truskawkowe - 9516 przepisów (strona:433/635)

Robimy przetwory z Pawłem Małeckim - fotorelacja 127

całej tej sytuacji towarzyszyła świetna zabawa.  Na zakończenie Paweł Małecki przygotował nam pyszną drożdżówkę, którą zjedliśmy wspólnie przy jednym stole,  do tego zajadaliśmy konfiturę truskawkową z czekoladą, którą wcześniej razem przygotowaliśmy.  Było mnóstwo owoców, które zamykaliśmy na zimę. Jednym słowem  było słodko! Dzięki LIDL :)  Wszystko znajdziecie tutaj

Niezły Młynek
Mus owocowy trójkolorowy - przepis na smaczny deser 177

warstwa - brzoskwiniowa. Brzoskwinie miksujemy ze skórką lub bez (jak kto woli). Ja postanowiłam zmiksować ze skórką ponieważ w niej jest najwięcej witamin. Zmiksowane przelewamy do wysokiej szklanki. II warstwa - truskawkowa. Truskawki (mogą być nie do końca rozmrożone) miksujemy dodając łyżeczkę miodu. Ostrożnie wlewamy lub przekładamy łyżką na brzoskwinie. III warstwa - jabłkowo-gruszkowa. Miksujemy razem pół jabłka i pół gruszki. Przekałdamy

Pyza i Surówka
Sernik śmietanowo waniliowy na zimno 165

śmietana 400 ml serki waniliowe 600 g  żelatyna 2 .1/2 łyżki  izomalt  AGNEX    3 łyżki Dodatkowo : galaretka cytrynowa 2 szt galaretka truskawkowa 1 szt Wykonanie :  Dno tortownicy ( serce ) wykładamy folią spożywczą. Kładziemy małe biszkopciki ( kształt okrągły  ). Miksujemy śmietanę , dodajemy do niej izomalt  Rozpuszczamy żelatynę ( do miseczki wsypałam żelatynę

Różowa kuchnia
Sernik na zimno 108

wnież użyłam mascarpone z Biedronki) 1 biała czekolada roztopiona w kąpieli wodnej (100 g) 1 szklanka sezonowych owoców użyłam truskawek 2 galaretki owocowe ja użyłam truskawkowych Wykonanie : Formę o średnicy 27cm z odpinaną obręczą wysmarować tłuszczem. Herbatniki drobno pokruszyć i wymieszać z roztopionym masłem. Wyłożyć je na przygotowany spód formy. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej

cucinare
Orzechowiec 138

orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu   Masa : 3 szklanki mleka 250 g masła 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem słoik dżemu truskawkowego Wykonanie : Masa : Z 3 szklanek mleka i 2 opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić

cucinare
Galaretka truskawkowa 167

dodatkiem do ciasta, więc pomyślałam że zamiast takiej galaretki z torebki zrobię domową galaretkę z owoców. Galaretka z pomarańczy była super - teraz przyszła kolej na galaretkę truskawkową, robiłam ją już dwa razy i jest świetna. Do tego bita śmietana wymieszana z serkiem mascarpone i pestki granatu. Obowiązkowy listek melisy lub mięty i przepyszny deser gotowy. Polecam!:) Składniki

cucinare
Koktajl z jeżyn, kumkwatów i białego sera. 170

Cytrusy idealnie podkreślają smak całego koktajlu. Koktajl jest owocowy, jest zdrowy, bogaty w witaminy a także jest niesamowicie pyszny. Według mojego gustu przebił jak dotąd, nasz ulubiony  koktajl truskawkowy ; a dzieci potwierdziły moją tezę. Każdy z chłopców wypił po 2 szklanki tego napoju, musiałam go dorabiać! Kumkwaty można zastąpić mandarynką, jeżeli nie macie dostępu do tego owocu. Przepis własny

Poezja Smaków - blog kulinarny
Malinowiec - bez pieczenia 167

również orzeźwiające. I bardzo szybko znika. Zapraszam serdecznie do spróbowania! 1 paczka okrągłych biszkoptów 750 ml śmietany 30% 0,5 szklanki cukru pudru 3 galaretki czerwone (u mnie 1 truskawkowa i 2 malinowe) maliny Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Śmietanę ubić, jedną galaretkę rozpuścić w małej ilości wody (użyłam ok. szklanki wody). Pod koniec ubijania dodać cukier puder, przestudzoną galaretkę

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pudding chia 205

laktozy może to być klasyczne mleko krowie, mleko o niskiej zawartości laktozy, sojowe, ryżowe, kokosowe, orzechowe i każde dowolne inne mleko roślinne. Nadadzą się również mleka smakowe – bananowe czy truskawkowe albo czekoladowe. Ja najczęściej mieszam mleko bez laktozy z jakimś smakowym, które akurat mam w lodówce – deser w ten sposób smakuje za każdym razem inaczej. Opcja gotowana przyspiesza zdecydowanie czas

Karo in the Kitchen
Domowe lody truskawkowo-śmietankowe 687

deser dosłownie na wyciągnięcie ręki. Naszykujcie foremki do lodów. Umyjcie i odszypułkujcie truskawki, pokrójcie je na mniejsze kawałki, wsypcie 2 łyżeczki cukru, szczyptę chili i zróbcie z nich truskawkowe purée – blenderem, mikserem, widelcem, czym Wam wygodnie. Tak minimalny dodatek cukru do truskawek, nawet słodkich, jest potrzebny. Mrożenie tłumi słodycz owoców, w połączeniu ze śmietanką zamrożone owoce mogą się wydawać

Karo in the Kitchen
Wódka infuzowana mango, z bazylią 205

infuzowaną świeżymi truskawkami? Dokładnie tą samą metodą zrobiłam dwie kolejne butelki, tym razem nadając alkoholowi smak świeżego, dojrzałego owocu mango. Z nutą bazylii w tle. W poście o wódce truskawkowej przeczytacie na czym polega infuzja . Dojrzałe mango obrałam, ostrym nożem pokroiłam w kostki i te kostki w jednej warstwie zamroziłam – tak żeby się nie posklejały. Razem z pokrojonymi liśćmi świeżo

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania