

Codzienne Gotowanie
Jagielnik z konfiturą truskawkową 198

SZNY!" Dodała jeszcze, że gdybym jej wcześniej nie uprzedziła, nigdy nie pomyślałaby, że jest to sernik... z kaszy jaglanej.  Rzeczywiście, jest pyszny... taki kremowy, rozpływający się w ustach. Bez ani grama sera! Ja na pewno jeszcze powtórzę ten przepis, a Was zachęcam do wypróbowania! ;) Składniki: na tortownicę o śr. 23 cm  spód  100 g herbatników pełnoziarnistych

Kuchnia Ellie
Sernik dyniowy 198

Wspaniale kremowy, rozpływający się w ustach, kusząco pachnący korzennymi przyprawami, typowo jesienny sernik. Jeśli lubicie tartę z dynią, ten sernik na pewno bardzo Wam zasmakuje :-) Sernik wychodzi równy jak stół, nie pęka, ma wyjątkowo delikatną konsystencję i wcale nie trzeba go piec w kąpieli wodnej by uzyskać taki właśnie efekt. Jego przygotowanie nie wymaga nawet miksera, przeciwnie, mikser jest wręcz

maniapieczenia
Gulasz wołowy na piwie z komosą 187

Rozpadająca się wołowina w ustach.....na niedzielny obiad nigdy nie odmówię :)  a na pewno już mój mąż wołowinę by jadł obudzony nawet w środku nocy :) "wołowinowyżerca" Może i was zachwyci? Wersja z piwem i aromatycznymi ziłami. Składniki: 1,2 kg wołowiny  (zrazówka dolna) 0,7 1 ciemnego piwa ok, 0,5 l bulionu 3 duże cebule

Delicious Titbits
Läderach Chocolatier Suisse - czekoladowy raj 162

rodzinnej szwajcarskiej manufaktury Läderach, która produkcją czekolad i pralinek zajmuje się nieprzerwanie od 1962 roku. Nieduża 500 gramowa paczuszka zawierała czekolady w 12 różnych smakach - od rozpływających się w ustach delikatnych czekolad białej i mlecznej, przez czekoladę z orzechami, przepyszną czekoladą pomarańczowo-migdałową i czekoladę z drobinkami żurawiny do wyrazistej ciemnej gorzkiej czekolady zawierającej 70% brazylijskiego kakao. No cóż

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokosowy tort Rafaello 159

Świętujemy urodziny piętrowym tortem Rafaello, ja wiem Kochani, że ma kalorii całkiem sporo, ale jest taki pyszny i rozpływa się w ustach, że czasami warto zgrzeszyć :). Ja idę zapalać świeczki i śpiewać " Sto Lat" , a Wam niech ślinka cieknie!. Tort pieczony w tortownicach o średnicy 18 i 26 cm. Wszystkie składniki na biszkopt godzinę przed pieczeniem wyciągnąć z lodówki,( jeśli

Apetyczna babeczka
Wykwintna żytnia tarta z borówkami 205

osłodę? Proponuję żytnią tartę z borówkami. Wypełniona nie kremem, lecz cienką warstwą migdałową i dużą ilością borówek! U nas zniknęła od razu po przygotowaniu. Jeszcze ciepła, rozpływająca się w ustach smakuje najlepiej. Nie jest za słodka, za to krucha, a rozkoszy podniebieniu dodają ciepłe borówki, które puściły sok podczas pieczenia, oraz te które pękają pod naciskiem zębów. Palce lizać! Spróbujcie

Be Fit Be Strong
Staropolska drożdżówka 477

Drożdżówka jest niezwykle miękka i rozpływa się w ustach. Moi domownicy przepadają za nią i nie mogą doczekać się, kiedy przestygnie a kosztowania nie kończą tylko na jednym kawałku. Składniki: … Czytaj dalej Staropolska drożdżówka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty