się im nie oprze. Polecam! Zdążycie je zrobić jeszcze dzisiaj :) Składniki: (na ok. 35 sztuk) Ciasto: 220 g mąki pszennej+ odrobina do podsypywania 200 g twarogu półtłustego 200 g masła 60 g cukru pudru szczypta soli Dodatkowo: 4-5 małych jabłek cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto: Twaróg zmielić (wystarczy rozdrobnić widelcem
Nastoletnie Wypiekaniesernik! Składniki: ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru pudru 1 jajko 0,5 kostki masła/margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (całe wiadereczko) 5 żółtek 1 szklanka cukru budyń śmietankowy/waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżeczki śmietany 3 łyżeczki oleju kto lubi - rodzynki pianka: 5 białek 0,5 szklanki cukru(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiec w piekarniku około 15 minut w 180 stopniach. 2. Masa serowa: Utrzeć żółtka z cukrem. Potem dodawać stopniowo resztę składników - najpierw twaróg, potem pozostałe. Masa będzie płynna. Wylać na podpieczone ciasto. Posypać całość rodzynkami. Piec około 40 minut. 3. Pianka: gdy ciasto się upiecze, to ubić białka na sztywną pianę
dobra gospodyni dom wesołym czyniserowe placuszki podane z kwaskowatym sosem z rabarbaru. Mniam <3 Przepis znalazłam na blogu Smaki Asi . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje (8 placuszków): 300 g chudego twarogu 1 jajko 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki cynamonu mąka do obtaczania szczypta soli Składniki na sos: 1 długa łodyga rabarbaru(...)zasypujemy cukrem, dodajemy 3 łyżki wody i cynamon i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy około 10 minut, aż rabarbar zacznie się rozpadać, a sos zgęstnieje. Odstawiamy na bok. 2. Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub blendujemy na gładko. Przekładamy do miski, dodajemy jajko, kaszę, mąkę miód, cynamon i szczyptę soli. Przy pomocy łyżki bardzo dokładnie mieszamy i rozcieramy masę
My Culinary ArtBardzo dobre muffinki - szybkie, wilgotne w środku a do tego zdrowe :) SKŁADNIKI: 250 g twarogu (półtłusty lub tłusty) 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju 2 szkl mąki (u mnie pół na pół zwykła z pełnoziarnistą) 1/2 szkl płatków owsianych błyskawicznych 1/2 szkl cukru (u mnie brązowy) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody wiśnie z kompotu(...)suszone 1. Twaróg zmiksować z mlekiem, jajkiem i olejem na gładką masę. 2. Suche składniki wymieszać ze sobą i dodać do zmiksowanej masy serowej. 3. Dodać wiśnie (jeśli są z kompotu należy je dobrze odsączyć) 4. Nakładać porcje ciasta do foremek na muffinki (ja używam silikonowych). 5. Piec do suchego patyczka
Kto ugości moich gości?jest przepisem z bloga Smaki Weroniki. Zapraszam do przygotowań! Składniki na tortownicę o średnicy 24-26 cm: 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) 1 kg dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 3 duże jajka 2 czubate łyżki wiórków kokosowych skórka otarta z 1 limonki Dodatkowo: wiórki kokosowe(...)CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. W misie miksera umieszczamy mleko kokosowe i twaróg, miksujemy do połączenia składników. Nie przerywając ubijania dodajemy cukier, następnie proszek budyniowy, jajka, wiórki kokosowe i na koniec skórkę z limonki. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Przelewamy do formy, wkładamy
My Culinary ArtDziś zapraszam na fantastyczne naleśniki , którymi ostatnio zajadała się cała moja rodzinka! Delikatne, maślane naleśniki wypełnione po brzegi przepysznym i sycącym farszem z twarogu i kaszy gryczanej z cebulką. Podane ze świeżymi ziołami nie tylko cudownie smakują, ale i rewelacyjnie wyglądają! Są świetnym pomysłem na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z ulubionym sosami np. czosnkowym , są świetnym pomysłem(...)mieszamy, odstawiamy na ok. 10 minut, smażymy 4 średniej wielkości naleśniki. Kaszę gryczaną gotujemy al dente, cebulkę siekamy, przesmażamy na maśle klarowanym, a następnie dodajemy do ugotowanej kaszy. Wrzucamy twaróg, posiekane zioła, sól, pieprz, paprykę i dokładnie mieszamy wyrabiając farsz. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki, zwijamy w rulony i rumienimy na rozgrzanym maśle. Podajemy gorące
Ostra na SłodkoSkładniki: (na kwadratową blaszkę o wymiarach 24x24 cm) Spód z herbatników: 250 g kakaowych herbatników 80 g masła 1 łyżka mleka Masa serowa: 1 kg twarogu, zmielonego dwukrotnie (można użyć z wiaderka) 200 g jogurtu greckiego 1 szkl cukru 4 duże jajka 2 łyżki kaszy manny 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka naturalnego kakao Polewa czekoladowa(...)st.C przez ok. 10-15 minut. Wyjąć i pozostawić do wystudzenia. Masa serowa: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Więcej przeczytasz tutaj . Twaróg, jogurt, cukier, jajka oraz kaszę mannę umieścić w dużej misce i krótko zmiksować mikserem tylko do połączenia składników. Połowę masy serowej wylać na podpieczony spód z herbatników. Na masie delikatnie umieścić
Nastoletnie Wypiekaniesię tu z akcją zainicjowaną przez Badylarkę na Durszlaku oraz Mikserze Kulinarnym , której celem jest zaprezentowanie dań wyłącznie biało-czerwonych. Przyjęłam wyzwanie! :) Składniki na 4-5 kanapek: 200g twarogu chudego 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 czerwonej papryki - dużej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki ostrej papryki mielonej sól, pieprz - do smaku Paprykę pokroić w drobną kostkę. Twaróg
Grunt to przepis!kruche: 80 g masła 120 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 1,5 łyżki kakao 1 żółtko szczypta soli Masa serowa: 800 g tłustego twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 200 g kwaśnej śmietany 18% 3/4 szkl cukru 3 duże jajka 30 ml soku z cytryny ziarenka z 1 laski wanilii (można zastąpić 1 łyżeczką ekstraktu(...)lodówce. W międzyczasie piekarnik rozgrzać do 180 st.C. Spód ciasta podpiec przez ok. 20 minut. Następnie wyjąć i przestudzić. Masa serowa: Zmielony twaróg wraz z pozostałymi składnikami zmiksować do połączenia i powstania gładkiej, jednolitej masy. Nie miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na podpieczony spód. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego
Nastoletnie WypiekanieLekkie, słodkie placuszki idealne na śniadanie. Jeden placuszek ma 218 kcal. Składniki (na 6 placuszków): 4 mocno dojrzałe banany 3 jajka 200 g chudego twarogu 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek mąki orkiszowej (może być inna) łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie Banany i twaróg dokładnie rozgniatamy (najwygodniej blenderem), dodajemy jajka, mąki, proszek
e-PrzepisyKulinarnecukrem bardzo dokładnie, następnie ciągle mieszając dodawać po jednym jajku. Dodać proszek budyniowy i cukier waniliowy. Jak już masa z jajami jest dokładnie utarta dodawać po kilka łyżek twarogu i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć jedną część ciasta. Na ciasto rozłożyć masę twarogową, na górę poukładać brzoskwinie. Brzoskwinie pokroić na grube plastry. Masa z białek- białka(...)waniliowy zmiksować, czas 30 sek,obroty 4 – zamieszać za pomocą kopystki, żeby wszystko z boków i dna odeszło – dodać żółtka, czas 10 sek, obroty 5 – dodać twaróg, proszek budyniowy, zamiast miarki włożyć kołpytkę,zmiksować 30 sekund, obroty 6 – zgarnąć masę z boków za pomocą kopystki i ponownie zmiksować czas 10 sek, obroty 5 masa białkowa
Kuchnia Pokoleńciasteczkami stanowią nie lada pokusę dla każdego łasucha. Jeśli tak jak ja uwielbiacie Oreo, to skuście się na nie koniecznie. :) * SKŁADNIKI na 16 mini serniczków 500 g tłustego twarogu 2 całe jajka 2 czubate łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany ½ szklanki cukru ½ laski wanilii, bardzo drobno posiekanej (lub 1 łyżeczka esencji waniliowej) 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej(...)ciasteczek oreo * PRZYGOTOWANIE Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Cztery całe ciastka zmiksuj w blenderze na małe kawałeczki i dodaj do masy serowej. Do 16 papilotek włóż po jednym ciastku. Zalej czubatą łyżką masy serowej, tak, aby wypełniła niemal całą papilotkę i opcjonalnie posyp kawałkami ciastek. Piecz 25-30 minut
Food Squareyour calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 1 większą lub 2 mniejsze porcje) 1 szklanka mleka 6 łyżek płatków ryżowych 1 1/2 łyżeczki miodu 125 g chudego twarogu 2 1/2 łyżki jagód Przygotowanie Do garnuszka z grubszym dnem wlewamy szklankę mleka, dodajemy miód do smaku i gotujemy. Gdy mleko się zagotuje wsypujemy płatki ryżowe i ciągle mieszając gotujemy(...)około 3-4 minuty. Zdejmujemy garnuszek z ognia, odstawiamy na 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy do naszych płatków ryżowych 125 g chudego twarogu, dokładnie mieszamy wszystko widelcem. Do naczynia do zapiekania przekładamy połowę masy ryżowo-twarogowej. Na nią wysypujemy 2 łyżki jagód. Następnie nakładamy resztę masy. Naczynie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekamy około 18 minut
Słodkie okruszkipierogów: domowy sos truskawkowy Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej typ 450 lub 650 3/4 szklanki gorącej przegotowanej wody 3 łyżki oleju szczypta soli Nadzienie: ok 400 g twarogu półtłustego (mój miał 386 g) 6-7 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 2 żółtka 3,5 łyżki cukru 2 łyżki rodzynek ziarenka z połowy laski wanilii lub małe opakowanie cukru wanilinowego Przygotowanie(...)wanilii lub cukrem wanilinowym. Możesz też zrobić to mikserem, będzie szybciej. Zuzia spała, więc nie chciałam aż tak hałasować. Ręcznie poszło fajnie. Z żółtek powstanie jasna, puszysta masa. Dodaj twaróg i utrzyj do gładkości. Dodaj kaszę jaglaną i rodzynki. Wymieszaj dokładnie. Sprawdź, czy jest dostatecznie słodkie. Możesz ewentualnie dosłodzić. Ciasto podziel na 2-3 części. Każdą rozwałkuj cienko na stolnicy
Anioszek w kuchnibudyniem i nutą pomarańczy spód: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej 60 g oleju kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki ksylitolu 1 łyżeczka sproszkowanego karobu 1 kg twarogu (u mnie 500 g półtłustego i 500 g chudego) 6 jajek 2 budynie waniliowe premium Delecta z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu (lub nieco więcej, ok. 1 szklanka) 2 szklanki(...)Delecta Wszystkie składniki na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić w miarę równomiernie ciasto. Nakłuć widelcem i piec przez 10 minut w 180 stopniach, przestudzić. Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać 4 żółtka i 2 jajka, budyń, ksylitol, skórkę z pomarańczy i ekstrakt. Wymieszać wszystko przy pomocy miksera. Dodać 2 szklanki mleka i ponownie zmiksować całość (ważne
FitKot