przygotowujemy krem - wszystkie składniki blendujemy lub dokładnie mieszamy łyżką. Odstawiamy do stężenia. Nakładamy dopiero, kiedy babeczki ostygną. Muffinki na wierzchu posypane owocowym maczkiem Decorada - maczek mango i maczek truskawkowy - są przepyszne i wykonane z naturalnych soków owocowych! Dodatkowo maczek mango świetnie zatuszował smak młodego jęczmienia. Jak Wam się podoba ten przepis? Muffinki same w sobie są przepyszne - mięciutkie
two broke sistersDziecko chciało koktajlu …truskawkowego oczywiście,ale w domu były tylko banany . Zrobiłam w 5 minut ,w kolejne 5 wypiłyśmy. Składniki : na dwie porcje 3 dojrzałe banany 1 mały kubeczek jogurtu naturalnego około 0,5 szklanki mleka lub więcej ,zależy jak gęsty koktajl lubicie nasiona chia 2 łyżki odrobina soku z cytryny do smaku Banany obrać ,wrzucić do plastikowego pojemnika razem
Ladylaura.serniczek to taka lekka bajka, w której chrupiące płatki owsiane romansują z gorzką czekoladą głęboko schowane pod delikatna pianką jogurtowo serową spowitą w frużelinie czereśniowo - truskawkowej. A szczęśliwe zakończenie to brak dodatkowych centymetrów po zjedzeniu kawałeczka, bo jak tu u mnie bywa, postarałam się to całe towarzystwo co nieco odchudzić :) Spód: 1 szklanka płatków owsianych 1/4 kostki masła 1 tabliczka
Cynamonowe szczęścieclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 mała główka sałaty lodowej ( lub pół większej ) 1/2 świeżego ogórka ( średnio – długiego ) 6-7 pomidorków koktajlowych ( truskawkowych lub rzymskich ) 1/2 pęczku szczypiorku garść roszponki ( lub dwie garści ) 1 jogurt grecki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka – płaska , cukru sól , pieprz do smaku Sałatę , płukamy i rozrywamy palcami , wrzucając
Ogrodnik w podróżyśmietany. Tak przygotowane ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 minut. Kruche ciasto nr 4 - (z przepisu T artaletki z Owocami i Crème Pâtissière , Ciasto Truskawkowe z Bezą ) Składniki: 400 g mąki pszennej 200 g (1 kostka) masła 1 łyżka cukru pudru 2 jajka szczypta soli 6 łyżek zimnej wody Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać
Mama Gotujenajlepszy sposób na głód czy deser a my tym razem użyjemy je do deseru.Zapraszam. Danie ma 130 KCAL. 20 g.chrupek kukurydzianych 1 łyżeczka czubata niskosłodzonego dżemu truskawkowego 20 g. 0.5 szkl.mleka 0.5% - 100 ml. ************************************************** Mleko wymieszać z dżemem i chrupkami kukurydzianymi.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszklanki zmielonych ciastek/herbatników pół szklanki roztopionego masła Masa 100g pianek marshmallow 2 szklanki śmietanki 30% szklanka mleka 2,5 łyżeczki żelatyny łyżka cukru pudru Galaretka 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek ( opcjonalnie ) Przygotowanie: Zmielone ciastka/herbatniki ( u mnie mieszanka ciastek i herbatników ) łączymy z płynnym masłem i mieszamy, najlepiej ręką, delikatnie zagniatając. Ciastkami wykładamy dno tortownicy ( średnica 25cm ), dociskając dłonią
NiePieprz.plimbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka herbaciane nadziewane guacamole Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami Świąteczna kaczka pieczona z sosem wiśniowym z winem Porto
karmelowypłatkach 6 ugotowanych żółtek 1 surowe żółtko skórka z jednej cytryny szczypta soli Lukier 1 białko 180g cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo dżem kiwi dżem truskawkowy dżem brzoskwiniowy masa orzechowa z puszki ( użyłam Helio ) Płatki migdałowe rozdrabniamy (lub siekamy najdrobniej jak to możliwe), żółtka rozdrabniamy lub przecieramy przez sito. Masło z cukrem ubijamy na biały puch
Gotowanie i blogowaniezlepione dżemem biszkopty.... pieczemy. Smaku nadaje masa budyniowa i starta na wierzch czekolada. Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; ) 2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka
Takie tam pichceniewoda 3/4 szklanki, przyprawa do szarlotki Delecta 1/2 opakowania, duży budyń czekoladowy Delecta 1 opakowanie DODATKI: lukier: cukier puder 3 łyżki + 1 łyżeczka sok z cytryny, posypka maczek smak truskawkowy z sokiem owocowym Decorada Delecta1 opakowanie, posypka maczek smak mango z sokiem owocowym Decorada Delecta 1 opakowanie obrane jabłka pokroić na kawałeczki do garnka, wlać wodę, wsypać cukier, przyprawę
W Mojej Kuchni Lubięstałe do swojego jadłospisu kilka wspaniałych i ciekawych przepisów, którymi dzieli się autorka, jak np. proteinowe musli z kremowym jogurtem czy pyszne, a o wiele zdrowsze od tradycyjnych - lody truskawkowe. Ale czy będą to tylko lekkie zmiany, czy całkowite okaże się po świętach, gdy zacznę trzytygodniowy program, który w założeniu ma odchudzić, oczyścić i wzmocnić mój organizm. CHCIELIBYŚCIE ZACZĄĆ
Słodkie okruszkiirlandzku, w której przygotowaniu C. osiągnął mistrzostwo. Na średniowiecznym festiwalu zdarza nam się kupić miód pitny, i... To by było na tyle. Pamiętam też, że moim ulubionym drinkiem było truskawkowe mojito, ale nie mogę sobie przypomnieć, kiedy piłam je po raz ostatni. Z sześć lat temu...? Jakoś tak. Dlatego właśnie postronnego obserwatora zdziwiłaby ilość alkoholu w naszym domu. Gdzieś koło
Pożeraczka, czyli raz adobrzewłożone do piekarnika i znacznie wpłynie to na ich wygląd! Skoro mamy przepisy na ciasta, musimy mieć też coś czym je przełożymy! Są przepisy na m.in. dżem morelowy, dżem truskawkowy, krem cytrynowy, krem z serka kremowego, czekoladowy ganasz, krem maślany na bazie szwajcarskiej czy zwykły krem maślany! Oprócz samych przepisów mamy ponownie informacje o wymaganych przyborach, ale także konkretne informacje
Plate of Joyprzez te owoce które „uśmiechały” się do mnie na sklepowej półce. Składniki: 2 szklanki płatków pełnoziarnistych z otrębami pszennymi 1 łyżka miękkiego masła 800 gram serka homogenizowanego 2 galaretki truskawkowe Borówki amerykańskie Truskawki 1 szklanka wody Wykonanie: Płatki rozkruszamy (można użyć tłuczka do ciasta), dodajemy masło i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy do szklanek ( mnie wyszły 4 ) i lekko ubijamy
Smaki Ewy