truskawkowe - 9516 przepisów (strona:423/635)

Galaretka truskawkowa 214

dodatkiem do ciasta, więc pomyślałam że zamiast takiej galaretki z torebki zrobię domową galaretkę z owoców. Galaretka z pomarańczy była super - teraz przyszła kolej na galaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki

cucinare
Koktajl z jeżyn, kumkwatów i białego sera. 206

Cytrusy idealnie podkreślają smak całego koktajlu. Koktajl jest owocowy, jest zdrowy, bogaty w witaminy a także jest niesamowicie pyszny. Według mojego gustu przebił jak dotąd, nasz ulubiony  koktajl truskawkowy ; a dzieci potwierdziły moją tezę. Każdy z chłopców wypił po 2 szklanki tego napoju, musiałam go dorabiać! Kumkwaty można zastąpić mandarynką, jeżeli nie macie dostępu do tego owocu. Przepis własny

Poezja Smaków - blog kulinarny
Malinowiec - bez pieczenia 203

również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić w małej ilości wody (użyłam ok. szklanki wody). Pod koniec ubijania dodać cukier puder, przestudzoną galaretkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pudding chia 246

laktozy może to być klasyczne mleko krowie, mleko o niskiej zawartości laktozy, sojowe, ryżowe, kokosowe, orzechowe i każde dowolne inne mleko roślinne. Nadadzą się również mleka smakowe – bananowe czy truskawkowe albo czekoladowe. Ja najczęściej mieszam mleko bez laktozy z jakimś smakowym, które akurat mam w lodówce – deser w ten sposób smakuje za każdym razem inaczej. Opcja gotowana przyspiesza zdecydowanie czas

Karo in the Kitchen
Domowe lody truskawkowo-śmietankowe 729

deser dosłownie na wyciągnięcie ręki. Naszykujcie foremki do lodów. Umyjcie i odszypułkujcie truskawki, pokrójcie je na mniejsze kawałki, wsypcie 2 łyżeczki cukru, szczyptę chili i zróbcie z nich truskawkowe purée – blenderem, mikserem, widelcem, czym Wam wygodnie. Tak minimalny dodatek cukru do truskawek, nawet słodkich, jest potrzebny. Mrożenie tłumi słodycz owoców, w połączeniu ze śmietanką zamrożone owoce mogą się wydawać

Karo in the Kitchen
Wódka infuzowana mango, z bazylią 247

infuzowaną świeżymi truskawkami? Dokładnie tą samą metodą zrobiłam dwie kolejne butelki, tym razem nadając alkoholowi smak świeżego, dojrzałego owocu mango. Z nutą bazylii w tle. W poście o wódce truskawkowej przeczytacie na czym polega infuzja . Dojrzałe mango obrałam, ostrym nożem pokroiłam w kostki i te kostki w jednej warstwie zamroziłam – tak żeby się nie posklejały. Razem z pokrojonymi liśćmi świeżo

Karo in the Kitchen
Garden party w domu – zaczarowany ogród w sercu miasta 187

białym winie Pinot Grigio . Herbata podana w dzbanie, sangria z workiem lodu – w szklanym słoju z kranikiem. Słój poza sezonem letnim służy nam jako dyspenser do wody. Do kompletu truskawkowa wódka , na którą przepis już zdradziłam Wam na blogu , nastawiona tydzień wcześniej i dwa dni przed imprezą przefiltrowana i zlana do butelek. Pulled pork to zawsze dobra opcja na danie

Karo in the Kitchen
Dżem truskawkowy z bazylią 194

Przetwory z truskawek chyba nigdy mi się nie znudzą. Kupnych truskawkowych dżemów i konfitur szczerze nienawidzę, ale na te domowe zawsze znajdę przepis wart wypróbowania. Bazylia i truskawki to duet koncertowy! Konfitury, dżem, marmolada… Jaka jest różnica? Konfitury to owoce gotowane w cukrze, najczęściej w proporcji 1:2, czyli na kilogram owoców – 2 kg cukru lub syropu cukrowego. Dżem

Karo in the Kitchen
Biszkopt z brzoskwiniami i masą straciatella 192

Pyszne lekkie ciasto do kawki. Zamiast brzoskwiń można użyć np. truskawek i zalać galaretką truskawkową. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka octu 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata szklanka mąki pszennej Masa straciatella: 400 ml śmietany 30% 1 cukier wanilinowy 450 g serka homogenizowanego waniliowego 4 opakowania śmietan-fixu 100 g czekolady mlecznej

Na Ciasteczkowych Papierach
Arbuzowiec 487

łyżki maku Bita śmietana: 400ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Galaretka arbuzowa: 500g miąższu arbuza bez pestek 2 galaretki arbuzowe lub truskawkowe Nasączenie: 1/3 szklanki wody 2 łyżeczki soku z cytryny łyżka cukru pudru   Ciasto kakaowe: Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy

Czerwona Porzeczka
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 257

Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Czekoladowiec z porzeczkami 227

kwaśnej śmietany 12% . masa kokosowa: 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 20 dag masła, 2 łyżki cukru pudru, 10 dag wiórek kokosowych. Dodatkowo- 50 dag czerwonych porzeczek, 2 galaretki truskawkowe. Sposób wykonania: Mleko podgrzewamy na wolnym ogniu. Dodajemy do niego połamaną czekoladę. Mieszając czekamy aż się rozpuści. Odstawiamy do ostygnięcia. Mieszamy suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia, kakao, sodę

Pobite gary Barbary
Owsianka z chia (bez gotowania) 197

poczekać.  Czyszczę przedwojenne sztućce, słucham muzyki i oglądam filmy, czyli ostatni tydzień wakacji w wykonaniu Magdy. Owsianka jogurtowa z nasionkami szałwii hiszpańskiej - chia, bez gotowania; podana z sosem truskawkowym Przepis: własny / 1 porcja / składniki: 40 g płatków owsianych błyskawicznych lub górskich łyżka nasion szałwii hiszpańskiej, chia pół szklanki jogurtu naturalnego - około 120 g 50 ml mleka jak zrobić? Jogurt

tost z dżemem
Makaron z sosem śmietanowo-truskawkowym 202

dekoracji  Makaron ugotować, przelać zimną wodą. Truskawki oczyścić, opłukać, parę odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. Makaron wyłożyć na talerz, polać śmietaną, na wierzch polać mus truskawkowy, ozdobić truskawkami i miętą. Od razu podawać

Camilla w kuchni
Moje gotowanie na żywo w C.H. Pogoria 143

Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowymi serami, suszonymi pomidorami, pestkami z dyni i włoskimi orzechami w niedzielę: Kanapki z twarożkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem podane na waflach ryżowych Koktajl borówkowo - truskawkowy Bruschetta z pomidorami i ziołami Chrupiący deser jogurtowy, z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste z salami i czarnymi oliwkami Bardzo dziękuję dziewczynom za pomoc w realizacji zadania, a wszystkim

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania