Pyszne zawijaski z ciasta kruchego z twarogiem, z truskawkowym nadzieniem. Idealne na deser jak również śniadanie. Składniki: 350 g mąki pszennej 250 g twarogu 150 g cukru 250 g masła lub margaryny 2 jajka łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 400 g truskawek opakowanie cukru wanilinowego Ponadto: tarta bułka jajko Przygotowanie Twaróg miksujemy z cukrem, margaryną i jajkami. Mąkę
e-PrzepisyKulinarneCiasteczka są proste i mało skomplikowane w przygotowaniu. Idealne do zrobienia z dziećmi. Idealne na przyjęcie, by zadowolić smakiem i wyglądem wymagających gości. Wspaniale wpisują się w klimat sezonu truskawkowego. Rozkosz dla podniebienia. Bardzo wam polecam. Składniki na około 20 sztuk: 75 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka zmielonych migdałów 3 łyżki masła
Made By Mom And Sonsię zrobić, są z truskawek - klasyczne, na śmietance (nie pomylcie śmietanki ze zwykłą śmietaną 30 proc., bo tej drugiej nie ubijecie). I muszę powiedzieć, że to chyba najlepsze lody truskawkowe, jakie kiedykolwiek jadłem. Smakują po prostu latem! Składniki: 250 ml śmietanki 30 proc. 250 ml zmiksowanych truskawek (potrzeba do tego ok. 300 g świeżych truskawek) sok z 1 pomarańczy
W SMAKkilku lat robię go już w troszkę innej wersji ( przepis tutaj ) , w tym roku postanowiłam zmienić proporcje i przy okazji zrobić ten dżem wersji zdecydowanie mniej słodkiej. Dżem truskawkowy z rabarbarem Składniki: 1000 g truskawek 400 g rabarbaru 300 g cukru sok z cytryny Wykonanie: Rabarbar płuczemy, kroimy w kawałki. Truskawki płuczemy, zdejmujemy szypułki i kroimy na ćwiartki. Wszystko
Kulinarne przygody Gatityszklanki cukru 2 jajka 1,5 szklanki mąki Masa budyniowa : 400 ml mleka 3 łyżki cukru 1 budyń śmietankowy 1/2 kostki miękkiego masła Dodatkowo: 1/2 kg truskawek 1 galaretka truskawkowa + 400ml wody Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć na wyścieloną papierem do pieczenia tortownice i wstawić do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Upiec na złoty
A Ty Smakuj Mniegotować do miękkości. Truskawki zmiksować z miodem na gładki mus. Jeśli nie używacie napojów roślinnych, jaglankę ugotujcie na mleku. Możecie dosłodzić cukrem brązowym lub miodem. Jaglankę podawać polaną musem truskawkowym. Smacznego
kolorowotorcikowoKrem: Truskawki zblendować na gładko, dodać mleko i cukier, dokładnie wymieszać, połączyć z mąką ziemniaczaną i zagotować (cały czas mieszać, żeby się nie przypaliło) albo po prostu kupić budyń truskawkowy ;-). * takich paterek było 4! Smacznego
greenscarfdeserów. Tym razem wykorzystałam tutaj truskawki i deser udał się znakomicie. Smakuje wybornie i zdrowy jest niezmiernie, możecie jeść bez obaw o wagę. Zapraszam serdecznie na pyszny deser. Deser truskawkowy z chia. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKolejna propozycja na truskawkowy weekend to proste muffinki z truskawkami. Ciasto zdecydowałam się zrobić z dodatkiem drobnych płatków owsianych, doprawiając świeżą limonką, na górze ekspresowa chrupiąca kruszonka. Jeśli macie więc ochotę na taką letnią, świeżą i zdrową kombinację smaków zapraszam do pieczenia :) Podane proporcje wystarczą na 6 babeczek. Składniki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki drobnych płatków
CiastkozercyPomysł na takie ciasto znalazłam tutaj ..pięknie pachnące..z pyszną kruszonką...polecam..do ciasta można dać dowolne owoce..u mnie truskawki...tylko troszkę , bo sezon truskawkowy u mnie dopiero się zaczyna..następnym razem dam dużo więcej...Ciasto upiekłam w ramach Ciasta na niedzielę .. Wszystkie składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową. Ciasto ucierane: 5 jajek 20 dkg cukru
Moje domowe kucharzeniezwykłych kostek ) Limonkę ugnieść w szklance wraz z miętą i cukrem. Zasypać kruszonym lodem. Wlać rum. Zamieszać. Znowu dosypać lodu i uzupełnić wodą gazowaną. Nic prostszego ! Mojito truskawkowe: robimy jak w powyższym przepisie dodając 4-5 ładnych truskawek. Mojito arbuzowe: gruby plaster arbuza bez pestek 10 listków mięty 2 łyżeczki białego cukru 4 cl białego rumu woda gazowana
Jemy Pijemycukinii 1/2 opakowania orzechów ( koktajl orzechowy Felix bez tłuszczu i soli ) kilka kostek bułgarskiego owczego sera 3 kwiaty nasturcji 4 listki nasturcji oliwa z oliwek świeżo mielony pieprz truskawkowy sos balsamiczny ( w niewielkiej ilości ) ćwiartka cytryny Jabłko oczyścić z nasion i pokroić w cieniutkie plasterki. Cukinię pokroić pod skosem również w jak najcieńsze plasterki. Ułożyć naprzemiennie na talerzu.Skropi
Jemy Pijemyszklanki oleju 3 szklanki (500g) maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszku - 40g) truskawki - ok pół kg 2 łyżki kisielu truskawkowego (proszku ) Wykonanie: Jajka ubijać z cukrem ,aż masa będzie gęsta , puszysta i wyraźnie zjaśnieje . Nadal ubijając dolewać wodę i olej. Przesiać pozostałe suche składniki i wymieszać . Wylać ciasto do blachy wyłożonej papierem
Malinowa Kawiarenkataka zbliżona do musu. To jest przepis dla ciekawych smaku, dla tych co nie przepadają za mocno słodkimi dżemami. Mi smakuje, choć ja wolę Konfiturę z Wanilią i Mus Truskawkowy . Na podobny przepis wpadłam na blogu Vegekuchnia , ale przystosowałam go pod swoje gusta, więc troszkę się różni. Składniki: 1 kg truskawek 3 łyżki miodu akacjowego 1 łyżka soku
Blondynka Gotujeminut włożyć do zamrażalnika. Schłodzone ciasto piec 20 minut w temp. 160 stopni z termoobiegiem. Wystudzić. Mus z rabarbaru: 700 g rabarbaru 9 łyżek cukru 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki wody ½ szklanki wrzątku Rabarbar myjemy, obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałeczki. Wrzucamy do garnka, dodajemy cukier oraz wodę, mieszamy i gotujemy do momentu, aż rabarbar będzie miękki
kulinarnyswiatdomi