Oprócz pysznej konsystencji i doskonałego smaku zaletą jest błyskawiczny czas wykonania! Polecam! Składniki (12 muffinek): Spód: - opakowanie ciastek belVita kakaowych z madzieniem jogurtowym; - 100 g masła; Masa: - 50 dag twarogu trzykrotnie zmielonego; - pół szklanki drobnego cukru; - łyżka cukru wanilinowego; - 2 łyżki budyniu; - 2 jajka; - banany; Kruszonka: - 100 g ciastek belVita „5 zbóż+mleko” - 50 g masła - 2 łyżki(...)wiórek kokosowych; Wykonanie: Ciastka na spód drobno pokruszyć, dodać roztopione masło. Wymieszać starannie i włożyć do każdej papilotki lekko uciskając. Twaróg zmiksować dodając cukier, cukier wanilinowy, budyń i na końcu jajka. Miksować do powstania gładkiej masy. Nakładać do każdej papilotki porcję masy. Na wierzchu układać po 3 plasterki banana. Ciastka na kruszonkę pokruszyć, dodać wiórki kokosowe i roztopione masło. Wszystko
dom-agi.plSkładniki: - 1,5 szkl mąki - 1/4 szkl cukru - łyżeczka cukru wanilinowego - 2 jaja - 3/4 szkl jogurtu - pół szkl oleju rzepakowego - łyżeczka proszku do pieczenia - pół łyżeczki sody - 40 dag twarogu - 2 galaretki brzoskwiniowe; - 1 galaretka malinowa; Wykonanie: Do miski wsypać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sodę. Wymieszać wszystko. Dodać jogurt, olej, jaja, mieszać tylko do połączenia składników. Wylać(...)wysypanej bułką tortownicy o średnicy 20 cm. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Galaretki brzoskwiniowe zalać 0,5 l wrzątku. Kiedy trochę przestygną dodać do nich twaróg i zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Przelać na wystudzone ciasto i przełożyć do lodówki na kilka godzin. Gdy masa zastygnie przygotować galaretkę malinową z 1,5 szklanki wody. Gdy zacznie
dom-agi.plczęści, owinąć folią, włożyć na 2 godziny do zamrażarki (lub na krócej, jeśli ciasto będzie twarde na tyle, by je zetrzeć na tarce). Masa serowa: – 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, niekwaśnego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie; - 2 łyżki proszku budyniowego waniliowego; - pół kostki miękkiego masła (125 g); - 3 jajka; - 3/4 szklanki cukru Całe jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mąkę(...)twaróg porcjami, dalej ucierając. Ponadto: - 1 duża puszka brzoskwiń; - 5 białek - 1/2 szklanki cukru Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na części. Białka ubić na sztywno z cukrem. Następnie: Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Na to wyłożyć masę serową. Na masie
dom-agi.plOgólnie uwielbiamy serniki, więc ten również przypadł nam do gustu. Ostatnio najchętniej jadłabym serniki, naleśniki z serem, dużo słodkiego, ale to chyba taki czas poświąteczny. Składniki: - 0,75 kg twarogu trzykrotnie zmielonego; - 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków; - 5 jajek; - 125 g masła w temperaturze pokojowej; - 4 łyżki kaszy manny; - 1/2 opakowania budyniu waniliowego; - 1 szklanka śmietany 36% - małe opakowanie(...)cukru wanilinowego Wykonanie: Masło utrzeć do puszystości, dodawać partiami twaróg ucierając. W osobnej misce utrzeć całe jajka z cukrem na puch, dodać do masy serowej i krótko zmiksować. Do masy serowej dodać kaszę, budyń, cukier wanilinowy i krótko zmiksować. Kremówkę ubić, delikatnie wmieszać do masy serowej. Formę o wymiarach 20x20cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i wyrównać. Piec
dom-agi.plserce dzieci. Lukier na bazie soku z cytryny idealnie przełamuje słodycz ciasta, dzięki czemu ciasto nie jest ciężkie. Można się nim zajadać. Składniki: - 4 jajka; - szklanka oleju rzepakowego; - 250 twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego; - 0,5 szklanki cukru; - opakowanie cukru wanilinowego; - 200 g mąki pszennej; - 100 g mąki ziemniaczanej; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Jajka ubić z cukrami na puszystą(...)masę, dodać olej i zmiksować. Zmielony twaróg dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy i miksować do połączenia składników. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut. Proste i pyszne Smacznego function load
dom-agi.plPorcja to 337kcal w tym 26,7g białka, 1,2g tłuszczu, 57,7g węglowodanów oraz 6,1g błonnika. SKŁADNIKI: 50g makaronu gryczanego- przed ugotowaniem- do kupienia tutaj 75g twarogu chudego 150g jabłka obranego ze skórki cynamon PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu Jabłko pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka i zalać niewielką ilością wody Prażyć na małym ogniu(...)przez około 10 minut Do jabłek dodać cynamon Zdjąć z ognia i zblendować na gładki mus Odcedzony makaron przełożyć na talerz, dodać pokruszony twaróg i mus jabłkowy Smacznego! http://www.facebook.com/peanutbuttermonsterblog
peanutbuttermonsterupieczenia. Choć ja zjadłam je i tak na ciepło, bo nie mogłam się doczekać. Składniki (ok 12 sztuk) : 200 g mąki pszennej 200 g mąki żytniej 300 g twarogu (dałam chudy) 250 g masła roślinnego jajko sól, pieprz 500 g pieczarek 150 g sera żółtego Przygotowanie Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Wystudzamy. Dodajemy starty(...)mieszamy. Mąki dokładnie mieszamy z rozgniecionym twarogiem. Margarynę stapiamy, schładzamy i dodajemy do ciasta. Dodajemy jajko i szczyptę soli i wyrabiamy gładkie ciasto. Stolnice podsypujemy mąką, ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o boku ok 10 cm. Na środek każdego z nich nakładamy po łyżce nadzienia i składamy w trójkąty. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około
e-PrzepisyKulinarnecukierni. Sernik szybki i prosty w wykonaniu. Do tego mocno serowy, wilgotny i zbity. Nie będę się rozpisywać na jego temat, sami spróbujcie. Sernik cytrynowy składniki: 750 g twarogu śmietankowego 100 ml śmietany 18% 4 jajka 80 g mąki 100 g Cukru 1 łyżka esencji waniliowej 1 cytryna cukier puder do posypania wykonanie: Twaróg mieszamy za pomocą miksera z mąką
Przysmaki KarolkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drożdżówki z twarogiem z dodatkiem mrożonych borówek. Są miękkie i puszyste. Najlepsze w dniu pieczenia. Doskonałe na śniadanie, kolacje, dla dzieci i dorosłych. Polecam Post Drożdżówki z twarogiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesałatkę z produktów, które akurat są dostępne. Stąd narodził się pomysł na "zieloną sałatkę" z pięknym łososiowym pstrągiem, obtoczonym kolorowymi ziarenkami z sezamu, które przyjemnie chrupią między zębami. Wędzony twaróg przypomina nieco świeży śnieg, który właśnie spadł na moją zieloną dolinę. A wyjątkowy smak oleju rydzowego, który jest jednym z najbogatszych znanych roślinnych źródeł kwasów omega-3 i omega(...)bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Receptura dla dwóch osób: - mix sałat z rukolą (jedna paczka) - 200g fileta z pstrąga łososiowego - jeden owoc avocado - jeden owoc kiwi - 100g białego twarogu wędzonego - 8 pomidorków koktajlowych - po czubatej łyżce sezamu czarnego i białego - sól, pieprz - olej rydzowy - zastąpi dressing Dodatkowo : pół cytryny, łyżka masła klarowanego do smażenia, pergamin. 1. Mix sałat płuczemy
Sajkofanka smakuniego przygotować mnóstwo rzeczy - tarty słodkie i słone, ciasteczka, strudle, wiatraczki, zapiec pod nim kurczaka lub zupę cebulową, nadziać warzywami lub serem. Dzisiaj przedstawiam przepis na tartę z twarogiem, jabłkami i cynamonem. Jest delikatna i słodziutka. Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Przepisy Majki . Zapraszam do przygotowań! Składniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 2 duże słodkie jabłka(...)łyżeczka brązowego cukru szczypta cynamonu szczypta mielonego kardamonu (zastąpiłam ziarenkami z nasion) Masa twarogowa: 100 g twarogu półtłustego 1 jajko 1 czubata łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 niepełna łyżka mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej CZAS PRZYGOTOWANIA: 35-40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Wszystkie składniki na masę twarogową umieszczamy w misce i mieszamy aż do całkowitego połączenia składników
My Culinary Artchyba każdemu, to świetna odmiana, jeśli przypadkiem do waszego menu wkradła się monotonia. Nudnym posiłkom mówimy STOP! Kluczowym składnikiem placuszków jest twarożek grani. Zazwyczaj do ich przygotowania używałam zwykłego twarogu lub serka wiejskiego, jednak ani jedno ani drugie nie sprawdzało się najlepiej. Z twarogiem wychodziły zbyt "ciężkie", a serek wiejski w połączeniu z resztą składników nie dawał jednolitej konsystencji
peanutbuttermonsterkakao. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 20-21cm. Sernik zebra ciasto kruche 110g maki pszennej 55g masła 50g cukru pudru 1 duże żółtko masa serowa 700g twarogu półtłustego lub tłustego (trzykrotnie zmielonego) 200g mascarpone 150g cukru 50g stopionego masła 4 jajka + 1 białko (pozostałe z ciasta kruchego) 3 łyżki kakao 2 łyżki (20g) mąki pszennej 1 łyżka(...)piekarnik w trakcie przygotowywania masy nagrzać do temperatury 150-160 stopni, na dnie piekarnika postawić szerokie naczynie z wodą (można pominąć, ale zminimalizuje to pękanie i nierówne rośnięcie sernika) - twaróg, mascarpone, stopione masło (ostudzone), przesianą mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz cukier zmiksować krótko do uzyskania jednolitej masy - do masy dodawać po jednym jajku oraz białko, po każdym krótko miksować
Smakołyki Berenikispora ilość potasu, a nie solona ma bardzo małą ilość sodu, co wpływa korzystnie na organizm przy wielu dolegliwościach. Składniki: - 250 g kaszy gryczanej (pełna szklanka) - 400 g twarogu półtłustego (2 kostki) + odrobina śmietany/jogurtu - ser żółty (do posypania wierzchu zapiekanki) - 3 duże jajka - 2 łyżki oleju - po łyżce koncentratu i ketchupu - cebula - papryka - kilka pieczarek(...)pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i pieczarki, doprawiam, podlewam odrobiną wody i dodaję po łyżce ketchupu i koncentratu. Całość mieszam i duszę pod przykryciem do kilku-kilkunastu minut. Twaróg rozgniatam z jogurtem , dwoma żółtkami jaj, doprawiając solą i pieprzem. Mieszam kaszę z warzywami, pozostałymi białkami i jednym jajkiem. Dno naczynia żaroodpornego smaruję tłuszczem (w moim przypadku masłem), nakładam kolejno
Kuchnia Ellieroladki! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Do przygotowania w wielu wariancjach smakowych. U mnie pierwsza połowa- z serkiem, sałatą, szynką i serem, a druga - z czosnkiem, koncentratem, twarogiem i papryką. Składniki: - ok. 5-6 dużych placków naleśnikowych (u mnie pól na pól z mąki pełnoziarnistej i tortowej) na pierwsze nadzienie - serek kremowy (np. Almette) - sałata lodowa(...)nałożyć liście sałaty, kawałki sera oraz szynki, zawinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki, nadziać na wykałaczki. Drugie nadzienie - pozostałe naleśniki posmarować koncentratem i drobno posiekanym czosnkiem. Twaróg zmiażdżyć widelcem z mlekiem/jogurtem/śmietaną, dosolić do smaku. Wypełnić nim naleśniki. Na koniec dodać kawałki drobno pokrojonej papryki, zawinąć w rulon, pokroić, nadziać. Gotowe roladki wyłożyć na talerz
Kuchnia Ellie