Truskawki, truskawki, truskawki to jest moment gdy zajadam się nimi na okrągło, niestety moje jeszcze są zielone więc muszę kupować ale bez koktajlu bym nie wytrzymała. Koktajl truskawkowy Składniki: - 500 g truskawek - 400 ml kefiru - 3 łyżki cukru Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, wkładamy do blendera, zalewamy kefirem, dodajemy cukier i miksujemy. Przygotowany koktajl najlepiej schłodzić w lodówce. Życzę smacznego
Kulinarne życieprzepisie. Truskawkowiec Składniki: - 50 g margaryny Kasi - 4 jajka - 120 g cukru - 130 g mąka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przełożenie: - 500 g truskawek - 2 galaretki truskawkowe - Cukier puder do dekoracji Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wolno mieszając dodajemy po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Kulinarne życiewedług fantazji. Placki naleśnikowe: 1/2 litra mleka 250g mąki pszennej 3-4 duże jajka 25g masła 1 łyżka cukru pudru 1 szczypta soli Nadzienie: 1 opakowanie galaretki (użyłam truskawkowej) 200 serka śmietankowego Polewa: 50g czekolady 2-3 łyżki mleka Galaretkę przygotować wg przepisu z opakowania (wody dodałam o 50 ml mniej) i przelać do płaskiego naczynia (najlepiej
Di gotujepieczenia - szczypta Masa serowa : ser w kostce - 500 g śmietana kremówka 36 % - 450 ml cukier puder - 5 łyżek żelatyna - 4 łyżeczki woda gotowana - 1/4 szkl Dodatkowo : 2 galaretki truskawkowe 3 szkl gotowanej wody Przygotowanie : Biszkopt : Białka oddzielić od żółtek. Ubić pianę z białek, dodając cukier, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubić. Mąkę wymieszać z kakao
Kuchnia Danusigłowie kłębi się jeszcze pełno, więc zaglądajcie, będzie mi Was niezmiernie miło gościć. A jak na urodziny przystało, nie może zabraknąć tortu. Zapraszam na kawową Pavlovą, w malinowo truskawkowej aranżacji. SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina 3 łyżeczki drobnej kawy rozpuszczalnej 200 ml śmietanki 30 % 200 g serka
Kuchnia w opałachjogurtem naturalnym, odstawiam na całą noc. W międzyczasie truskawki gotuję z dodatkiem wody różanej około 5-7 minut i miksuję na mus. Przed podaniem mieszam nasiona chia z musem truskawkowym. Podaję z granatem. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakrólewski. Można do niej użyć także innych Waszych ulubionych serów, ale żeby miały inne smaki. W sałatce jest też cebula czerwona, która dodała ostrości, a także jajka, pomidorki truskawkowe, ogórki konserwowe i posiekany koperek. Wszystkie składniki są wymieszane z majonezem i śmietaną. Zamiast śmietany można dać jogurt naturalny. Sałatka ma trochę nietypowy smak jak dla mnie, ale bardzo ciekawy
Zakątek rozkoszy kulinarnychpodwójnie kokosowy* budyń z domowym dżemem truskawkowym i gorzkimi chocolate chips~ *na mleko ryżowo-kokosowym i z dodatkiem mąki kokosowej Mój 4-dniowy weekend dobiega końca...Pofolgowałam sobie, więc dzisiaj trzeba się wziąć za nadrobienie zaległości i trochę pouczyć. Do ferii jeszcze prawie miesiąc, ale jakoś dam radę! :) Tak jak obiecywałam - wczoraj wieczorem pojawił się na YouTube nowy film
breakfast of dreamsdiecie, piję więc różne owocowe lub warzywne koktajle. Przepisy na przykładowe koktajle: Koktajl z kiwi (shake z kiwi) Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango Koktajl warzywny ze szpinakiem Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Jem też pod różna postacią jajka, chude mięso z kurczaka i ryby. A morska ryba w diecie to podstawa. Morszczuk, którego dzisiaj kupiliśmy jest
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl buraczkowy z bananem i pomarańczą Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl pietruszkowy Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl kakaowy z płatkami owsianymi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Lemoniada arbuzowa, arbuzada
Moja smaczna kuchniasmaku waniliowym lub inne dowolne tylko żeby było 400 g) 1 galaretka żółta 1 galaretka czerwona 1 galaretka zielona (niestety u mnie zabrakło i była kolejna czerwona tylko że truskawkowa) 2 galaretki pomarańczowe 300-350 g herbatników 150 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego (jeśli używamy serka naturalnego to wypadało by go dosłodzić) Herbatniki wrzuciłam do blendera i zmiksowałam
Piekielna Kuchnia Patiwody i tniemy na plastry za pomocą nitki lub ostrego noża do chleba. Podajemy z gulaszem, innym sosem mięsnym lub na słodko z jogurtem i owocami (polecam mus truskawkowy :). Gotowe
Rozpustne gotowanieczerwone wino, choć wolę białe i różowe. Przepadam za to za słodkimi likierami, w których niemal nie czuć alkoholu. A jeśli ktoś zaprosi mnie na drinka, niezawodnie wybiorę truskawkowe mojito. Endżi bardzo dziękuję za nominację; wymyślenie odpowiedzi na Twoje pytania sprawiło mi prawdziwą przyjemność. Mam nadzieję, że Wy będziecie bawić się choć w połowie tak dobrze, czytając tego posta
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzepisów. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 300 ml kremówki 30% 2 opakowania galaretki truskawkowej 350 - 400 g mrożonych trskawek Wykonanie: Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy po kolei po jednym żółtku, następnie porcjami: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, olej ( można miksować lecz na najniższych obrotach
W Moim Magicznym DomuObiad w orientalnym stylu. Makaronowe muszelki ryżowe w mięsno-grzybowym sosie. Lekka sałatka na bazie makaronu kukurydzianego z warzywami w ziołowym jogurcie Makaron z serowo-miętowym sosem truskawkowym Szybki makaron z kabanosem i czerwoną papryką w sosie śmietanowym Spaghetti z figami i miodowymi orzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Danie w 10 minut. Lekkie makaronowe
Słodkie okruszki