truskawkowe - 9516 przepisów (strona:419/635)

Biszkoptownik kolorowy 174

Masa jabłkowa zielona: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1  galaretka agrestowa Masa jabłkowa bordowa: 3 jabłka pokrojone w plasterki 4 łyżki wody 1 paczka galaretki truskawkowej lub wiśniowej lub jak u mnie z czarnej porzeczki Polewa czekoladowa 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao 1/3 szklanki cukru pudru 50 gramów masła lub margaryny 3 łyżki mleka Dodatkowo: kolorowa

Gotowanie...to proste !
Tort z kremem czekoladowo-orzechowym 327

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej napar z herbaty KREM: 500g mascarpone 200g śmietanki 30% 500g kremu czekoladowo-orzechowego 3 łyżeczki żelatyny 1/3 szklanki wody DEKORACJA: 1/2 op galaretki truskawkowej 3/4 szklanki wody płatki kukurydziane muszelki Galaretkę rozpuścić w wodzie i odstawić do stężenia. Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Oddzielić białka od żółtek. Białka oddzielić

https:KKuchniaMniam
Pączki warszawskie (znakomite!) 177

soli 150 g masła kieliszek spirytusu lub innego alkoholu (dałam 2 niepełne łyżki rumu) dodatkowo konfitura różana utarta z mielonymi migdałami (u mnie tylko w 6 pączkach, reszta z truskawkową i jagodową) luier lub cukier puder Przygotować zaczyn. Drożdże rozetrzeć z cukrem, aż staną się płynne. Rozmieszać z mlekiem. Dodać mąkę. Dokładnie połączyć wszystkie składniki. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić

Pełny talerz
Domowe pączki z dżemem 153

Prosty przepis na tradycyjne pączki nadziewane dżemem (w moim przypadku truskawkowym). Nie może ich zabraknąć w Tłusty Czwartek! Składniki (ok 12 szt): 350 g mąki 100 ml mleka 100 ml śmietany 30% jajko 10 g drożdży 3 łyżki cukru 100 g masła dżem o ulubionym smaku olej do smażenia cukier puder do posypania Przygotowanie W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy drożdżowe. Bardzo puszyste! 189

smażyć wg. przepisu tylko o chwilkę dłużej, wtedy otrzymamy racuchy z jabłkami. Po usmażeniu studzimy racuchy i serwujemy posypane cukrem pudrem z ulubionym dżemem. Ja swoje podałem z dżemem truskawkowym . Smacznego

Kuchnia Łukasza
PĄCZKI Z CZEKOLADĄ I ORZECHAMI – najlepsze! 157

żółtka – 4 szt * cukier – 3 czubate łyżki * cukier waniliowy – 1 łyżka * jajko – 1 szt * masło – 50 g * mleko 3/2% – 250 ml * sól – 1 szczypta * spirytus – 2 łyżki DODATKOWO: * marmolada truskawkowa * tłuszcz do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: UWAGA! Wszystkie składniki muszą zostać wcześniej wyciągnięte z lodówki i posiadać temperaturę pokojową. Do miseczki wlewamy ciepłe( ale nie gorące! ) mleko, dodajemy pokruszone drożdże

Ostra na Słodko
Najprostsze na świecie kruche ciasteczka z marmoladą 1825

pół kostki masła - pół szklanki śmietany 18% - 1.5 szklanki mąki ( najlepiej krupczatka) - szczypta soli DODATKI - 1 słoiczek marmolady morelowej ( jeśli nie macie, to można zastąpić ją dowolną, np. jabłkową, truskawkową, śliwkową, ważne żeby była w miarę gęsta) Ja użyłam marmolady z czerwonej porzeczki. - cukier puder lub lukier PRZYGOTOWANIE Mąkę dokładnie siekamy z masłem, a następnie dodajemy śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto

Calzonella.com
Pączki pieczone w piekarniku z dżemem truskawkowym (Fit) 209

około 20 pączków Składniki: Ciasto: 360g mąki pełnoziarnistej pszennej 170g masła 100ml ciepłego mleka 50g świeżych drożdży 3 jajka 2 łyżki ksylitolu ½ łyżeczki brązowego cukru Szczypta soli Dodatki: Dżem truskawkowy , najlepiej własnej roboty Lukier pomarańczowy: 200g cukru pudru, sok ze świeżej pomarańczy i kilka kropli cytryny RADA: Jeśli pączki mają być jeszcze bardziej odchudzone to zamiast lukru polejcie je roztopioną

Kolizje Smaków
Pana cotta waniliowa 111

pojemników ciężko będzie wyjąć pana cottę, dlatego przygotowałam ją w silikonowych foremkach. Wanilia sprawia, że deser ten dobrze smakuje bez żadnych dodatków, choć następnym razem wypróbuję połączenie z sosem truskawkowym. Tym razem po prostu pana cotta zniknęła, zanim zabrałam się za jego przygotowanie.. Składniki z których wyszło mi 10 mini deserków: 250ml śmietanki 250ml mleka 80g cukru laska wanilii

Wrzosowa Polana
Jogurt naturalny Activia - znajdź swoje idealne połączenie (kampania Streetcom) 125

mnie. ;-)  A opinie innych? Ile ludzi, tyle smaków. W podsumowaniu najmniej smakował degustującym jogurt z suszonymi śliwkami (czyli ten, który mi smakował najbardziej) a wygrał zdecydowanie klasyczny, intensywny, truskawkowy smak. :-) Ja jestem ZA i na pewno będę kupować! Zjem ze smakiem i z korzyścią dla zdrowia

Szefowa kuchni
Pampuchy drożdżowe z sosem śliwkowym 170

Pampuchy, czyli ciasto drożdżowe gotowane na parze. U mnie w wersji na słodko z sosem śliwkowym. Równie pyszne będą z sosem malinowym, jagodowym czy truskawkowym. Moje nie są zbyt kształtne, gdyż podczas parowania miały mało miejsca i postykały się bokami ;) Składniki na ok. 13 sztuk: 22 g drożdży 100 g cukru 150 ml mleka 1 opakowanie cukru waniliowego

Moja Galeria Smaku
Śmietankowe placuszki z sosem czekoladowo-truskawkowym 158

łyżki mąki pszennej 1/2 opakowania wafelków torcikowych śmietankowych (80g) 1 jajko 3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia Dodatkowo: 1 czekolada mleczna truskawkowa 100ml śmietanki 30% Sposób przygotowania: 1. Śmietanę, mąkę, jajko, cukier oraz proszek do pieczenia miksujemy. Część wafelków mielimy, resztę siekamy nożem na większe kawałki. Dodajemy do masy śmietanowej

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto „Styropian” 229

Muszę przyznać, że pierwszy raz robiłam takie ciekawe nadzienie do pieczonego ciasta :). Smak ciasta w dużej mierze zależy od jogurtu jaki wybierzemy. Ja pomieszałam smaki i użyłam brzoskwiniowego oraz truskawkowego. Czytelniczka Małej Cukierenki Pani Katarzyny M., od której dostałam ten przepis lubi go robić w wersji wiśniowej i marakui. Polecam…   Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Fabuleux

Mała Cukierenka
Pączki 148

płaska łyżka cukru waniliowego 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka spirytusu/wódki (ja użyłam likieru Cointreau) szczypta soli Lukier: ok. 3/4 szklanki cukru pudru kilka łyżek wody Dodatkowo: dżem truskawkowy (może być też konfitura np. różana) – na nadzienie do pączków smalec lub olej do smażenia Wykonanie: Do miseczki wkładamy drożdże, zalewamy je ciepłym mlekiem i rozrabiamy. Następnie dodajemy łyżkę mąki

MyCookBook.pl
Owsiane placuszki w pięciu odsłonach 157

orzechami włoskimi w miodzie (do rondelka włożyłam orzechy oraz dobry, prawdziwy miód, podgrzałam lekko, aby smaki się połączyły)        Z jogurtem naturalnym i musem truskawkowym - ulubiona wersja moich dzieci

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania