Menu na tydzień: W kolorze groszku

Menu na tydzień: W kolorze groszku

Menu na tydzień: W kolorze groszku

Słodko ostry kurczak po żydowsku, pożywna sałatka nicejska z pieczonymi ziemniakami, spaghetti primavera, risotto, zupa calo verde z młodą kapustą i misa obfitości z pęczakiem i krewetkami. W każdym daniu mnóstwo zielonych warzyw, zwłaszcza groszku, fasolki i szparagów – tak wygląda menu na ten tydzień. Warzywo dla kobiet w ciąży i niemowlaków Młoda fasolka i groszek! Co prawda sezon na nie jest jeszcze przed nami, pierwsze najsłodsze groszki i najbardziej delikatne fasolki pojawią się dopiero w czerwc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, krewetki, szparagi, ryż, kapustą, spaghetti, zupa, sałatka, kurczak, ziemniaki, sałatki, pieczone ziemniaki, twaróg, risotto, fasolka szparagowa, makarony, makaron, kolacja, kasza, chorizo, sałatka z kurczakiem, zielone szparagi, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, sałatka z ryżem, kurczak z ryżem, salatka z makaronem, kurczak z warzywami, sałatka z kurczakiem i makaronem, kurczak z makaronem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.