truskawkowe - 9516 przepisów (strona:424/635)

Owsianka z chia (bez gotowania) 178

poczekać.  Czyszczę przedwojenne sztućce, słucham muzyki i oglądam filmy, czyli ostatni tydzień wakacji w wykonaniu Magdy. Owsianka jogurtowa z nasionkami szałwii hiszpańskiej - chia, bez gotowania; podana z sosem truskawkowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 40 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich łyżka nasion szałwii hiszpańskiej, chia pół szklanki jogurtu naturalnego - około 120 g 50 ml mleka jak zrobić? Jogurt

tost z dżemem
Makaron z sosem śmietanowo-truskawkowym 190

dekoracji  Makaron ugotować, przelać zimną wodą. Truskawki oczyścić, opłukać, parę odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. Makaron wyłożyć na talerz, polać śmietaną, na wierzch polać mus truskawkowy, ozdobić truskawkami i miętą. Od razu podawać

Camilla w kuchni
Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 127

Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste z salami i czarnymi oliwkami Bardzo dziękuję dziewczynom za pomoc w realizacji zadania, a wszystkim

Moja smaczna kuchnia
Truskawki w syropie karmelowym 188

jego zawartością? My robimy przetwory, bo chcemy wiedzieć co jemy. Nie robimy hurtowe ilości, które zalegają potem w szafkach, ale urozmaicone po kilka słoiczków o różnych smakach. Ostatni truskawkowy przepis w tym sezonie to Truskawki w syropie karmelowym, które pozwalają nam zachować smak lata na dłużej. Są świetnym dodatkiem do deserów, ale można nimi słodzić również herbatę, szczególnie pitą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Łatwe ciasto na zimno z owocami 178

Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Orchard Fruits .     Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn)     1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną

Mała Cukierenka
Shake bananowy 174

Wspaniały nie tylko na upały chwila ochłody Składniki • 2 banany • 1 szklanka wody • 2 łyżki mleka w proszku • 3 łyżki ulubionych lodów miałam truskawkowe Sposób przygotowania 1. • Banany pokroić na kawałki Włożyć do pojemnika  dodać wodę mleko w proszku wszystko razem zmiksować 2. • Do dużej szklanki dać lody zalać powstałym koktajlem  ozdobić wg uznania

W królestwie smaków Beaty
Kokardki z musem truskawkowym 163

odsączyć na sitku. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, parę odłożyć do dekoracji a resztę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem truskawkowym oraz odłozonymi truskawkami. Przybrać miętą

Camilla w kuchni
.1055. warzywne brownie 135

brownie z cukinii z domowym dżemem truskawkowym~ Pomysł na letni, lekki i smaczny obiad?  Wegańskie kotlety z bobu + dietetyczny sos kurkowy! <3  KLIK po przepis

breakfast of dreams
Ciasto arbuzowe, czyli nieustające eksperymenty 165

piekarniku zamykamy na 25 minut w temperaturze 180 stopni. Składniki na masę arbuzową - 3 kilogramy miąższu arbuza - 4 łyżki żelatyny (odpowiednio agar agaru w wersji wegetariańskiej) - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie masy arbuzowej: Z miąższu wyjmujemy możliwie dużą ilość pestek. Kroimy go drobno, odsączamy i zagotowujemy. Żelatynę (lub agar agar) i galaretki rozpuszczamy w soku pozostałym z arbuza. Mieszamy ze sobą

Życie zamknięte w smaku
Kremowe ciasto na roladzie truskawkowej z bananami 187

ROLADZIE Z BANANAMI Składniki na roladę biszkoptową: - 6 jajek - 6 łyżek mąki pszennej - 6 łyżek drobnego cukru do wypieków - ½ łyżeczki proszku do pieczenia - dowolny dżem do posmarowania (u mnie truskawkowy) Przygotowanie rolady biszkoptowej: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę. Podczas ubijania partiami dodajemy cukier. Gdy piana będzie już sztywna dodajemy

Życie zamknięte w smaku
Tarteletki z kremem budyniowym i owocami 128

sprawę tak, że będę częściej raczyła Was nowinkami z mojej kuchni albo z... kuchennej półki ;) Tymczasem rozkoszujcie się superprostym, klasycznym sposobem na idealny poczęstunek. Szczególnie w czasie, gdy sezon truskawkowy się rozpoczyna. Łasuchy będą zadowolone! ^^ TARTELETKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I OWOCAMI Składniki na ciasto: - 200 gramów mąki pszennej - 100 gramów mąki krupczatki - 200 gramów masła (+ do wysmarowania foremek) - 100 gramów

Życie zamknięte w smaku
Lekki owocowo – jogurtowy deser 130

deseru potrzeba niewiele czasu a przy tym efektownie wygląda i jest smaczny. Użyłam do jego przygotowania owoce, które znalazłam w ogrodzie. Składniki 1 duży jogurt typu greckiego 1 galaretka truskawkowa 1 śliwka renkloda Garść malin Kilka jeżyn ½ brzoskwini ½ gruszki Wykonanie: Galaretką rozpuszczamy w niecałej szklance wody ( dobrze jest do tego użyć zwykłego miksera ). Do rozpuszczonej galaretki dodajemy jogurt ( podczas miksowania

Smaki Ewy
Wieloowocowy placek z jogurtowymi galaretkami 159

cytrynce   http://ewysmaki.blogspot.com/2014/10/cytrynka-puszyste-ciasto.html#comment-form ) 5-6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Dodatkowo 1 galaretka kiwi 1 galaretka truskawkowa 4 jogurty naturalne Truskawki z kompotu Brzoskwinie z syropu Wykonanie: Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy na połowę na dwa cienkie placki. Jedną połowę umieszczamy ponownie w blaszce. Galaretkę zieloną rozpuszczamy

Smaki Ewy
Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowym 158

truskawki rozgniatamy typowym tłuczkiem do ziemniaków ( tak aby zostały kawałki owoców ). Dodajemy kilka łyżek śmietany i cukier do smaku. Na naleśnikach rozsmarowujemy twaróg, zwijamy w rulonik i polewamy sosem truskawkowym. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Restauracja „Biały Dwór” - Podzamcze koło Kwidzyna 225

grzybów leśnych, ale nie oznacza to oczywiście, że była niesmaczna. Po obfitych porcjach nie starczało sił na desery – tylko młodzież nie odmówiła sobie frajdy naprawdę dobrych lodów ( zwłaszcza truskawkowych! ) i sernika ( miłośnik sernika nigdy mu nie przepuści, jeśli zobaczy go w karcie ). Podsumowując – jedzenie nas zadowoliło, co z nawiązką zrekompensowało drobne mankamenty – niezbyt wygodne fotele na tarasie, kołyszący się lekko

Smaki Ewy