około 3-5 minut z każdej ze stron. Gotowe.Prawda,że szybko i łatwo? Cudownie smakuje z powidłami śliwkowymi własnej roboty - (klik) z domowym dżemem truskawkowym (klik) lub z dżemem rabarbarowym z imbirem (klik) Smacznego śniadanka życzę! A gdy sezon na truskawki, to można je polać syropem klonowym. Polecam inne omlety OMLET ZE SZPARAGAMI OMLET PARYSKI
potrawyregionalnewlewałam do wygotowanych i suchych słoików. Dobrze je zakręcałam i odstawiałam przykrywkami do dołu. Smacznego! Zapraszam na inne dżemy: GALARETKA Z CZERWONEJ PORZECZKI DŻEM Z WIŚNI DŻEM TRUSKAWKOWY DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM POWIDŁA ŚLIWKOWE SOK Z ARONII
potrawyregionalneUstawiałam je przykrywką do dołu. Smacznego! Polecam DŻEM Z CZARNEJ PORZECZKI DŻEM Z DYNI POMARAŃCZY Z WANILIĄ I CYNAMONEM DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ POWIDŁA ŚLIWKOWE DŻEM TRUSKAWKOWY SOK Z ARONII
potrawyregionalneNormal 0 21 Galaretka truskawkowa – 1 op Mleko skondensowane niesłodzone – 350g Woda – 1 szkl Mus z truskawek – ¼ szkl Bita śmietana truskawki Galaretkę rozprowadzić w 220 ml wody gorącej w wysokim naczyniu, dobrze wymieszać odstawić do schłodzenia. Jak będzie zimną i lekko tężała zacząć ją ubijać mikserem powoli dolewać mleko, dodać zmiksowane owoce truskawek i jeszcze chwile zmiksować razem
Camilla w kuchniurozmaiciłam poprzednią wersję. 6 gofrów Krem: 160g serka mascarpone 400 ml śmietanki 22-36% 120g cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu Dodatkowo: 1 galaretka cytrynowa 6 łyżek dżemy truskawkowego 1 banan lub inne owoce do dekoracji wiórki czekoladowe do pospania Śmietankę ubić z cukrem i śmietan-fixem ubić na sztywno. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać i odstawić
Di gotujeSkładniki: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego 16 biszkoptów 400 g truskawek (mogą być mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć biszkopty. Masło rozpuścić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać ser, budynie i masło. Białka ubić na sztywną pianę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaserka mascarpone 100 g gorzkiej czekolady puszka brzoskwiń 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny na masę ciemną: 350 ml kremówki 150 g czekolady deserowej dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury truskawkowej syrop z brzoskwiń w puszce Biszkopty upiec najlepiej dzień wcześniej. Białka ubić z cukrem na sztywno. Ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać mąkę wymieszaną
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaProsty i szybki do zrobienia sernik z truskawkami pieczonymi i świeżymi. Idealny przepis na zbliżający się sezon truskawkowy. Upiekłam go w małej tortownic ale można upiec o nieco większej bo wszedł bardzo wysoki. Dodatkowo sernik można wykończyć bitą śmietaną a na nią ułożyć truskawki. *mała tortownica 16 cm: Składniki: 700 g jogurtu greckiego 3/4 szklanki cukru pudru 1/3 szklanki oleju
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 300 g agrestu pokrojonego na połówki na piankę: 5 białek 1 szklanka cukru 40 g kisielu truskawkowego* Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Podzielić na dwie nierówne części. Większą część rozwałkować i wylepić nią dno blaszki do pieczenia. Na cieście rozłożyć agrest. Białka ubić na pianę, powoli wsypywać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianajchętniej. Uwielbiam patrzeć jak w piekarniku pięknie wyrasta i kocham zapach piekącej się drożdżówki. Dziś po mojej kuchni roznosił się aromat truskawek, sera i oczywiście drożdżowego ciasta, bo sezon truskawkowy nie może się obejść bez drożdżówek. Składniki na 13 dużych drożdżówek: na ciasto: 700 g mąki pszennej 35 g drożdży 300 ml ciepłego mleka 125 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSezon truskawkowy niestety jest krótki, warto więc zamknąć trochę lata w słoiku żeby zimną móc delektować się smakiem tych owoców. Wiadomo, to nie to samo ale takie truskawki z kompotu świetnie sprawdzą się do ciasta lub jako dodatek do deserów. *ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć wedle gustu. Ja lubię średnio słodkie więc nie dodałam do zbyt dużo
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakoniecznie numerem telefonu, żeby łatwiej było nam się znaleźć i dogadać. Mam nadzieję, że spotkamy się w komplecie. A poniżej przedstawiam zwycięskie przepisy: * przepis Agnieszki Chowaniec Truskawkowe pancakes z serkiem * przepis Anety Mierzwy-Łyczko Roladki drobiowe ze serkiem żurawina-wiśnia i sosem żurawinowym. *przepis Danuty Grysiewicz Owocowy koktajl z serkiem *przepis Justyny Radzbanek Owocowa tarta
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamoże im nie odpowiadać wyraźny lawendowy posmak. W żadnym razie nie jest mydlany! Nie martwcie się. Po prostu większość dzieci, które znam, ograniczają się do smaków waniliowego, czekoladowego i truskawkowego (a ten ostatni i tak nie zawsze). Dorosłym natomiast z pewnością do gustu przypadnie cudownie kremowa konsystencja i oryginalny, jeżynowo-lawendowy smak, przełamany lekko kwaskowym sosem. Na talerzu deser wygląda
Pożeraczka, czyli raz adobrzeTort w kształcie skrzypiec, który zrobiłam na urodziny nauczyciela gry mojej córki. Smak śmietankowo- truskawkowy
Maślane ciasteczkoszkl mąki 3 żółtka 2 łyżki śmietany 200 g margaryny cukier wanilinowy 150 g cukru pudru nadzienie dżem truskawkowy ok 1 szkl 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 białko 1 szkl cukru pudru truskawki Z podanych składników zagnieść ciasto, wylepić 12 foremek na tarteletki o śr ok 10 cm. Wstawić do piekarnika nagrzanego
Gotowanie jest łatwe