truskawkowe - 9516 przepisów (strona:423/635)

Domowa galaretka truskawkowa 166

wodzie przez ok. 10 min. z dodatkiem cukru lub ksylitolu. 2. Ugotowane truskawki przecedzamy przez sito i zjadamy ;-) 3. Do pucharków wrzucamy po 3 truskawki. 4. Rozpuszczamy żelatynę w truskawkowej wodzie. 5. Zalewamy truskawki galaretką. Galaretka jest bogata w: - żelatynę, która wspomaga funkcjonowanie stawów. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 350 g   Energia: 62,7 kcal

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kruche serduszka z galaretką 125

Ciasto kruche: 225 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 żółtka   Dodatkowo: białko do sklejenia ciastek 1/2 op. czerwonej galaretki, np. truskawkowej 1/2 szkl wrzącej wody cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Owinąć ją w folię spożywczą i schłodzić

Nastoletnie Wypiekanie
Lody truskawkowe. Bez laktozy 71

Lody truskawkowe Składniki: 1 puszka mleka kokosowego  truskawki agawa Umyte truskawki przełożyłam do miski, dodałam mleko kokosowe i agawę. Następnie zmiksowałam wszystkie składniki za pomocą miksera. Masę lodową przelałam do pojemniczków i wstawiłam do zamrażarki

nietadieta
Orzeźwiający mus truskawkowy z nasionami chia i nerkowcami. Bez mleka 75

truskawkowy Składniki: 4 zamrożone banany 200 ml mleka ryżowego pół łyżeczki nasion Chia pół szklanki orzechów nerkowca truskawki Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze i  mus gotowy:)  Ps. z podanych składników wyszły 3 szklaneczki musu

nietadieta
Serniczek - Jagielniczek :) bez laktozy, bez glutenu 153

pyszną czekoladę:) Czekoladę wylałam na część jaglaną i wstawiłam do lodówki. Ciasto można ozdobić płatkami kokosowymi, wiórkami, owocami, itd... Najlepiej smakuje następnego dnia:) A oto wersja z polewą truskawkową i wiórkami kokosowymi

nietadieta
Jedzenie nie tylko dla chorych 162

Budyń z kaszy jaglanej Składniki: (na 4 porcje) 250 ml kaszy jaglanej 450 ml mleka 300 ml wody 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki miodu dodatkowo: 4 łyżki dżemu truskawkowego Kaszę wypłukać w zimnej wodzie.  W garnuszku zagotować 300 ml mleka i 300 ml wody. Dodać kaszę i cukier waniliowy; gotować pod przykryciem przez 15-20 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Omlet biszkoptowy bezglutenowy 143

Zbliżają się Walentynki. Zaskoczcie swoje miłości ( dzieci, zony mężów i innych których kochacie) pysznym śniadaniem. Omlet biszkoptowy z mąką razową i karmelizowanymi bananami. Ale może być także truskawkowa konfitura. Podaję składniki na 1 sztukę omleta 2 jaja "zerówki" 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżeczka oleju  Karmelizowany banan  banan 1 łyżeczka cukru palmowego lub trzcinowego odrobina gałki muszkatołowej

AZgotuj!
Walentynkowe czekoladowe babeczki z truskawkowym sercem 94

mąki 1/3 szklanki oleju 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 2 łyżki kakao 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady białej dżem truskawkowy (z kawałkami owoców) lub marmolada Krem: 250 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru czerwony barwnik Sposób przygotowania: 1. Do jednej miski przesiewamy mąkę z proszkiem

Na Ciasteczkowych Papierach
Beza idealna – jak zrobić 232

minut. Właściwie beza suszy się. Po upieczeniu bezy można ją zostawić w zamkniętym piekarniku na noc. Beza francuska jest krucha i puszysta. Tort porzeczkowy z bezą Beza z truskawkową frużeliną Kolejny rodzaj bezy to beza włoska. Sposób przygotowania bezy jest nieco trudniejszy i wymaga wprawy. Bezę tą ubija się z syropem cukrowym. Najpierw więc trzeba ugotować poprawnie syrop. Do tego

codojedzenia
Tort urodzinowy (Moje 26 urodziny) - Thermomix TM 5 133

wymieszać kopystką. Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut. Gdy przekroiłam biszkopta nasączyłam go smakową wódką (żurawina) i wysmarowałam marmoladą truskawkową. Polewa została zrobiona z gorzkiej czekolady (2 tabliczki- kąpiel wodna lub można rozpuścić z masłem). Udekorowałam całość owocami. Lata lecą

ClauditteMissCooking
Słodkie, walentynkowe, czekoladowe „Conieco” stopi lód z każdego serca 241

wyciąć otwór w centrum owocowego kwiatka. Delikatnie umieścić owocowego kwiatka nad warstwą cukru pudru i udekorować po bokach listkami ziół. Używając pipety lub pałeczki ostrożnie wypełnić środek otworu kwiatka truskawkowym puree (zanurzać pałeczkę w puree i pozwolić mu powoli spływać do otworu, uważajać by sos nie rozprysnął się na ciasto i nie zrujnował jego wyglądu) . Umieść każde „ciastko

Jem więc Jestem
PANCAKES Z MĄKI KASZTANOWEJ 198

zachowaniu do mąki glutenowej, lekko strawna, o delikatnym orzechowym smaku, naturalnie lekko słodka. Wyśmienita do słodkich wypieków, naleśników i racuchów. Dziś serwuję puszyste pancakes z bitą śmietaną i sosem truskawkowym. Nieco nabałaganiłem podczas jedzenia, ale... Czytaj dalej

Mam To Na Widelcu
WALENTYNKOWE ŚMIETANKOWE ŻELKI Z SERDUSZKAMI 510

łyżki cukru pudru (ilość według uznania) 1 małe opakowanie cukru wanilinowego (8 g) 2,5 łyżki żelatyny 5 łyżek gorącej wody 1 opakowanie czerwonej galaretki (malinowej, truskawkowej lub wiśniowej) 0,3 l gorącej wody WYKONANIE: Żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody i pozostaw do lekkiego napęcznienia.  Kremówkę podgrzej lekko w garnuszku wraz z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym

Słodko-Słony Świat Ilony
Tartaletki z awokado i oliwkami. 151

razem :-). Najpierw dam Wam przepis na przystawkę. Chcę podać tartaletki z awokado i oliwkami. Pyszne, kruche ciasteczka w wersji wytrawnej z pikantnym nadzieniem, składającym się z awokado, pomidorków truskawkowych, czarnych oliwek i papryczki chili. Przepis na te tartaletki zasięgnęłam z książki "Wypieki" Anneki Manning, z moimi zmianami oczywiście. Swoją drogą bardzo fajna książka, dużo ciekawych przepisów. Polecam i zapraszam

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Jogurtowa panna cotta (wegańska) 192

ostygnięcia. Nie trwa to długo, bo agar ścina się szybko. Gdy deser wystygnie wkładamy go do lodówki żeby zrobił się zimny. Wykładamy go później na talerzyki, polewamy np. musem truskawkowym, układamy owoce i zjadamy :) Smacznego

Co na wege obiad?