wprost znikają z talerzy dzieci (i nie tylko :) ) Cały sekret tkwi w delikatnym serowym nadzieniu. Pozostałe składniki to tylko uzupełnienie, które możemy wedle upodobania zmieniać! Nadzienie serowe: 30 dag twarogu 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego 1/2 opakowania cukru wanilinowego 1 łyżeczka cukru ok 100 ml mleka Wykonanie: Do twarogu wbić jajko, dodać pozostałe składniki. Zblendować i na końcu dodawać
Tradycyjna KuchniaSpaghetti primavera – pyszna wiosenna pasta! Jedno z najbardziej zielonych dań, pełne warzyw i smaków wiosny. Chyba najbardziej zdrowy makaron jaki można sobie wyobrazić. Czas: 20
Niedzielny kucharzJeśli lubicie młodą kapustę to ten przepis na pewno Wam zasmakuje! Nasza autorska wersja popularnej portugalskiej calo verde, zainspirowana polską parzuchą. Zupa z młodej kapusty i
Niedzielny kucharzSłodko ostry kurczak po żydowsku, pożywna sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, spaghetti primavera, risotto, zupa calo verde z młodą kapustą i misa obfitości z pęczakiem i
Niedzielny kucharzDo misy Buddy możesz wrzucić wszystko, byle były to warzywa, kasze i generalnie wegetariańskie składniki. Powinno być kolorowo. Smacznie jest zawsze. Buddha bowl to micha pełna
Niedzielny kucharzNiesamowicie aromatyczna marynata i glazura w jednym o niecodziennym smaku i korzennym aromacie. Delikatnie pachnie cynamonem. Doskonale pasuje przede wszystkim do wieprzowiny: np. polędwiczki lub łopatki
Niedzielny kucharzPyszne skrzydełka z grilla w bardzo prostej glazurze na bazie oleju i masła, która wspaniałe nawilża mięso, chroniąc przed wysuszeniem. Dzięki temu będzie soczyste i aromatyczne
Niedzielny kucharzSą proste w przygotowaniu, ale smakują absolutnie wyjątkowo. Te zupy krem zasmakują każdemu! Można je jeść jako chłodnik i na gorąco. Poznajcie 5 sprawdzonych pomysłów na
Niedzielny kucharzZupełnie niesamowita zaprawa na grilla, o głębokim słodko-gorzkim smaku, pachnąca wędzonką i dymem. Można jej użyć także do mięs pieczonych w piekarniku. Najlepiej nadaje się
Niedzielny kucharzGlazura na grilla z wina i cynamonu – bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim do wieprzowiny: np
Niedzielny kucharzblogu,tym razem migdałowy. No cóż,mam słabość do serników,bardzo je lubię więc często piekę:) spód: 150 g podłużnych biszkoptów masa serowa: 600 g twarogu z wiaderka 4 jajka 200 ml śmietanki 30% 100 g zmielonych migdałów 4 łyżki cukru pudru 1 cukier migdałowy (op 16g) 1 budyń śmietankowy na 3/4l ponadto: 3 łyżki masy(...)kajmakowej 50 g płatków migdałowych Żółtka utrzeć z cukrem,stopniowo dodawać twaróg,na końcu śmietanę i mielone migdały. Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą pianę,delikatnie wymieszać z proszkiem budyniowym i połączyć z masą serową. Tortownicę o śr. 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Masę wylać na biszkopty i sernik wstawić do piekarnika
Kolorowa kuchnia Elkismaku leśnych jagód oraz masą z jogurtu naturalnego to świetna propozycja chłodnego deseru na spotkania przy kawie z najbliższymi. Składniki: Spód: 110g okrągłych biszkoptów Masa serowo-jagodowa: 920g twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 6 łyżek cukru pudru 16g cukru wanilinowego 4 łyżki żelatyny 7 łyżek mleka bez laktozy Mlekovita 200g jagód Masa jogurtowa: 350g jogurtu naturalnego bez laktozy Mlekovita(...)Jagody umyć, a następnie zmiksować blenderem. 3. Masa serowo-jagodowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę, dokładnie wymieszać i wystudzić. Twaróg zmielić 3-krotnie maszynką do mielenia, zmiksować mikserem, dodać cukier, cukier wanilinowy, jagody i całość dokładnie wymieszać mikserem. Następnie dodać zahartowaną żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Następnie
Szalona Kuchnia EwelinyTen schab w glazurze, choć robiony w piekarniku, smakuje zupełnie jak z grilla. Wszystko dzięki niecodziennej aromatycznej marynacie z winem i cynamonem. Czas: 10 minut Poziom
Niedzielny kucharzZielony sos, zielone warzywa – mega prosta a wykwintna potrawa. Sałatka z sosem Zielonej Bogini – zrobi ją nawet zielony kucharz. Sałatka Zielonej Bogini – idealna
Niedzielny kucharzszybko. Swoją świeżość zachowują bardzo długo, choć gwarantuję Wam, że nie dotrwają kolejnego dnia ;) Składniki na około 36 rogalików: * 3,5 szklanki mąki pszennej tortowej * 250 g twarogu z wiaderka * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki cukru * 1 kostka masła * dodatkowo mąka do podsypania * dżem wiśniowy do nadzienia (użyłam dżem z wiśni firmy(...)Stovit ) * cukier puder do posypania Wykonanie: Z mąki, twarogu, proszku do pieczenia, cukru i masła zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na kształt koła. Radełkiem lub nożem każde koło podzielić na 8 trójkątów. Na każdym ułożyć niewielką ilość nadzienia, zwijać rogaliki. Tak przygotowane rogaliki piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około
Zrób to smacznie