Glazura na grilla z wina i cynamonu

Glazura na grilla z wina i cynamonu

Glazura na grilla z wina i cynamonu

Glazura na grilla z wina i cynamonu – bardzo aromatyczny dodatek do mięsa, nadający mu zupełnie nowy smak. Glazura jest doskonała przede wszystkim do wieprzowiny: np. polędwiczki lub łopatki, ale świetnie nadaje się też do grillowanego schabu. O tej miksturze można powiedzieć, że to glazura i marynata równocześnie. Mięso przed grillowaniem trzeba dokładne obtoczyć i odstawić do lodówki na godzinę, a najlepiej na całą noc. Podczas grillowania co jakoś czas pokrywamy mięso cienką warstewką glazury. Mięso... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, grill, sosy, twaróg, polędwiczki, schab, wieprzowina, skrzydełka, polędwiczka, mięsa pieczone, polędwiczki w sosie, schab gotowany

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.