żółtka szczypta soli pół kostki margaryny lub 125 g masła nadzienie pęk liści z buraka naciowego ok 10 szt pół cebuli 2-3 ząbki czosnku 200 g twarogu półtłustego 200 ml śmietany 2 białka 50 g żółtego sera sól pieprz szczypta oregano szczypta bazylii natka pietruszki tłuszcz do smażenia Buraka myjemy, osuszamy i siekamy jak szpinak. w głębokiej patelni(...)tarty. Podpiekamy ok 14 min. W tym czasie przy pomocy blendera rozbijamy śmietanę i białkami i żółtym serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Buraki wysmażone mieszamy z pokruszonym twarogiem i wykładamy na podpieczonym spodzie a następnie zalewamy masą śmietanową. Zapiekamy ok 30 min . Można posypać niewielką ilością żółtego sera
Gotowanie jest łatweKrem z ziemniaków, prowansalska pomidorowa, błyskawiczna, domowa zupka chińska, zupa z soczewicy, krem z pieczonej papryki i cieciorki i pyszna włoska zupa z czerstwego chleba –
Niedzielny kucharzPizza na cieście z kalafiora, pizza na cieście z kurczaka, pizza na super cienkim cieście, pizza błyskawiczna i pizza w stylu zero waste – pięć oryginalnych
Niedzielny kucharzKurczak faszerowany wątróbką, pizza gotowa w 10 minut, kaczka z jabłkami, domowy kebab i calzone z warzywami – to pięć hitów, najbardziej klikanych przez Was przepisów na
Niedzielny kucharzPulpety wołowe, z indyka, kurczaka, jagnięciny, ryby, pulpety z ryżu… ale pulpety z krewetek? Tak jest. Zdziwicie się jak super łatwo można je zrobić i
Niedzielny kucharzPrzepis brytyjskiego kucharza, który schudł 80 kg jedząc m.in. burgery i sałatki coleslaw. Obydwa dania mają lekko zmieniony skład, ale smakują jak klasycznym hamburger i coleslaw
Niedzielny kucharzProsta, bardzo aromatyczna zapiekanka ziemniaczana o pięknej historii. Tartfilette doskonale nadaje się na obiad w chłodne, jesienne dni. Czas przygotowania : Godzina Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji
Niedzielny kucharzSkładniki: Bazyliowe pesto: 2 garści liści bazylii 3 łyżki płatków migdałowych 1 mały ząbek czosnku 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy spora szczypta soli Kluski leniwe: 250 g półtłustego twarogu 50 g sera gorgonzola 1 jajko ok. 1 szklanki mąki pszennej T 650 sól Dodatkowo: mała garść orzechów włoskich Przygotowanie klusek z pesto: Najpierw zrobiłam pesto, umyłam, osuszyłam(...)robić w moździerzu, trwa to dłużej ale pesto jest smaczniejsze. Włożyłam do blendera obrany czosnek, płatki migdałowe, wlałam wodę, olej i wsypałam sól, zmiksowałam na gładkie pesto. Zmiksowałam zmielony twaróg z połową pesto, gorgonzolą, żółtkiem. Ubiłam na sztywno białko i delikatnie je połączyłam z masą serową. Do masy wsypałam mąkę i zagniotłam ciasto, jeśli jest za rzadkie wystarczy dosypać
Moje Małe CzarowanieKurczak alla cacciatora, zappiekanka tartiflette, caserolle z indykiem, burgery wołowo-cukinowe i wreszcie – zupa z mlekiem kokosowym. Tak wygląda menu na początek października. „Tymczasem nastąpiła jesień
Niedzielny kucharzAdobo to niesamowicie aromatyczna i wyrazista przyprawa zrobiona na bazie czosnku, oregano, pieprzu, papryki, soli/sosu sojowego i oliwy. Świetnie sprawdza się jako marynata i glazura do
Niedzielny kucharzNajprostsze przepisy są najlepsze. Prawdziwą skarbnicą takich dań są Włochy. Polecamy mega łatwy przepis na mega smaczną pastę do przygotowania w 30 minut. Tu nie ma
Niedzielny kucharzKurczaka po francusku raczej nie zamówicie w Paryżu, ale w Nowym Jorku znajdziecie go w większości włoskich restauracji. Danie jest bardzo proste, ale wykwintne. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzOrzeźwiające, pikantne danie, którego ostrość łagodzi aksamitne mleko kokosowe. Curry jest bardzo łatwe do zrobienia. W kwadrans możecie mieć na stole oryginalne, orientalne, pachnące danie. Czas
Niedzielny kucharzuzyskać jeszcze bardziej puszystą wersję polecam ubić białka przed dodaniem ich do masy. TWAROGOWA ZAPIEKANKA Z DYNIĄ I BATATEM Podane składniki na dwie porcje Czas przygotowanie 60 minut Twaróg półtłusty 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 jajka Słodka i wędzona papryka, sól, pieprz Pół batata Dynia (tyle samo ile batata) Batata i dynię pokroić w kostkę Twaróg rozgnieść widelcem
HealthyCreationsSzczur Remy uratował tym daniem restaurację szefa Gusteau. Krytyk kulinarny stwierdził, że to najlepsze ratatouille jakie jadł. Problem w tym, że to nie było ratatouille. Czas
Niedzielny kucharz