truskawkowe - 9516 przepisów (strona:425/635)

Torciki serduszka 129

proszku do pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Masa śmietanowa: 500 ml. śmietany 30 % pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Dodatkowo: galaretka truskawkowa Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie serca wycinamy

Bajeczna Kuchnia
Walentynkowe torciki 156

pieczenia 1 łyżeczka barwnika w żelu w kolorze czerwonym Krem: 400 gram masła 250 gram serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 200 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa złote perełki cukrowe Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml. gorącej wody,studzimy i wylewamy do płaskiego naczynia,wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Za pomocą małej metalowej obręczy w kształcie

Bajeczna Kuchnia
Mamy pyszne słodkie i soczyste truskaweczki:)))) 117

Sezon truskawkowy mamy już się zaczął, bardzo lubię truskawki i mam dość sporo pysznych deserów z którymi się z wami podzielę .O tej porze mamy najsmaczniejsze truskawki ,więc zapraszam na pyszne desery z udziałem truskawek które już niedługo pojawią się na moim blogu,muszę nadrobić zaległości ,ostatnio byłam mocno zapracowana:)))) POZDRAWIAM GORĄCO

Bajeczna Kuchnia
Koktajl truskawkowy 179

Prosty i bardzo smaczny koktajl truskawkowy z dodatkiem kefiru . Polecam na drugie śniadanie , szczególnie w gorące dni . Składniki: 0,5 kilograma truskawek 400 ml. kefiru cukier do smaku Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i umieszczamy w dzbanku miksującym lub blenderze , wlewamy kefir i wsypujemy cukier do smaku . Wszystko dokładnie miksujemy . Koktajl przed podaniem mocno schładzamy w lodówce

Bajeczna Kuchnia
Lody truskawkowe 132

Pyszne i proste domowe lody truskawkowe z dodatkiem śmietany i serka mascarpone . w przeciwieństwie do sklepowych maja ładny kolor i doskonały smak truskawek . Składniki: 500 gram truskawek 250 gram serka mascarpone 250 ml. śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru Sposób przygotowania: Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy i blenderem miksujemy na gładką masę . Śmietanę ubijamy na sztywno , ucierając dodajemy cukier

Bajeczna Kuchnia
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami 224

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany 30% 4 łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kilograma truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej.Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , delikatnie mieszamy . Ciasto przelewamy

Bajeczna Kuchnia
Krucha tarta z kremem i truskawkami 151

kruche: 220 gram mąki pszennej 70 gram cukru pudru 3 żółtka 100 gram masła Krem: 250 gram serka mascarpone 100 gram białej czekolady Dodatkowo: 1 kilogram truskawek 1 galaretka truskawkowa tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche , zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki .Formę do tarty (24 cm.)smarujemy tłuszczem , wylepiamy rozwałkowanym

Bajeczna Kuchnia
Torcik borówkowo-porzeczkowy 119

gram serka mascarpone Sok z połowy limonki Cukier waniliowy 4 łyżki cukru pudru 5-6 łyżeczek żelatyny Dodatkowo: 250 gram borówki amerykańskiej 250 gram czerwonej porzeczki 2 galaretki truskawkowe Tłuszcz do formy Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier i żółtka. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Przekładamy do wysmarowanej tortownicy (24cm.), wstawiamy do piekarnika

Bajeczna Kuchnia
tort w-z ka 147

proszku do pieczenia w razie potrzeby kapka mleka olejek rumowy Masa 2 kubki śmietany 30-stki łyżka żelatyny śnieżka do śmietany 4 łyżki cukru Ponadto 2 łyżki spirytusu dżem truskawkowy tabliczka gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Wykonanie: Z podanych składników utrzeć biszkopt, w razie potrzeby gdy będzie nie dość wodnisty dodać mleka (nigdy prosto z lodówki) musi mieć temperaturę pokojową

Pychotkaaa
Piątkowe Inspiracje - Pierogi z kaszą jaglaną, rodzynkami i musem truskawkowym 139

Dzisiaj pierogi na słodko, z kaszą jaglaną ugotowaną na sypko, z dodatkiem cukru waniliowego, rodzynek, z pysznym musem truskawkowym - ja używałam swoich truskawek mrożonych, które przed zamrożeniem zmiksowałam, ale można użyć innych owoców lub słodkiej śmietanki. Dzieci zajadały się bardzo, szczególnie takimi ciepłymi, wyjętymi prosto z wody. 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki rodzynek 1 łyżka cukru waniliowego

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naleśniki z serem 167

tłumaczyć, jak są pyszne (bo każdy to wie), i że smakują zawsze, o każdej porze dnia i nocy :) My najbardziej lubimy naleśniki na słodko z białym serem, polane musem truskawkowym lub dżemem, a Wy? Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 2 jaja 250 ml mleka 250 ml wody gazowanej 1 łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Nadzienie

MyCookBook.pl
Makaron razowy z serem i truskawkami 157

blendujemy (możemy też zmiksowane truskawki po prostu wymieszać z serem łyżką). Na koniec dodajemy cukier i raz jeszcze mieszamy. Do miseczek nakładamy porcje makaronu, który polewamy kilkoma łyżkami serowo-truskawkowej masy. Dekorujemy pokrojonymi na kawałki truskawkami i listkami mięty. Smacznego

MyCookBook.pl
Dżem truskawkowy na miodzie 118

Być może potem już nie będziecie mogli nawet spojrzeć w stronę przetworów ze sklepowych półek, bo smak tych domowych jest niepowtarzalny. Jako przykład dziś podaję przepis na wyśmienity dżem truskawkowy na miodzie :) Idealny do świeżego pieczywa posmarowanego masłem i szklanki mleka :D Składniki: 1,5 kg truskawek 750 g cukru 3 łyżki miodu sok z 1 cytryny Wykonanie: Owoce myjemy

MyCookBook.pl
Sernik jogurtowy na zimno z owocami lata na słonym spodzie 170

jogurtu greckiego 1 szklanka cukru 3 łyżeczki żelatyny (czubate) Galaretka z owocami: 350 g czereśni 100 g wiśni 100 g malin 2 galaretki malinowe (może być też wiśniowa lub truskawkowa) rozpuszczone w 800 ml wody Wykonanie: Spód: Paluszki (lub precelki) rozdrabniamy w blenderze (lub wałkiem). Mieszamy je następnie z roztopionym masłem oraz cukrem i wylepiamy nimi dno i boki formy

MyCookBook.pl
Rolada truskawkowa 157

Składniki biszkopt z 5 jaj na dużej blasze z pieca dżem truskawkowy, 1 słoiczek śmietana kremówka, 400ml żelatyna, 4 łyżeczki cukier, 2 łyzeczki Przygotowanie Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. W wysokim naczyniu ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem. Dżem roztrzepujemy widelcem i dodajemy do ubitej śmietany, delikatnie mieszamy. Ciepłą żelatynę dodajemy do masy i szybko mieszamy. Wykładamy 3/4 masy

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania